Stäng

Hjärnan fullvuxen först vid 25

INSÄNDARE. Mognadsprocess. Att tonåringars framtidsplaner ofta bara sträcker sig till nästa fredag kan förklaras av ny hjärnforskning. Förmågan till överblick mognar inte förrän efter 20. Den amerikanske hjärnforskaren Jay Giedd överraskades över hur mycket ¬hjärnan ¬förändras under tonåren. Det man gör under den här tiden präglar hjärnan.

Denna diskussion hade vi i mitt hem igår apropå grön ungdoms beslut att låta Salahaden Raoof stanna i förbundet samt att de vill öppna upp för ännu fler invandrare. Döm om min förvåning när detta stod att läsa i SvD. Eftersom jag har arbetat med barn fick jag höra detta av en överläkare på BUP för c:a 10 år sedan. Studien är därmed inte ny men nog så aktuell.

Det är lite skrämmande att det finns så många ungdomar inom politiken med så mycket inflytande.
De idéer de har kan tyckas vara bra för stunden men vad blir konsekvensen? Enligt studien kan man inte förutse konsekvensen av sitt handlande innan 25 års ålder.
Ungdomsförbunden har stort inflytande på vad som skall hända framåt i tiden. Det som godkänns i ungdomsförbunden idag är ju en del av den framtid vi har framför oss.

Läs artikeln – den kan även hänvisa till ungdomars val inom politiska frågor och val.

Mari

12 reaktioner på “Hjärnan fullvuxen först vid 25

 1. Intellektuellt är hjärnan färdigbakad vid runt femton år, dina värderingar och inre teori om verklighetens beskaffenhet likaså. Inte mycket händer mellan femton och tjugofem förutom kunskapsinhämtande och det fortsätter så länge man lever.

  Du blir klokare efter femton men aldrig smartare.

  Att säga att man inte är färdig förrän tjugofem är fel; man är i stort sett färdig redan vid femton års ålder. Efter det bygger du bara våningar på ett hus du redan lagt grunden till.

 2. ”Hjärnan fullvuxen först vid 25”
  Hmmm, hjärnan hos MSK miljösossekommunister utvecklas aldrig, utom hos dom som konverterar till den Sverigevänliga rörelsen.

 3. Politikers hjärnor blir nog aldrig färdigvuxna. Den dag hjärntrpl blir möjliga måste ju politikerhjärnor vara attraktiva eftersom dom är så gott som oanvända.

  1. Samtidigt så är det ju så att vem vill ha en hjärna som aldrig kommer över 5 -års åldern?

 4. Det är precis därför som de röd-gröna vill sänka rösträttsåldern.
  Unga är emotionella och irrationella vilket betyder att de i mycket högre grad röstar röd-grönt.

 5. Muppartiets väljarbas är just småflickor i städerna. Väljare utan normal förankring med vilda djur och natur. Dessa är lätta offer för muppartisterna.

  1. Det där har slagit mig också. MENA-invandrare och MP:are har ett gemensamt – de är inga naturdyrkare precis. Snarare är de dödsskraja för natur och djur. Har inte hört några protester mot den vidriga halal-slakten.

 6. Således skall man inte ha rösträtt eller för den delen jobba som politiker innan man nått en mogen ålder!

 7. Sådana som Jean-Claude Juncker och Angela Merkel har alltså inte kommit längre än till högst 25-års åldern i sin utveckling.

 8. ”Det man gör under den här tiden präglar hjärnan.”

  Jotack, kanske anledningen till att det är bäst att gifta sig redan under tonåren. Så att resten af lifvet preglas af en hjerna preglad under tonåren af äktenskap med en bestämd person.

  ”fullvuxen först vid 25”

  Halft ogillande : fullvuxen ger intrycket att en tonårings hjerna är mindre än en 25-årings. Tvertom, hjernan har flest celler innan puberteten sätter in, sedan förlorar hjernan celler som visa sig onödiga fram till 18 … eller, enligt detta, fram till 25, t o m!

  1. För anhängare av vissa ideologier och ”religioner” verkar hjärnan aldrig komma över barnstadiet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: