Israels ambassadör Bachman skriver om palestinsk konferens i Malmö


Israels ambassadör: ”Än en gång visar det sig att den palestinska aktivismen i Europa syftar till antisemitism och stöd för terror”

Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman skriver i Sydsvenskan: Den tidigare stormuftin av Jerusalem shejk Ekrima Sa’id Sabri som har inreseförbud till Nederländerna sedan 2007 på grund av sin antisemitiska retorik och uttalanden om Israel, är en av de kontroversiella talare som har bjudits in till en konferens i Malmö på lördag.

På lördag, den 7 maj, äger konferensen Palestinians in Europe rum i Malmö. En av huvudorganisatörerna, Palestinian Return Centre, PRC, är terrororganisationen Hamas representanter i Europa.

I Hamas stadgar framgår att organisationens mål är att förgöra Israel och hela det judiska folket. Hamas betraktas som en terrororganisation av Sverige, EU, USA och många andra internationella aktörer. I Israel är PRC olaglig sedan år 2010.

PRC har organiserat flera konferenser som bjudit in högt placerade företrädare för Hamas, inklusive ledarna Khaled Mashaal och Ismail Haniyeh.

Inte bara Israel har uppmärksammat de nära banden mellan PRC och Hamas, också tyska myndigheter har konstaterat att ”PRC upprätthåller nära band med Hamas” och att ”den mest betydelsefulla aktiviteten för Hamassupportrar var den åttonde Palestinians in Europe-konferensen den 8 maj 2010 i Berlin”.

Flera kontroversiella talare har bjudits in till årets konferens i Malmö, först och främst den tidigare stormuftin av Jerusalem shejk Ekrima Sa’id Sabri, som har inreseförbud till Nederländerna sedan 2007 på grund av sin antisemitiska retorik och uttalanden om Israel.

I en intervju med den italienska dagstidningen La Republica den 24 april år 2000 förnekade Sabri att sex miljoner judar mördades under Förintelsen och påstod att den medförde betydligt färre dödsoffer.

Läs hela artikeln på Sydsvenskan


14 responses to “Israels ambassadör Bachman skriver om palestinsk konferens i Malmö

 • Magitte Krogh

  Oh GODE G_D – efter att ha läst dessa uttalanden av s.k. svenskar, kan jag bara konstatera att de är IDIOTER! De kan inget om JUDISK historia, de kan inget om hur ISRAEL kom till. De kan läsa bibeln, gamla testamentet, för att se vilket folk landet JUDEEN tillhört. Kanske ”namnet” kan ge en HINT? Inte? NÄ intet det? Jag hade mina tveksamma förhoppningar om ”hinten” skulle hjälpa till. Det är bara att skaffa sig kunskap så vet ni vad ni talar om och inget sluddrande ”fylle-snack! av ANINGSLÖSA personer när ni ska debattera något ni inte har en susning om. Uh jag glömde – under förutsättning att ni kan LÄSA förståss!

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Detta kommer som ett brev på posten med islamistiska Miljöpartiet och S vid makten….!
  De ställer sig bakom en ideologi, islam som är värre än nazismen och Adolf Hitler. Att de förnekar förintelsen gör dem bara ännu mer motbjudande….
  Miljoner och åter miljoner judar gasades ihjäl och vem vet, kanske det var några av våra egna släktingar….

  Gilla

  • xmaverickx

   Jag har också gått på denna snyftpropaganda om dessa miljoner och åter miljoner (sex miljoner påstås det, lika många som uddarna på sioniststjärnan),sanningen är att det var mindre än en miljon, SOM OFFRADES AV SIONISTERNA SÅ ATT DE TILLSAMMANS MED NAZISTERNA KUNDE BILDA DEN NAZIONISTISKA STATEN ISRAEL) som gasades ihjäl (och att de gasades ihjäl är inte heller sant.
   http://questioningtheholocaust.com/
   De flesta som kommenterar på denna och alla andra så kallade sverigevänliga sidor och som (med rätta) är emot massinvandringen av muslimer och andra från MENA, vill ge sken av att de inte litar på MSM (SOM ÄGS OCH STYRS AV JUDAR), och samtidigt tar judarna i försvar. En logik som är mycket svår att förstå.

   Gilla

 • jgarn

  Antisemiter på vift, Hellevi Larssons polare.

  Gilla

  • xmaverickx

   Palestinierna är semiter, det är INTE judarna, så de som kallar dem som kritiserar judarna för antisemiter, de behöver läsa på.
   Att vara ignorant i informationstidsåldern som vi lever i är ett val man gör, och lathet, man tar bara in vad som serveras av MSM som ÄGS och STYRS av judar.

   Gilla

 • Goyim

  Är Bachmann agendajude? Någon som vet?

  Gilla

  • Mimi N

   Just bristen på agenda fick många att kritisera det de inte förstår och därmed acceptera.

   Gilla

   • Henrik

    Ni som inte begriper att den judiska eliten ligger bakom massinvandringen har ingen jättehög intelligens va? Varför kryper ni flr sionismen? Ni är korkade.

    Ni har inte mandat att kritisera politiken bakom massinvandringen så länge ni kryper för dessa ondskefulla krafter.

    Gilla

  • jgarn

   Väggen är där borta, släng dig, arabjävel.

   Gilla

 • Mimi N

  Nå, Risto Matinen, ta ditt mod och berätta för Israels ambassadör Bachman om det du – med antisemitisk stolthet – skrivit i din kommentar igår kväll. Eller behöver du lite stimulans från palestinska konferensen i Malmö idag??!
  Du kan ta ett steg vidare: bli Margot Wallströms livvakt. En lyxvilla hägrar dar ute i Saltsjöbaden – står ditt finska alter ego på huvudentréns dörr eller ditt riktiga namn ?

  Risto Matinen

  06 05 2016 at 20:17

  Trist att ni är så projudiska/prosionistiska.

  Känner du inte till att socialismen främst är skapad av judar? Sionismen är en specialvariant för judar, där ingick att ockupera Palestina, som då tillhörde det Ottomanska riket. Det fanns knappt några judar där på 18-hundratalet, när sionisterna fick för sig att försöka överta landet.

  För att inte infektera saken mer, gör jag en analogi istället. Om judarna istället fått för sig att Småland i Sverige var det territorium de ville upprätta sitt judiska rike? Nå, de började flytta in. Vanligen köpte de mark, men småningom blev det fräckare och kastade ut ägande smålänningar.

  När de blev tillräckligt många judiska invällare gjorde de processen kort med smålännigarna. När omgivande svenskar tyckte det gick för långt och försökte försvara dem, gick judarna bärsärk…

  Försök förstå att araberna blev utsatta för en invällning av judar. Judarna hade ingen rätt det det landet…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: