Farhad utvisas efter 17 år – på grund av jobbannons


INVANDRING. Farhad Asadzadeh har bott i Sverige sedan 1999. Han kör taxi och har köpt en bostadsrätt. Men nu vill Migrationsverket utvisa honom till Iran – eftersom de menar att hans tjänst inte annonserades på rätt sätt. – Det här är ett konstigt skäl till att människor utvisas, säger Pia Hillerberg på Taxi Stockholm.

Farhad Asadzadeh, 42, har bott i Sverige i 17 år. Han pratar svenska, äger en bostadsrätt utanför Stockholm och jobbar med att köra taxi. – Jag har mitt liv här, mina vänner och gillar att träna, säger han.

Det var 1999 han flydde till Sverige från Iran. Familjen i hemlandet var politiskt engagerad och både Farhads mamma och pappa satt fängslade vid olika tillfällen. För Farhad var det tufft att få jobb och studera på universitet.
– Det var svårt för oss att leva där, säger han.

När han kom till Sverige för 17 år sedan sökte han asyl och jobbade bland annat som städare och med att dela ut tidningar. Mellan 2011 och 2013 fick han ett arbets- och uppehållstillstånd godkänt av Migrationsverket för att arbeta som taxichaufför, ett jobb han trivs mycket bra med.
När tillståndet skulle förnyas sa Migrationsverket nej eftersom de ansåg att taxiåkeriet han ansökt för inte kunde visa på att de kunde betala ut löner enligt kollektivavtal.

Farhad sökte då arbetstillstånd via ett annat företag för att köra för Taxi Stockholm. Men då tyckte Migrationsverket att tjänsten inte var utannonserad på rätt sätt – eftersom det företag han sökt för inte fanns nämnt i annonsen.

Läs vidare på Aftonbladet

-Pettersson undrar lite, är historien sann, kan man fundera på hur Migrationsverket tänker å andra sidan undrar jag varför inte Farhad fått permanent uppehållstillstånd och medborgarskap om han varit här i 17 år och skött sig…


3 responses to “Farhad utvisas efter 17 år – på grund av jobbannons

 • Ruth Magnusson

  Han har inte kvalat in. Så enkelt är det. Han skulle ha gått på badhus och tafsat litet, våldtagit någon, helst tillsammans med ett par kompisar. Då hade det inte varit något problem med att få vara kvar här.

  Gilla

 • Tanten

  Jag blir väldigt störd av det hela. Fores kom med en rapport för (2) års sedan att av de arbetskraftsinvandrare som varit här i över 2 år söker mer än hälften asyl. Det har också nämnt
  ibland att arbetskraftsinvandring egentligen är ett annat sätt att få asyl.

  Gilla

 • Tanten

  det här är mycket underligt. En arbetskraftsinvandrare får inom ett antal år permanent arbetstillstånd. Alla som har kommit till Sverige som arbetskraftsinvandrare till lågutbildade jobb, har dessa jobb varit utlysta EU-vitt? Om inte, stor skandal, Vad håller man egentligen på med?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: