Stäng

Dussintals tjuvar stjäl buteljerat vatten avsett för löpare

BROTTSLIGHET. Idag var det en stor idrottsfest, Londons Maraton, gick av stabeln. Damernas lopp vanns av Jemima Sumgong och herrklassen av Eliud Kipchoge, båda är från Kenya. 

Att Östafrikanerna var bra på att springa visste vi, men afrikaner är också bra på annat av döma av bilder och artikel från Daily Mail där många människor, de flesta påfallande mörka, stjäl vatten, avsett för deltagarna i loppen och de stjäl inte en flaska för att släcka törsten utan så mycket de orkar bära och en del föräldrar låter till och med barnen hjälpa till…

6 reaktioner på “Dussintals tjuvar stjäl buteljerat vatten avsett för löpare

 1. Om man vill bli av med dom så infekterar man flaskorna och ställer dom på lämpligt ställe, för dom enda som snor skiten är ju aporna.

 2. Bevisar bara att om man inte är uppvuxen i en civilicerad kultur där allt har ett värde är det mycket svårt, för att inte säga omöjligt, att någonsin bli en del av den. Därför är det, mina vänner, mer än hög tid att börja gallra ordentligt ibland dem vi släpper in genom rigorös ”screaning”.

  Return to sender!

 3. Har upplevt detta på plats (i Malmö!) när broloppet hölls över Öresunds år 2000.
  Vid målen fanns ett stort lager av vattenflaskor (med pantvärde) och de svettiga löparna hade glädje av att få fylla på vätska. När de druckit lämnade de ifrån sig tomma flaskor vilka glada pantare tacksamt tog emot.

  Den andra varianten var de som gick direkt på pallarna med flaskor och helt enkelt tömde så många de kunde rakt ut på marken. Andra tog både vatten och flaskor.

  Vet inte om broloppet fortfarande hålls.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: