Libanons kristna hotas av islamister

av Shadi Khalloul • 1 maj, 2016

  • Islamiska jihadistgrupper hotar libanesiska kristna och kräver att de ska underkasta sig islam. Libanons kristna, ättlingar till de arameiska syriakerna, var i majoritet i landet för bara 100 år sedan.

  • Saad Hariri, saudisponsrad sunnimuslimsk politiker, bjöd nyligen in alla libanesiska partier till sitt kontor för att skriva på ett dokument där man bekräftar att Libanon är en arabisk stat. Avsikten är uppenbarligen att förvandla Libanon till ytterligare en officiellt arabisk-muslimsk stat.
  • Nästa steg blir att begära att den libanesiska konstitutionen ändras, så att landet styrs av sharialagar, i likhet med många andra arabiska och islamiska länder, däribland Palestinska myndighetens framtida Palestina. Palestinska myndighetens förslag till konstitution slår fast: ”Principerna i islamisk sharia ska vara den främsta grunden i lagstiftningen.”

Libanon_kristna

De omvälvningar som skett i Libanon på sistone, har gjort kristna i landet mycket oroliga för att deras existens som arvtagare och ättlingar till de första kristna är hotad. Kristna i Mellanöstern står inför ett gigantiskt folkmord – liknande det folkmord på kristna som följde på den islamiska erövringen av Mellanöstern på 600-talet.

Islamiska jihadistgrupper hotar libanesiska kristna och kräver att de ska underkasta sig islam. Libanons kristna, ättlingar till de arameiska syriakerna, var i majoritet i landet för bara 100 år sedan.

Kravet på att kristna ska konvertera till islam är ett av flera dekret som utfärdats av Islamiska staten och andra islamiska grupper som gömmer sig i den bergiga gränsregionen mellan Syrien och Libanon.

Läs vidare

3 thoughts on “Libanons kristna hotas av islamister

  1. Det är tyvärr inte bara i Libanon som kristna sviks å det grövsta. KD har gett sin valmanskår en Judaskyss och störtar som ett JAS-plan. Lämna åter de 30 silverpenningarna, i form av muslimen i Eskilstuna. Det finns kristna flyktingar att nominera, om de vill framstå som trovärdiga. SvK arbetar aktivt för att hedningarna skall prioriteras före kristna, vare sig de är svenskar eller libaneser.

  2. Detta är ju därför som kristna flyr för sina liv från islamisterna. Det är därför de kristna Syrier vi har i Sverige sedan 8-10 år bävar. Bävar för att de skall få tillbaka sitt helvete som muslimerna orsakade dem i Syrien.
    Det är därför så många kristna drunknat på Medelhavet. Många har blivit kastade överbord av muslimer. Varför skulle det bara vara där i Libanon som de kristna förföljs av Muslimer? Ränderna finns där och de går aldrig ur!!

Kommentera