Stäng

Sverige: Muslimsk minister sparkad efter nazi-anklagelser mot Israel

av Ingrid Carlqvist  •  28 april, 2016

  • ”Det här handlar inte om yttrandefrihet utan att man kränker människor i deras tro. Jag kan inte se någon yttrandefrihet råda i detta.” — Mehmet Kaplan om Muhammed-karikatyrerna 2005.
  • Mehmet Kaplan sa till turkiska medier sa att orsaken till att muslimska ungdomar ansluter sig till IS är ”den utbredda islamofobin i Europa”. Lösningen skulle enligt ministern vara att staten finansiellt stödjer moskéer för att motverka rekryteringen.

mehmet_kaplan

2014 blev tre muslimer ministrar i den svenska regeringen. Den med störst islamiskt engagemang var Mehmet Kaplan, 44, som blev bostads- och it-minister.

Kaplan kom till Sverige från Turkiet som 1-åring. Trots att många anklagat honom för att vara islamist har Kaplan suttit säkert fram till nu. Ända tills det framkom att han påstått att Israel behandlar palestinier på samma sätt som nazisterna behandlade judarna i Tyskland. Vid lunchtid 18 april meddelade statsminister Stefan Löfven att han beviljat Mehmet Kaplans begäran om entledigande.

Miljöpartisten Kaplan har ett förflutet i olika muslimska organisationer kopplade till Muslimska brödraskapet. 2005 fördömde han Jyllands-Postens publicering av Muhammed-karikatyrerna. Till den kristna tidningen Dagen sa han: ”Det här handlar inte om yttrandefrihet utan att man kränker människor i deras tro. Jag kan inte se någon yttrandefrihet råda i detta. Det är en provokation som inte går att stödja.”

Läs vidare 

4 reaktioner på “Sverige: Muslimsk minister sparkad efter nazi-anklagelser mot Israel

  1. I SR är Sverigedemokraterna ett högerpopulistiskt parti. Så enligt SR är vi närmare 30% av befolkningen högerpopulister. Enligt mig är SR ett kommunistiskt skithyde.

  2. Vi kan vända på det och se problemet från vårat håll.

    Jag känner mej kränkt av folk som som är vidskeplighet när de försöker begränsa min yttrandefrihet att intellektuellt bedöma och yttra mej om
    deras tro !

    Speciell avsky känner jag för detta när det förekommer på Svensk kristen protestantisk mark.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: