Tele2 lämnar nyöppnad butik i Rinkeby


INVANDRARVÅLD. Tele2 lämnar den invandrartäta Stockholmsförorten Rinkeby. Droppen blev när en hjullastare kraschade in i butikens entré tidigare i vår.

Butiken hade bara varit öppen i tre och en halv månad när en hjullastare kraschades rakt in i entrén, tidig morgon den 18 februari. Sedan dess har ett renoveringsarbete av lokalerna pågått. Nu har telekomföretaget beslutat att inte öppna butiken igen på Rinkebystråket.

– Faktum är att under väldigt kort tid har vi haft ett butiksrån, ett större inbrottsförsök och utöver det även ett antal andra incidenter som vi inte vill gå in på i detalj. Vi värnar om vår butikspersonals säkerhet och har därför tagit beslut om att inte återöppna i Rinkebystråket, säger Malin Selander presschef för Tele2 Sverige AB.

Hon berättar att personalen omplacerats och inte behövt sluta.

Handelsgatan Rinkebystråket invigdes i oktober förra året och har tagit sju år att färdigställa. Fastigheterna längs stråket ägs av Familjebostäder.

– Vi tycker att det är jättetråkigt att de har tagit det här beslutet. Vi har i dagsläget inte fått några indikationer från andra hyresgäster, att det skulle kännas osäkert i området. Det vi jobbar med nu är att försöka hitta en ny aktör till stråket, säger Erica Lawesson, kommunikationsdirektör på Familjebostäder.

-Pettersson undrar om Erica Lawesson är döv, blind och saknar läsförmåga ”inte fått några indikationer från andra hyresgäster, att det skulle kännas osäkert i området”… Läs lite om det multikulturella paradiset Rinkeby HÄR.

Mitti


4 responses to “Tele2 lämnar nyöppnad butik i Rinkeby

 • Pica pica

  De har på relativt kort tid förvandlat en normal förort till ett kriminellt getto. Man skrämmer iväg alla etableringar av företag och organisationer som skulle kunna ge arbetstillfällen och förändra området. Inte ens utlokalisering av verk gick p g a personalens vägran.

  Det spelar ingen roll om de tar på sig offerkoftan och skyller på allt de inte får. Förorterna har länge stått först när det gäller extra pengar till aktiviteter typ nya fritidscenter, simhallar m m. Men det mesta förstörs eller eldas upp.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Tragiskt att politikerfrälset fyllt detta fina område nära city med socialfall från jordens alla hörn, negrer och araber!
  KAOSBLATTAR kommer alltid ställa till med skit, det är det enda de har i sitt bagage och det tar de med sig till Rinkeby och annorstädes där de samlas.
  Politikerna har mage att kalla dessa ”pensions-räddare” – vi som är vakna nog att läsa alternativmedia vet vad det handlar om vid det här laget – EN VANSINNIG MASSINVANDRINGSPOLITIK AV SLÖDDER OCH BIDRAGSBEROENDE DYSFUNKTIONELLA IDIOTER!!!

  Gilla

 • TheMinimizer

  I Rinkeby har man galler för alla fönster.
  Inte bara gatuplan, utan två våningar till.
  Känns tryggt!
  Förstår inte varför någon som inte är gallerfabrikant älskar denna kultur.

  Gilla

 • eva

  Det kanske inte är osäkert för de människor som bor i området men antagligen rätt osäkert för prylarna i Tele2-butiken.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: