Asylsökande missnöjda med maten och de känner sig otrygga i Sverige


INVANDRING. Asylsökande som är bosatta på Kullagården i Mariannelund har lämnat in en protestskrivelse till Eksjö kommuns sociala sektor där de beskriver en situation med ransonering av mat, avstängd belysning och otrygghet.

Eksjö kommuns enhet för hälsa, integration och arbete fick för några veckor sedan personligt besök av en mindre delegation asylsökande som bor på Kullagården i Mariannelund.

Ett skriftligt protestbrev överlämnades personligen till kommunens integrationshandläggare. Brevet har undertecknats med 50-talet namn där varje namn företräder en familj eller rum på asylboendet.

I avtalet med Migrationsverket finns klara regler för måltider, mattider etcetera och vad som ska erbjudas de boende i matväg.

Men i brevet beskriver Kullagårdens, företrädesvis uteslutande barnfamiljer, hur det ständigt är ransonering på mat.

– Den mängd mat som finns räcker inte, speciellt inte mjölken, säger de och berättar att de fått uppgift om att det köps in cirka 250 liter mjölk i veckan (till 200 boende).

De beskriver matvaror som de anser är i dåligt skick eller uteblir, bland annat att varje person bara tilldelas en halv skiva bröd och att brödet många gånger inte är fräscht och luktar illa, så illa att barnen vägrar äta det.

De berättar om belysning som inte får vara påslagen, på grund av elkostnaden.

I brevet förklarar de som undertecknat att de inte får något gehör för klagomål som framförts på plats.

I stället beskriver de att de känt sig hotade om de försökt lyfta fram brister och förslag till förbättringar.

– Vi har fått höra att man känner inflytelserika personer i det här landet såsom advokater och folk på Migrationsverket och att man genom ett telefonsamtal kan omplacera personen ifråga till ett sämre ställe.

– Sammanfattningen av de här klagomålen är att vi känner en psykologisk press och att våra barn känner sig otrygga. Det var ju av den anledningen vi lämnade vårt land, skriver de.

Protestskrivelsen har överlämnats till Migrationsverket som kontaktat boendeansvarig, som enligt uppgifter från kommunen har tillbakavisat kritiken.

På Eksjö kommuns sociala sektor har man intresse av hur ärendet handläggs och har bett Migrationsverket att informera kommunen hur man hanterar klagomålen.

Dessa överlämnades i slutet av mars men någon rapportering från Migrationsverket har ännu ej skett till Eksjö kommun.

– Det är förstås oerhört viktigt för oss som arbetar i Eksjö kommun att alla som vistas här blir väl mottagna och väl behandlade. Oavsett om man är på tillfälligt besök eller flyttar hit. Vi vill att alla ska trivas och må bra. Därför tar vi alla typer av klagomål och signaler om dåligt bemötande på stort allvar, säger Birgitta Ek, integrationshandläggare på Eksjö kommun.

Vimmerby Tidning


30 responses to “Asylsökande missnöjda med maten och de känner sig otrygga i Sverige

 • Olle.

  Vad bra att dom är otrygga i Sverige.
  Det beror på att dom inte ska vara här, dom ska härifrån, snart kommer folk att jaga ut dom med högafflar och hagel.
  Parasiter som ändå är kvar får avhysas med starkare medel.

  Gilla

 • Göte

  Eftersom dom anser att förhållandena i Sverige är så dåliga så föreslår jag att dom flyttar tillbaks till det ställe dom kom ifrån eftersom det är så mycket bättre där.

  Gilla

 • Run for your life

  PK-tunga:
  ”Hej alla Mmumumbas på hela planeten!
  Er kultur är så förtryckande och undermålig att vi bjuder på gratis livstidsuppehälle hos oss.
  Hos oss slutar ni naturligtvis upp med de där dumheterna, eller hur? Välkomna, och glöm inte kusinerna och svärmor! Och glöm inte bort att rösta på Löfven, annars blir det inget socialbidrag!”

  ”Hej dumsvenne! Alla kulturer är lika fina, utom den svenska och västerländska!
  Nu är du så god att böja dig fram, greppa anklarna och acceptera en rejäl dos härlig kulturberikning!
  Spjärna inte emot, och rösta på Löfven annars blir det ingen A-kassa till dessert!”

  Gilla

 • Bicudo

  Jag befarar att det innebär att föräldrarna (och eventuella syskon) också får stanna. I så fall är det en fortsättning på redan pågående fullskalekatastrof.
  De länder där könsstympning förekommer tillhör ju, per automatik, världens värsta länder med världens värsta befolkningar.

  Se här, ett rimligt scenario:

  Lågproduktiv, brottsbenägen kvinnoförtryckare tar med sig sin slav (d.v.s. fru) och sina barn (varav minst en dotter) till Sverige och får PUT, varpå familjen i vanlig ordning sätter tänderna i den svenska bidragspulsådern och suger av hjärtans lust.

  Under en ”semester” i det gamla hemlandet låter man sedan könsstympa dottern. Annars går det ju inte att gifta bort henne med en kusin, när hon fyller… eh… nio? tolv? femton?

  Om svenskar skulle ha lite vett i skallen skulle de bara rycka på axlarna och säga ”inte vårt problem” och skicka tillbaka personen.
  På så sätt visar man att man inte är öppen för negerbedrägerier.

  Gilla

 • Grattis, Sverige

  Alla ska naturligtvis får leva på bidrag i Sverige.

  Föreligger risk för könsstympning så får du upphållstillstånd:

  Gäller könstympning av pojkar och flickor
  många män får ju kuken skalperad så då borde väll det även gälla pojkar

  Gilla

 • Lena

  Otrygga, ja det är vi varje gång vi måste flyga, har hänt exakt detta vid ett flertal tillfällen.

  Gilla

 • A.K.Persson

  Vill svenskarna ha MENA- invandringen som de faktiskt röstat för så ska de fan inte gnälla när de får betala för den!

  Gilla

 • Lasse

  Dom ska bara gnälla hela tiden hade det varit flyktingar hade dom varit glada att slippa kulor vina runt huvudet samt tak över huvudet och mat på bordet.Problemet är att det är inga flyktingar det är en invasion av muslimer inget annat.

  Gilla

 • Involuntarium

  Inväntar nästa lågkonjunktur med stor spänning! Om inte förr kommer någon att vakna vid upptäckten att statskassan är fullständigt plundrad av asylturister som dessutom har mage att vara missnöjda och klaga högljutt över att de fått ”skydd, mat, bostad och fullständig välfärd” undrar var i världen vi etniska svenskar är välkomna att ta för oss fritt av statskassan och överutnyttja värdfolkets välfärd!

  Fy fan för missnöjda klagande asylturister, de ska tillbaka därifrån de kom!

  Gilla

 • Per -Olof

  CITAT:
  Allt är i syfte att provocera fram inbördeskrig. Pengar skapas ur luft av privata banker. Privatpersoner och stater skuldsätts och pengar finns inte till någonting vettigt.

  Finns egentligen ingen annan förklaring.
  De vill att vi ska börja hata invandrarna.
  De vill att vi ska säga ”Vad i helvete?! Varför går alla pengar till dem?!” och plocka fram högafflarna.

  Gilla

 • Pica pica

  Det spelar ingen roll om maten kommer från en guldkrog så kommer de att klaga.
  I Tyskland fick de beställa vilka matvaror de ville ha och fick levererat. De har de bett om här också – i tillägg till frukost, lunch och middag. Sen vill de kunna äta när de vill och också ta med sig mat och porslin på rummet.

  I princip borde de få vad maten kostar minus tillagning, servering och personal och för de pengarna handla mat som de tillagar själva. Är det trångt i köket så ge dem några Trangia-kök. Då har de något meningsfullt att göra också så det kanske blir mindre ”pojkstreck”.

  Gilla

 • FN

  Citat:
  Man har alltid ädla syften när man argumentera för högre skatter men när väl pengarna ligger i statens kista då är de inte öronmärkta längre. Så har sossarna alltid betett sig och aldrig fattar Svensson att han blir lurad.

  Gilla

 • Staten plundrar nu allt man kommer över

  CITAT:
  Egentligen är det här en form av bedrägeri.
  Vi har blivit lurade helt enkelt med hela syftet med trängselskatten om pengarna inte går till infrastruktur.

  Det kostar sannerligen att ligga på topp. Endast de mest godtrogna kan ju ha gått på de så kallade löftena från politikerna om att pengarna från trängselskatten skulle investeras i infrastrukturen. Nu senast blev det ju både höjning och utökning av avgifterna i Stockholm för att få in ytterligare 5 miljarder. Konstigt det där…

  Gilla

 • Staten plundrar nu allt man kommer över

  Staten plundrar nu allt man kommer över för att kunna fortstätta finansiera invandringen liiite till.

  CITAT:
  Svenska folket vet inte hur mycket de egentligen betalar i skatt. Om detta borde Skatteverket informera.
  Dagen D för deklaration och vi förväntas redovisa våra skattepliktiga inkomster. Informationsplikten är dock inte ömsesidig. Våra politiker – av olika kulörer – har en förkärlek för att smyga med den totala skattebördan. De dolda skatterna fortsätter att växa både till volym och antal.

  Och uppfinningsrikedomen är stor.
  En teknik är att döpa om skatter till det något mildare begreppet ”avgifter”.

  CITAT:
  En vanlig löntagare betalar omkring 52 procent av sin inkomst i olika sorts skatter. Men allmänheten tror i genomsnitt att det samlade skatteuttaget ligger på 34 procent, enligt en rapport från Svensk Näringsliv förra året.

  Vi har, som sagt var, vår informationsplikt till Skatteverket, men staten försöker på olika sätt undvika att informera om skatteuttaget.

  Det är en stötande asymmetri i samhällskontraktet. Eller om man så vill: Ett demokratiskt underskott.

  CITAT:
  Trängselskatten i Göteborg går nu till statskassan för att finansiera asylsökande och Trafikverket ska istället låna pengar till Västlänken och de andra projekten i Göteborg.

  Trodde ni att man betalar trängselskatt för att minska trängsel och miljöslitage?
  Trodde ni att man betalar trängselskatt för att finansiera infrastruktursatsningar?
  Tänk om:

  Gilla

 • Tomtom

  90 % av dessa rötägg har ingen flyktingstatus i Sverige. De glider in i Sverige på den så kallade ”Sociala turism” mackan.

  Gilla

 • Patrik

  Nja…
  Vad är värst ?
  Migranter som klagar på maten eller asylbaroner som stoppar pengar i fickan ?
  Jag tror nog att en hel del asylbaroner skor sig så mycket det kan och köper in de billigaste de kan trots att de har fått ersättning för både mer och bättre kvalitet.

  Gilla

  • Tony

   Jo men tänk efter lite, om du själv flytt från krig, hade
   maten varit det du klagat på om du kommit till ett säkert
   Land? Maten är väl samma som Svenskar får äta, det är
   ett flyktingboende, inte hotellvistelse? Men
   dessa figurerna klagar ju på allt mellan himmel och
   jord.
   Sen om Asylbaronerna kan man tycka vad man vill, givetvis
   är där säkert en del olämpliga som ser sin chans till
   lättförtjänta pengar, men den stora boven är ändå
   myndigheterna som tar in fler flyktingar än vad man
   har boenden till!

   Gilla

 • Janne

  Vatten och barkbröd kan vi erbjuda om dom arbetar 25 tim. per dygn veckans alla 8 dagar!
  I annat fall kan dom gå hem igen och ta med sig alla loppor, löss och annan ohyra dom dragit hit.
  Janne

  Gilla

 • Android77

  Surströmming kan ju vara ett alternativ? Frukost, lunch, middag.

  Gilla

 • huginomunin

  Var det inte i Mariannelund som en småbarnsmamma blev gruppvåldtagen av en hord flyktingar?

  Gilla

  • eva

   Jag tror det var en grupp ensamkommande flyktingbarn.

   Gilla

  • Janne

   Det var garanterat i Mariannelund som en svensk mor blev våldtagen av utländska grobianer. -Dock inget som jag hört om, men erfarenheten säger att det inte finns en enda ort i hela Sverige där inte någon svenska blivit våldtagen av dessa utländska as!
   Tragedier som ingen kan förstå eller begripa hur det känns och sedan häller också myndigheter och media ännu mer salt i dessa djupa sår genom att spotta på offren och hylla förövarna!
   Vilket vidrigt samhälle vi har pådyvlats, det kokar av ilska inom mig!
   Janne

   Gilla

 • ossie

  Blodpudding varje dag ska dom ha, så kanske dom sticker frivilligt.

  Gilla

 • Android77

  200 burkar köttsoppa, burkskinka eller en micropizza. Ska det vara så svårt med maten? Det blir ingen stjärnkrögare. Det får de väl förstå?

  Gilla

 • Tony

  RES HEM! Flydde ni från krig, eller var det bara ett bättre liv
  ni sökte?? Här existerar inget tvång på att ni måste befinna er
  här! Märkligt att unga pojkar inte klarar av pressen att befinna
  sig i ett säkert land, när flickor från samma länder klarar av
  att befinna sig i krigets område??

  Gilla

 • Mimi N

  Go back to your countries and eat dirt !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: