Enkät i Egypten: ”Fanatiskt att inte ta en kvinna i hand”

ISLAM. Efter MP-toppen Yasri Khans avgång har P1-Morgon bett SR:s korrespondent i Kairo att fråga män i staden hur de ser på att skaka hand med en kvinna. I debatten efter Khans vägran har många utgått från att det är helt normalt för en muslimsk man att vägra, skriver radioprogrammet.

Flera av de tillfrågade i Kairo anser att det är självklart att hälsa på kvinnor, såsom man hälsar på män.

En av dem är brandmannen Osama: – Han är fanatiker, säger han om svenske Yasri Khan.

En bilmekaniker som inte vill uppge sitt namn säger också att det är normalt. – Det är normalt att skaka hand med kvinnor, men det är klart det kan ju hända att någon man har onda avsikter, om han åtrår kvinnan och därför söker ursäkter att vidröra henne, säger han.

-Pettersson säger att det kan verka som en skitsak men det är allvarligt. Islam flyttar fram sina positioner steg för steg och säger ingen ifrån på skarpen så är vi snart tagit många kliv till medeltiden.

Sveriges Radio Unga män på ett café: ”Vi lever inte på medeltiden”

TIDIGARE 2016-03-13. Slöjförbud på gång i Egypten?

Är niqab, slöjan som täcker hela ansiktet på vissa muslimska kvinnor, en styggelse enligt islam? Vissa anser det. I Egypten snickras det nu på ett lagförslag för att förbjuda niqab. Förslaget väntas orsaka både debatt och ökande oroligheter. 

Niqab, den heltäckande slöjan som vanligen är svart och täcker hela kvinnans ansikte med bara en smal springa vid ögonen, bärs av många konservativa muslimska kvinnor i bland annat Egypten.

Men vissa anser att den strider mot islam, och därför vill politiker i Egypten förbjuda den, skriver Washington Post. Slöjan sägs i stället för ett muslimskt attribut vara en del av judisk tradition, som härstammar från den arabiska halvön långt innan islam fanns.

Exempelvis parlamentsledamoten Asma Nosser, som är professor i juridik, anser att flera passager i Koranen uttryckligen förbjuder heltäckande slöja. Kvinnor ska enligt Koranen täcka sitt hår och klä sig anständigt, men inte bära slöja över ansiktet, hävdar hon.

-Pettersson undrar varför muslimerna har anpassat sig efter gamla judiska regler. Slöjan är en judisk tradition som förr var förhärskande på den arabiska halvön långt före islam. Judarna har gått vidare till en modern värt medan mussarna står och stampar i 600-talet.

För övrigt har Kairo-universitetet förbjudit läkare och sjuksköterskor att bära heltäckande under arbetstid av hänsyn till patienterna.

I Sverige verkar det vara en icke-fråga. Var är kvinnorörelsen och feministerna? Var är Gudrun Schyman, Maria Ferm och Veronica Palm när världen försämras framför ögonen på er? Varför accepterar Twittervänstern detta utan att protestera?  Förklara för mig vad som är bra med det facit som vi ser varje dag!!! Ni måste ha en skruv lös säger Pettersson som är en stolt islamofob.

Iran 1970

Iran idag

Afghanistan

Kairos universitet 1959

Kairos universitet 2004

Amsterdam 1980

 Amsterdam 2011

 Falun 1971

Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin är tvåa från höger. − Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien, framförallt för flickorna.
Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin är tvåa från höger.
− Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien.

Borlänge 2010

2015-01-21_1322

Mogadishu 1880

1880-talet kom engelsmän och senare italienare.
1880-talet kom engelsmän och senare italienare.

Mogadishu 1950

2015-01-21_1749

Mogadishu 1960

Somalias blev självständigt 1960
Somalia blev självständigt 1960

Mogadishu 2009

Muslimer har makten och skyller på att väst och kolonialmakterna har förstört landet.
Muslimer har makten och skyller på att väst och kolonialmakterna har förstört landet. Allvarligt talat så hade nog både muslimerna och vi det bättre under kolonialtiden.

3 thoughts on “Enkät i Egypten: ”Fanatiskt att inte ta en kvinna i hand”

  1. Få bort alla bidrag till denna vidskepelse som islam är. Finns inga änglar
    vad jag vet så därför kan således inte heller Koranen finnas.
    Mohammed lärde sig från jude och hans visioner har han säkert fått när han var stenad med droger.
    Muslimer har inga problem med extrafruar som dem kallar det när dem tar en tillfällig fru och betalar en skäggig typ några 100 dollar för att s.k. legalisera detta. Enligt skrifterna får dem väl ha 49 sådana.
    Att bara försvara denna pedofilideologi är skrämmande och NAIVT.

Kommentera