Toppen på ett isberg

Johan Westerholm på Ledarsidorna skriver att Kaplan-affären förmodligen bara är toppen på ett isberg.

Mehmet Kaplan (Mp) rör sig i samma kretsar som den ständigt kränkte Rashid Musa och Omar Mustafa. De företräder också den sunni-muslimska tolkningen av islam.

Alla tre figurerar i den s.k. Ibn Rushd-sfären, där också en annan välkänd person håller till, den f.d. moderate riksdagsmannen Abdirizak Waberi.

När dessa personer hör kritik mot islam, används det välkända ordet ”islamofobi”. Företrädare för andra tolkningar av islam hörs aldrig använda ordet och bland dessa finns Hanna Gabdan, Sarah Mohammed och Nalin Pekgul, som många gånger hörts kritisera den islam som inte är villig att acceptera andra värderingar och strukturer än den strikt islamska.

Johan Westerholm som själv är socialdemokrat, erkänner utan omsvep att det finns en besvärande koppling mellan det socialdemokratiska partiet och den sunni-muslimska sfären i Sverige. Den sfär som förespråkar en striktare tolkning av islam, som uttrycker antisemitiska åsikter och som bagatelliserar de omtalade jihad-resorna.

Mer genant för socialdemokratin blir det när man blickar tillbaks till 2014 och nyheten om att det socialdemokratiska Tro & Solidaritet lovat att jobba för att muslimer ska få större plats på riksdagslistor, landstingslistor, kommunlistor och löftet om en lagstiftning av muslimska helgdagar och statliga imamutbildningar. Värre blir det när Uppdrag Granskning (se den) kunde visa i ett reportage från 2006 att SMR inhyste islamistiska åsikter.

Ledarsidorna

Det finns bara ett fel i Johan Westerholms inlägg. SVT:s reportrar Oskar Jönsson och Kjell Lundström som lyft fram historien om Kaplan, sägs ha åtskilligt mer material att redovisa och det hoppas vi att de får tillåtelse till. Problemet är att det inte är SVT:s Jönsson och Lundström som grävt fram materialet. Det ”avslöjande” man stoltserar med hade Chang Frick på Nyheter Idag grävt fram redan 2014.

10 thoughts on “Toppen på ett isberg

  1. MP kommer tillbaka. Tippar på över 17,5 % i valet 2018. Romson är en genuin humanist och Fridolin vill Sverige väl både ur ett miljöperspektiv och ur ett mer bredare hälsoperspektiv.

    Synd att Kaplan begärde sig entledigad dock. Slöseri på kompetens kallas det.

    MP in my heart.

  2. Ett gott råd till Löfven, sparka ut MP ur regeringen och bilda en ren S-regering fram till valet 2018. Vi kan inte ha ett parti i regeringen som MP som sätter identitet och religion framför Sveriges välgång. Detta är enda alternativet eftersom alliansen inte vågar regera.

  3. MP-politikern petas – tar inte kvinnor i hand

    Och jag undrar… i Stockholms östermalmska umgänge där franska kindpussar är det vanliga sättet att hälsa… hur kan någon överleva fram till partikandidatur om man anser det ”intimt” och VÄGRAR hälsa på en kvinna i hand?

  4. Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic sa till Aftonbladet om den nya Islamisten som vägrar ta kvinnor i hand,
    “Vi måste sätta stopp för alla yttringar som pekar på att man behandlar män och kvinnor på olika sätt.”

    Varför sätter då inte Aida Hadzialic och.regeringen stopp för hur kvinnor behandlas i svenska Moskéer, där kan man tala om att män och kvinnor behandlas på olika sätt. Det är inte männen som måste sitta bakom väggar.

  5. Nu har den miljöpartistiske patriarkatets försvarare Yasri Khan lämnat partiet. I Sverige handhälsar vi på både män och kvinnor.,

  6. Kanske har SÄPO betraktat Kaplan som en säkerhetsrisk? Förmodligen en korrekt bedömning.

Kommentera