Söderhamnare planerade att mörda – för 200 000 kronor plus bonus om de skar halsen av offret


INVANDRARVÅLD. En man från Söderhamns kommun döms tillsammans med tre andra för att ha planerat att döda en person. I ett avlyssnat samtal sa han att han mår illa av att se blod. Sommaren 2015 fick tre män i uppdrag att döda en person i Stockholmsområdet. De fick uppdraget av en fjärde man som också lämnade en förskottsbetalning på 40 000 kronor för att de skulle utföra mordet.

Polisen hade spanat på männen och avlyssnat deras samtal en tid innan de slog till. I ett av samtalen bedöms de tala om att stycka offret och lägga honom i en resväska.
– Han kommer att få plats, säger söderhamnaren. Men jag mår illa av att se blod, jag vet inte varför.
– Inte jag, svarar den andre mannen.

Motivet till att döda offret tycks ha varit en ekonomisk konflikt mellan honom och andra personer, med koppling till organiserad brottslighet. Totalt skulle männen få dela på 200 000 kronor för beställningsmordet. Om de skar halsen av offret skulle de få 40 000 kronor extra. 

Solna tingsrätt dömer nu alla fyra för förberedelse till mord på runt fem års fängelse.

Mer på Hela Hälsningland

-Pettersson noterar att ”söderhamnsbon” även döms till utvisning, vilket är ovanligt, trots att han har barn i Sverige. Jag hittar inget om de andra männens bakgrund och eventuella utvisning men det finns ingen anledning att tro att det är någon annat än pensionsräddare…

De fyra dömda heter Tahir Asadullaev, Lom-Ali Artsuev, Ramzan Didishev och Tazhdin Mataev och den de tänkt mörda heter Abod Azrak. De är ryska muslimer från Tjetjenien.

Dom B 2196-15

SAMMANFATTNING

Tingsrätten finner att det är styrkt att tre av de tilltalade i samråd har beslutat att utföra ett mord samt att den fjärde har sökt anstifta dem att göra det. Det är också styrkt att den sistnämnde har lämnat pengar som betalning för mordet till de övriga tre. Samtliga fyra döms för förberedelse till mord. Tingsrätten finner att gärningens straffvärde uppgår till fem års fängelse.

Målsäganden, dvs. det tilltänkta offret, får skadestånd med 50 000 kr för den kränkning som gärningen har inneburit.

Två av de tilltalade döms också för andra brott, bl.a. försök till utpressning. Samtliga tilltalade döms till fängelse och de ska förbli häktade. Två av dem utvisas.


6 responses to “Söderhamnare planerade att mörda – för 200 000 kronor plus bonus om de skar halsen av offret

 • Azra

  Pettersson gör skillnad? Vad för skillnad gör du genom att gömma dig bakom en skärm och skriva massa löjliga saker om saker du inte har en aning om, samt hitta på och ändra historian?
  Han blir äcklad av blod du glömde lägga till att det konversationen handlade om ett får och man kan inte vara en muslimsk ryss din efterblivna svenne.

  Ta ut en bild på dig och stå för vem du är så får vi se vad mycket skillnad du kommer att göra:)

  Cheers

  Gilla

 • Stenbock

  Tjetjenska terrorister som Ryssland har begärt utlämnade sedan år tillbaka..
  Tvivlar därför på att detta kommer att ske,från ”vårt” terror och muslimälskande land !

  Gilla

  • Azra

   Vad i helvete har det med religion att göra din outbildade idiot, dom är terrorister sen att som påstår sig att vara muslimer är deras problem muslimer skall respektera andra religioner och i koranen står det inte något om att döda! tvärtom!
   Läs på sedan uttala er, efterblivna individer

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

  Detta med extra slantar för att skära halsen av mannen tyder på MUSLIMER….Dysfunktionella odjur och de lär sig tidigt att plåga djur, att exempelvis skära halsen av får och getter utan bedövning, s.k. halalslakt….Vad säger de fega djurrättsaktivisterna ?
  Ingen skillnad för en arab/muslim att skära halsen av ett djur eller en människa! Det är på den nivån de är.
  Man utvisar sådana här MEN BÄST ÄR ATT AVVISA VID GRÄNSEN!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: