Fridolin ljuger när han säger att han inte visste att kvinnor kan bli kränkta


INRIKES. Rebecca Weidmo Uvell skriver på sin blogg om att utbildningsminister Gustav Fridolin kommit lite väl lätt undan den här skandalen. Hans ryggmärgsreflex när allt briserade kring Kaplan och sedan Khan var att bångstyrigt vidhålla förtroendet, att Kaplan är ”antirasist, feminist, humanist” och att han ”inte förstod” att inte hälsa på kvinnor är kränkande. 

Fridolin CV

En snabb koll på regeringens hemsida avslöjar att Fridolin vet mycket mer än han vill medge. Han har en kandidatexamen i Mellanösternkunskap. Han har alltså läst tre år heltid om just Mellanöstern. Är det något han förstår är det historia, religion och politik idag i just Mellanöstern.

Han har fler saker gemensamt med Kaplan. 2003 arresterades han i Gaza och även Kaplan har åkt med Ship to Gaza (2010).

2008 var han samtalsledare på Charta 2008. Han ställde inte upp i riksdagsvalet 2006 utan arbetade då dels som reporter på TV4 och var även folkhögskolelärare. Han satt också som styrelseledamot i Miljöjournalisternas förening. Två år senare valdes han in i Miljöpartiets partistyrelse och 2011 blev han språkrör.

Charta 2008 tillhör den innersta kretsen av muslimska föreningar som har makt och många av de stora namnen har varit aktiva. Mehmet Kaplan satt i styrelsen i många år. 

Hela Charta 2008 och mötet handlar om att motarbeta all form av politik mot terrorism och framför allt motarbeta Säpo. Så här står alltså vår nuvarande grundskoleminister Fridolin, med en jobbig islamist-skandal att hantera, och spelar dum i media när han både är akademiskt examinerad i just Mellanösternkunskap och själv i allra högsta grad varit en del av den här rörelsen. 

På sin hemsida har Charta 2008 en att anmälningsformulär för att folk ska kunna rapportera till dem så fort de har kunskap om något som rör terrorism och Säpo. En ”counter-Säpo” rörelse alltså. Som både Kaplan och Fridolin sanktionerat.

Lis vidare hos Rebecca Weidmo Uvell


16 responses to “Fridolin ljuger när han säger att han inte visste att kvinnor kan bli kränkta

 • Followme.nu

  Jag är tveksam till att detta verkligen är sant med tanke på att SU själva skriver han har en kandidatexamen… http://www.su.se/samverkan/alumn/m%C3%A5nadens-alumn/gustav-fridolin-spr%C3%A5kr%C3%B6ret-som-vet-att-det-g%C3%A5r-att-f%C3%B6r%C3%A4ndra-1.17620

  Gilla

 • Lena

  Vem som ljuger värst är nog omöjligt att reda ut …….att det ljugs är däremot uppenbart.
  https://tobiastankar.wordpress.com/2016/04/25/vice-statsminister-romson-mottog-gava-fran-terrorklassad-internationell-organisation/
  När jag var barn så blev ”tungan svart om man ljög”, kan de inte bara räcka ut tungan…..så kan vi bedöma själv.
  Att de räcker ut tungan till vanliga svenskar är ju ingen nyhet !

  Gilla

  • Lena

   Oops upptäckte nu att sidan är borttagen, undrar varför ?

   Gilla

   • Birgitta Bertilsson

    Jag tänkte tala om att jag har den på min Fb sida men när jag klickar så är den borta. Bara bilden och titeln finns där. Det var nog för ”hett” stoff. Men skynda att läsa Rebecca Weidmo Uvells redovisning den är mycket viktig. Kanske också försvinner inom kort!

    Gilla

   • Birgitta Bertilsson

    Lena.
    Nu är sidan tillbaka!

    Gilla

   • Lena

    Stort tack till dig Birgitta !

    Gilla

 • eva

  När man läser Uvells blogg blir man mer och mer förfärad. Vad håller maktens representanter på med? I Charta 2008 är förutom de kända namnen både Ygeman och Anne Ramberg inkopplade Kan man lita på någon längre?

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Att klara av en kandidatexamen kräver enbart att du är läskunning, kan minnas det du läst över tentatillfället så du kan rapa upp rätt svar. En examen innebär inte att du kan omsätta de förmodade kunskaperna i praktiken, och bygga på dem med livserfarenhet och andra erfarenheter och nya forskningsrön/motsv. Trots examen kan en person vara helkorkad eller stockdum om man så vill uttrycka det.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Vi får verkligen hoppas på att Miljöpartiet och deras miljöpuppar inte når 4%spärren vid nästa val. De skall förpassas till politikens soptipp för miljöfarligt avfall.

  Gilla

 • Alf

  I Dagens Nyheter från 2007 gick Mehmet Kaplan till hårt angrepp mot SÄPO, han ifrågasätter säkerhetspolisens arbete med att lokalisera muslimska terrorister.
  http://www.dn.se/debatt/sapo-trakasserar-muslimer-och-underblaser-islamofobi/

  ”Säkerhetspolisen ägnar sig konsekvent åt att trakassera muslimer och bidrar aktivt till att underblåsa islamofobin”

  ”Det är hög tid att låta forskare granska Säpos verksamhet när det gäller relationen till muslimer”

  ”Säpos arbete bidrar till islamofobi. Arbetet bidrar till diskrimineringen av muslimer och motverkar inte terrorism”

  ”Vi behöver också upprätta en granskningskommission om Säpos bevakning av muslimer”

  ”Sverige har haft god anledning att belysa och skämmas för sitt förflutna när det gäller förföljelse av enskilda individer”

  Gilla

 • tikamax

  Både han och Romsson ska AVGÅ. Jag tycker HAN är värre än Romsson, en ORM!

  Gilla

  • ossie

   Nä för faan behåll bägge, dom är ju sänken för MP:

   Gillad av 1 person

  • Suzie

   ”Sveriges nye utbildningsminister Gustav Fridolin (MP), 31, är ingen bra människa utan en ”liten orm”. Det konstaterar kriminologen och författaren Leif GW Persson i en intervju med Expressen.”

   Med en kandidatexamen i mellanösternkunskap så förstår man nu varför Fridolin gav direktiv om att vuxna mena män skall placeras i samma klass som barn mellan 7-15 år.Han visste precis vad konsekvenserna skulle bli,pedofili sexuella ofredanden,våldtäkter på barn,misshandel mm.Detta är så vidrigt och ondskefullt att med vett och vilja utsätta Sveriges barn för den stora risken och faran som det innebär att låta vuxna barbare/pedofiler gå i skola med minderåriga.Fridolin är en djävulens lakej och barnahatare som utsätter små värnlösa barn för dessa rovdjur som dyrkar pedofeten Muhammed.Fridolin bör ställas inför rätta och dömas till strängaste straffen som utdelades för över 100 år sedan.Förstår svenska folket /föräldrar vad denne ondskefulle Fridolin medvetet utsätter deras/våra barn för?Är det inte brottsligt i Sverige att utlämna minderåriga till pedofiler? Ägaren till en hönsgård släpper inte in räven i hönsgården medvetet,men sjukklövern med Stefan Löfven i spetsen släpper medvetet in pedofiler /barbarer i våra barns skolor.

   Gillad av 1 person

 • jgarn

  Miljöpartister är i gemen lögnare, se bara på deras påståenden om klimatet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: