SD-kvinna får 62400 i månaden – är aldrig i riksdagen

INRIKES. Riksdagsledamoten Margareta Larsson – även känd som SD-ledaren Jimmie Åkessons svärmor – tar ut fullt arvode trots att hon inte deltar i riksdagens sammanträden. Senaste gången hon deltog i en debatt var under riksdagsåret 2013-2014. Margareta Larsson är invald för Sverigedemokraterna men lämnade partiet i september förra året. Hon uppgav att orsaken var ”toppstyrning, utfrysning och övervakning i partiet”.

– Jag tog en time-out för att komma ikapp med mitt liv, det är den fasen jag är i nu, säger Margareta Larsson.

Margareta Larsson motiverar detta med att ”För att jag kan”. 

Damen är inte sämre än att hon driver en massagesalong i Tyresö söder om Stockholm. Dessutom tar hon på skattebetalarnas bekostnad ut ett årskort för resor med SJ.

-Pettersson anser att riksdagsledamöter som under en längre tid inte deltar i voteringar, inte skriver motioner, inte infinner sig i riksdagshuset ska ha sparken och inte sitta kvar på sin post och givetvis ska de inte ha en krona i betalt. De missbrukar väljarnas förtroende och jobbet borde gå till den nästa på listan efter valet som förhoppningsvis är mer ambitiös.

Margareta Larsson har naturligtvis ett personligt och moraliskt ansvar för detta liksom SD-ledningen men det största ansvaret har sjuklövern som har röstat fram denna gräddfil för politiker och låter myglet fortsätta år efter år.

Vore det lite krut i Sverigedemokraterna borde de lägga en motion om att riksdagsledamöter ska omfattas av samma regler som gäller på den övriga arbetsmarknaden.

14 thoughts on “SD-kvinna får 62400 i månaden – är aldrig i riksdagen

  1. Margareta Larsson ska självklart ställa sin plats till förfogande. Det är bedrövligt att politiker, oavsett parti, kan använda sin riksdagsplats i syfte att tjäna pengar man inte gör rätt för.

    Lek med tanken att någon av er är anställd på valfritt svenskt företag, aldrig är närvarande, men kan hämta ut lön varje månad. Tror ni det skulle funka?

    Tyvärr lever politiker i samma värld som direktörer och andra makthavare. De lever i en värld där de inte ser problemen på samma sätt som vanliga medborgare. De har tappat greppet om verkligheten helt enkelt.

    Titta på Reinfeldt som lyfter 156 000 i månaden i pension och samtidigt tjänar miljoner via sitt eget bolag.

    Titta på Fifflar-Mona som lyft 43 000 i pension under flera år och som samtidigt tjänat hundratusentals kronor på sina styrelseposter.

    Politiker som skor sig på väljare finns det gott om.
    Minns Expressens granskning för något år sedan, där det visade sig att ytterst få f.d. riksdagsledamöter sökt nya jobb. Värst var vänsterpartisterna där inte någon brytt sig om att jobba efter avslutad karriär.

  2. Ja alt är under kontroll Mona Sahlin myglar Åkessons svärmor sitter i riksdagen och lyfter 62000 kr i månaden på att göra ingenting fy fan för alla dessa myglare SD är samma myglare som de andra partierna de skor sig själva och skiter i väljarna, trodde SD skulle vara bättre men icke sa Nicke ska aldrig mer rösta på varken SD eller de andra mupp partierna

    • Jan Svenssson, jag gick idag förbi en löpsedel som hade detta på löpet ungefär.. Åkessons svärmor tjänar 62 400 utan att vara på jobbet som ledamot för SD i riksdagen.
      Det var aftonkloakens löpsedel. Tycker du att Jimmy Åkesson har gjort något fel för att hans svärmor inte vet skillnad på rätt och fel. Finns det t.ex. något genetiskt samband mellan Åkesson och hans svärmor.eller något släktskap. Det finns givetvis inget som binder ihop den här mycket prekära situationen. Det vet Aftonslaskens journalister. Men det säljer inga tidningar och ger inga politiska poäng. Om du har en svärmor, Kan du då vara säker på att hon frågar dig om lov innan hon handlar i sådana här situationer.

  3. skit de samma egentligen…att en av våra sällar sig till
    hopen av fettsugande 87:or…bara fint, att detta kommer
    ”i dagen” …spännande se nu, om 87:an hakar på och
    börjar langa sten i glashus…de tycks iaf vara smarta nog
    att tveka?

  4. För att undvika inkompetenta, okunniga och folk som inte låter sig korrumperas till ämbeten där lönen betalas av skattemedel så kanske det tyvärr måste vara människor som är självförsörjande från annan verksamhet.
    Det blir fel när de ser ett ämbete som sin försörjning och karriär.
    De ska arbeta för landets bästa i alla lägen.

    • För att undvika att alla då är till åldern kommen så vore det önskvärt om unga framgångsrika kan avsätta en del av sin kraft, för kommande barn och barnbarn av svenskt ursprung, finns inget viktigare.
      Vi och våra efterkommande är verkligen en minoritet, vi måste få status som ”ömtålig” snart minoritet.

  5. Parasiter i riksdagen, men de vill gärna ha arbete utfört när det brinner eller invällarna stulit, våldtagit OCH hög kvalité på vården, kanske en och annan duktig lärare.
    Inte konstigt att fler o fler föraktar de ”folkvalda” ombuden. Nästan på samma nivå som journalister som svikit sitt yrke.

  6. Ja hon ska inte ha en krona ifall hon inte utför något jobb,
    men det hade varit på sin plats om Aftonslasken hade redovisat
    även dom avdankade riksdagsmän från V, MP, och S, som trots
    att dom för flera år sedan slutat i Riksdagen fortfarande lever
    gott på skattebetalarnas pengar, men dessa sorterar väl
    under benämningen Carte Blanche enligt A.A, det är
    ju mer hedervärt enligt AB när representanter för dessa
    parti begår oegentligheter, som det ju är om man uppbär lön
    för jobb som man inte utför!

  7. SD:s valberedning klarade ej av sitt jobb inför riksdagsvalet 2014. Detta är helt klart, utom diskussion. De uteslöt t ex Thoralf Alfsson, begåvad och kunnig och nominerade sig själva, kompisar och 1 svärmor. Vad vi nu läser om, är alltså en undermålig valberednings undermåliga arbete. Jag hoppas verkligen att starka krafter, inom och utom partiet, arbetar för en förändring. Idag är det som att läsa Grönköpings veckoblad, en tidskrift att rekommendera.

  8. Skamligt att detta överhuvudtaget är möjligt. De partier som är ansvariga borde skämmas. Tror att SD är oskyldiga. Tråkigt att en sådan här vidrig och skamlös människa blivit invald på SD mandat.

  9. Att partierna är så starka och riksdagsledamöterna så svaga är ett av de grundläggande problemen i det politiska systemet i sverige. Pettersson vill förvärra detta problem ytterligare.
    Vidare är det uppenbart att Pettersson skrev den här artikeln för att de hyser agg mot någon som understod sig att kritisera SDs totalitära och svenskfientliga partiledning. Pettersson tar även här fel sida och söker stärka det som är fel med SD.

  10. Men att ta in 30000 ensamkommande för 100 000 i månaden per st ,som varken betalar skatt eller tillför något,förutom kriminalitet och motsättningar i landet.Det är helt OK !

    • Nej det var inte svenskfienligt tycker Martin som är helt blind och döv för vad än sjuklövern hittar på.

Kommentera