Polisen i New York har fått ett ”superverktyg” mot mobilanvändare.

Eftersom det råder totalförbud i New York för användande av mobil utan handsfree har polisen fått ett vapen – textalyser. Det ger dem möjlighet att kolla när mobilen varit i bruk utan att ta del av innehållet.

Det Israeliska företaget Cellebrite – som tidigare ryktades ligga bakom FBI`s  Iphone hack, utvecklar den tekniska lösningen.

Myndigheterna i New York vill göra det lättare för polisen att utreda om ett telefonsamtal har distraherat föraren vid t.ex en olycka genom en ny lag. Den skall ge polisen rätt att kontrollera mobilen utan att behöva ha en  särskild fullmakt.

Jag, Mari tycker att detta skall kunna användas i större delen av världen och framförallt i Sverige. Här är det förbjudet att använda mobilen OM den distraherar. Hur luddig är inte denna lag??  Dagligen i nästan varannan bil ser man ouppmärksamhet med mobilen vid örat. Den distraherar alla, den som påstår annat ljuger. Även ett samtal med handsfree kan distrahera om karaktären är sådan.

Förhoppningsvis kommer lagen om totalförbud utan handsfree snart hit också. Jag tror vi är det sista (eller bland det sista) landet i EU som inte har det.  Alla vet att det orsakar olyckor men av någon anledning stretar Sverige emot. Bevisen finns där men……det är svårt.

Detta går faktiskt att jämföra med det som händer i Sverige nu.  7-klövern stretade emot länge, länge, tills de insåg att nu går det inte längre. Då först började de att kopiera den politik SD haft hela tiden och som de ratat. Bevisen fanns där men….. det är svårt.

ars technica Law and disorder

4 thoughts on “Polisen i New York har fått ett ”superverktyg” mot mobilanvändare.

  1. Nu lugnar vi ner oss ett par kilo, först skall saken komma på tal, sedan skall det till en utredning och därefter skall saken analyseras och sedan skall man utvärdera analysen och därefter skall saken testas, först då kan det komma på tal om en lagstiftning några år senare då det finns viktigare saker att utreda, men någonstans efter 2040 skulle vi kunna ha en sådan lag klar för beredning i lagrådet, men då Sverige tyvärr saknar pengar i statskassan så kommer detta inte att genomföras då Sverige redan om något år är bankrutt.
    Sverige i ett nötskal.

  2. Vilket nys, använder man mobilen loggas det i teleoperatörens servrar. Det loggas även om du inte använder mobilen, till exempel när den byter basstation. Polis som inkräktar på individens integritet utan fullmakt, Himmler och Mielke hade varit avundssjuka.

  3. Lustigt att det är ett israeliskt företag som ligger bakom.

    Den sionistiska eliten vill ha fullständig kontroll över gojerna och denna teknik kommer med största sannolikhet att missbrukas.

    • Du är rädd att dom kan jaga terrorister och mobiltjuvar med samma apparat. Ja, det vore verkligen islamofobiskt.

Kommentera