Löfven: 5 000 nya ”enkla jobb” fram till 2020


INVANDRING. Minst 5 000 personer ska få beredskapsjobb fram till 2020. Det meddelar Stefan Löfven på en pressträff inför eftermiddagens första maj-tal. – Enkla jobb i statlig regi. De kommer att finnas i hela landet. Målgruppen är personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Det blir enkla jobb till bra villkor, säger Stefan Löfven enligt TT. Klockan 16.30 kommer Löfven att hålla sitt första maj-tal på Götaplatsen i Göteborg.

Exempel på arbetsuppgifter enligt Löfven:
* Digitaliseringsarbeten, exempelvis att scanna in dokument för arkivering.
* Enklare administration som kopiering och enklare kontorsarbete
* Utmärkning av vandringsleder, rensning av stränder och annan naturvård.
* Hjälp med skydd av naturarv genom att sortera och märka upp kulturföremål.

-Pettersson inser att det är värre än än jag trodde, mycket värre.

 • 5000 enkla jobb om fyra år, herrejävlar vilka krafttag…

Statsministern tror att han är Jesus och att ett par fiskar ska räcka till 5000, vi måste tydligen hoppas på under…

”När Je­sus hörde det­ta drog han sig un­dan och for över sjön till en öde trakt för att va­ra en­sam. Men fol­ket i städer­na fick re­da på det och följ­de ef­ter ho­nom till fots. När han steg i land fick han se en stor ska­ra människor, och han fyll­des av med­li­dan­de med dem och bo­ta­de dem som var sju­ka. På kvällen kom lärjung­ar­na till ho­nom och sa­de: ”Trak­ten är öde och det har re­dan bli­vit sent. Låt fol­ket gå häri­från, så att de kan köpa sig mat bor­ta i by­ar­na.” Je­sus sva­ra­de: ”De behöver in­te gå häri­från. Ge dem något att äta, ni själva.” De sa­de: ”Här har vi in­te mer än fem bröd och två fis­kar.” – ”Lämna dem till mig”, sva­ra­de han. Han sa­de åt fol­ket att slå sig ner i gräset, och han tog de fem bröden och de två fis­kar­na, såg upp mot him­len och läste tackbönen. Se­dan bröt han bröden och gav dem till lärjung­ar­na, och lärjung­ar­na gav dem till fol­ket. Al­la åt och blev mätta, och man sam­la­de ihop de över­bliv­na bi­tar­na, tolv ful­la kor­gar. De som ha­de ätit var om­kring fem tu­sen män, föru­tom kvin­nor och barn”.

Jesus fiske


23 responses to “Löfven: 5 000 nya ”enkla jobb” fram till 2020

 • Luntan

  Vi är inte jämställda vad Löven m.fl. försöker trumfa i oss.1 april är väl den enda dagen på året då man får ljuga? – Men det gäller tydligen inte för politiker? ANMÄL!

  Gilla

 • Mimi N

  Vänsterns slagord är FATTA.
  Jag fattar nu: ‘porcarie’ (=svingöra) serverat till nötkreatur på halalsätt.
  Han lär få på nöten ….

  Gilla

 • Nussman

  5000 nya tolkjobb på Transvoice?

  Gilla

 • eva

  Den här mannen bara lovar och lovar. Först var det toaletter till all världens kvinnor (skall invandrarna tillverka dem?), nu är det 5000 arbeten. På en timma/veckan eller…??? Då kan i alla fall 40 i veckan få ett arbete.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Han skulle nog behöva 50 000 ”enkla jobb”. Om inte 500 000…
  Gubbjäveln har inte märkt att dessa jobb tagits över av robotar.
  Robotar med högre IQ än vissa…

  Gilla

 • Hönsmamman

  Samtidigt har tekniken utvecklas i syfte att effektivisera denna typ av arbeten.

  Om vi ska gå åt andra hållet kan de ju lika gärna skickas till de länder där arbetsuppgifterna är av den här digniteten. I länder som vi ger bistånd. Så kan de arbetslösa jobba där – för löner som blir lägre men pga penning ärret i länderna kommer att ge dem ett gott liv. 4 flugor i en smäll.

  * Vi behåller nuvarande nivå på arbeten här – till löner som är bra.
  * De får jobb till löner som räcker för att leva i ett annat land. Det är enkla arbeten.
  * Lönerna betalas av biståndspengar, dvs det är pengar vi ändå avsätter.
  * Länder som behöver bistånd får hjälp.

  Kanske en och annan fluga går att smälla samtidigt. Som att de kan jobb i länder där de redan kan språket. Ett projekt skulle kunna vara att hjälpa till med uppbyggnad i Syrien då fort det är möjligt. Ett annat att hjälpa asylsökande i olika läger i närområdet. Ett annat att arbeta för att deras hemländer ska utvecklas så att de kan återvända.

  Men det kommer inte att hända. Det är alldeles för bra idé och alldeles för kreativt. Alldeles för krävande och kränkande och rasistiskt för den dom söker de förklaringarna i varje andetag.

  Men det hade gjort skillnad för många. På riktigt.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  SINNESSJUK är mest passande ord på Svetsarens svammel men det räcker inte, det finns inte ord som täcker vansinnet….5000 låtsasjobb till nyanlända araber/muslimer det är så han tänker….
  FY FAN VAD YNKLIGT! Först tar man hand om Sveriges egna problem exempelvis försvarets brister, polisens bristande förmåga och de egna arbetslösa samt svältande äldre pensionärer som serveras undermålig mat…
  MAN LÅNAR INTE 100 TALS MILJARDER TILL ANDRA LÄNDERS MEDBORGARES VÄL OCH VE SPEC. INTE TILL MUSLIMER/ARABER!!

  Gilla

 • Argus

  Om han tar in 5 000 pensionsräddare i regeringen, får inte MP majoritet då?

  Jag har under flera år föreslagit att man återstartar Statens arbetslöshetskommission och samtidigt tar bort alla bidrag för utrikesfödda och sätter dem i arbeten som inte konkurrerar med riktiga jobb eller där vi annars inte har råd med anställda. 500 000 jobb, inte 5 000. Eller hur många som blir kvar då ymnighetshornet sinar.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Statsminister Stefan Löfven , slår på stort och meddelar.

  ”Regeringen kommer att ge i uppdrag till myndigheterna att införa beredskapsjobben i staten. Myndigheterna får den kompensation som krävs för att de som anställs ska få lön och villkor enligt kollektivavtal.

  Reformen införs successivt från 2017 och ska sysselsätta minst 5000 personer fram till år 2020.

  Arbetsförmedlingen kommer att ha en viktig roll i att matcha de sökande till de beredskapsjobb som myndigheterna utannonserar”.

  Vet en kille som skulle passa mycket bra i denna matchning för beredskapsjobb av modell enklare.

  Säg upp dig Stefan och anpassa dig till verkligheten.

  Gilla

 • Stenbock

  Då får vi inställa oss på,att lokala transporter kommer att ske med Kamelkaravaner.Vidare att otaliga getfarmar kommer att uppstå via statsfinansiering ! Åter ett steg tillbaka till medelåldern…. 😦

  Gilla

 • Involuntarium

  Mnja kanske siffer bingo igen, det matematiska tycks inte ligga för Stefan Löfven! Med ord går det heller inte mycket bättre!

  5000 arbetstillfällen av enklare art, vad kan det var för arbetsuppgifter? En förutsättning är väl att arbetstagaren behärskar svenska i tal och skrift?

  Jobb som inte utförs säger Stefan Löfven! Finns väl inget arbete som inte utförs! Självklart är det ”någon” hos svenska myndigheter som utför de arbetsuppgifter som Löfven påstår inte utförs! Några arbetstagare kanske får arbetsuppgiften att vattna de blommor som vissnar när den svagbegåvade statsministern uttalar sig! Några kanske får starta de klockor som stannar av samma orsak!

  Rådgivare till Stefan Löfven verkar vara ett arbete av enklare art, fast femtusen rådgivare till Stefan Löfven och regeringen är kanske att överdriva! Det kanske är i Stefan Löfvens kansli arbetsuppgifter släpar och inte utförs, beroende på Stefan Löfvens dåliga ledaregenskaper!

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Nu är snart två pratrör arbetslösa…

  Gilla

 • Gullan

  Mycket av det regeringen levererar är ju att betrakta som avrundningsfel. 5000 jobb är ju ett skämt i sammanhanget men kanske tillräckligt för att hålla klasskampen vid liv? Klasskampen är en nödvändighet för ”kolossen på lerfötter” = Socialdemokraterna

  Gillad av 1 person

 • marisvensson

  Maj, maj,måne
  Jag kan lura dig till Skåne!!!
  Tror Löven att vi går på vad som helst??

  Gilla

 • Trynbald

  5 000 om det varit åtminstone 50 000 kanske det hade märkts. Aftonbladet skriver idag om klasskillnader och ojar sig över att bidragstagare i Bredäng tjänar mindre än dom som jobbar och bor i Mälarhöjden. Ett problem dom själva har kämpat för med näbbar och klor.
  Hat och hycklarmedia i sitt esse.

  Gilla

 • Göte

  Ja han behöver nog en hjärntransplantation. 500 000 job är det absolut minsta kraven, kanske betydligt fler.
  Jag gillar det du hade saxat ur världens i särklass största sagobok Bibeln.

  Gilla

 • Stefan K

  5 000 ”enkla” jobb som funnits var när arbetslösa ungdomar och långtidsarbetslösa letat förgäves?

  Vore nog bättre för vårt arma land om det vore 5 000 högkvalitativa jobb som skakades fram. Nu lämnar de Sverige i allt högre fart?

  Dock är det långt till de 200 000 jobb som krävs om Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020. Minns du vallöftet Löfven?

  Gilla

 • Synonymen

  5000???

  Han måste vara helt borta i huvudet om han tror att det gör skillnad.

  Gilla

 • putte

  Ja nu tog han i Löfven 5000 enkla jobb är det jobb på regeringskansliet eller var hittar han dom jobben ,det är inget för nysvenskarna med deras höga utbildning ,det enda enkla jobb som dom efterstävar är att masa sig till närmaste ställe som delar ut bidrag så att dom slipper trötta ut sina hjärnor med för mycket tankeverksamhet . Sedan kan man väl konstatera hur långt räcker 5000 enkla jobb när det i praktiken behövs minst 150000 och så många får nog inte plats i riksdagen om dom inte bygger ut .

  Gilla

 • Jens Myller

  Hitta-på-jobb. Självklart kan man få ner arbetslösheten om staten hittar på jobb. Frågan är om jobben verkligen behövs?

  Gilla

 • fete

  Det låter som ett jobb som skulle passa Stefan byfånen löfven. Vilken idiot han är o den fan ska leda sverige.JÄVLA SVERIGEHATARE……..

  Gilla

 • ÅMÅL

  Stefan har aldrig jobbat med något vanligt jobb.
  Han gick på 3-dagars svetskurs, sedan ”utbildades” han till fackpamp av ”eliten bakom kulissen”.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: