Tiggare stal från 86-åring

Den 86-åriga kvinnan hade varit på apoteket och väntade på färdtjänsten när två kvinnor kom fram och tiggde pengar av henne.

Hon nekade kvinnorna pengar och satte sig på en bänk i väntan på bilen. Tiggarna kom då åter fram och började tigga pengar av den gamla kvinnan. Kvinnan märkte inget själv, men ett vittne såg hur kvinnorna stal två plånböcker från 86-åringens väska.

Vittnet misslyckades med att få kvinnorna att stanna och ringde polis. Kvinnorna lyckades dock försvinna och med dem 17 000 kronor som 86-åringen tagit ut från en intilliggande bankomat.

Samma kvinnor misstänks för ett annat stöldförsök tidigare under dagen, men där två vittnen ingrep och lyckades stoppa stölden. Det finns signalement på kvinnorna och en yngre man som tros vara medhjälpare.

SMP

Observera att tidningen skriver tiggare och att detta inte är ett antagande från alternativa medier. Nu är SMP en lokaltidning som vågar mer än de flesta och det ska de ha cred för.

22 thoughts on “Tiggare stal från 86-åring

 1. Något av det allra sjabbigaste brotten är att angripa gamla
  människor som har svårt att freda sig mot detta pack, men tänk
  om det Mesiga svenska rättssystemet hade dömt ut rejäla
  straff för dessa brott. Att säga något ofördelaktigt om en
  blatte bedöms betydligt hårdare än när gamla människor
  misshandlas både fysiskt och verbalt!

 2. Vad tycker ni om detta förslag? Skrattretande, visst.
  Det är inte jag som hittat på skämtet, utan sajten Storken och artikeln är, tyvärr, lite gammal – men det är inget fel på dess humor, ironi och sarkasm. Det gäller fortfarande, svenskarna får stå ut med zigetiggarna – frågan är hur länge till har ni tålamod, hmmm??? Behöver jag upprepa? Vakna, skicka ALLA parasiter tillbaka till sina länder – vare sig inom EU eller MENA. Punkt slut.

  Regeringen: “Tiggare ska få åka tunnelbana gratis”

  December 3, 2014

  Trots den rådande regeringskrisen räds inte regeringen att komma med nya förslag – idag kungjorde Socialdemokraterna en proposition som ska ge alla Stockholms tiggare gratis tillgång till tunnelbanan.
  Svensk politik är en oroshärd för tillfället – för bara några timmar sedan kallade statsminister Stefan Löfven till extra val efter att Sverigedemokraterna fällt deras budget. Trots det spända läget kom regeringen i eftermiddags med ett minst sagt kontroversiellt förslag – tiggare skall från och med Februari 2015 få åka tunnelbana gratis.

  – Vi i regeringen anser att de människor som försörjer sig som tiggare i vårt land, speciellt de som kommer från utlandet, förtjänar att få åka var dem vill, när dem vill, utan att innehållet i tiggarkoppen ska behöva slösas. Att åka tunnelbana är en mänsklig
  rättighet, säger en företrädare från Regeringskansliet.
  Tiggare kommer att få ansöka om ett speciellt “Tiggarkort”, ett frikort i underjorden, som kommer göra det möjligt för dem att åka hur mycket som helst utan att behöva betala. Självklart kommer kontroller att ske för att fastställa huruvida en individ faktiskt är tiggare innan Tiggarkorten kan utfärdas.
  – Vi vill ju inte att det ska förekomma fusk, det vill säga, att oärliga icke-tiggare lurar till sig ett Tiggarkort, och därmed är en parasit på samhället.
  STF, det Svenska Tiggarförbundet, jublar inför förslaget. Ordförande Inge Lönn hade det här att säga:

  – Detta är ett politiskt åtagande som vi i det Svenska Tiggarförbundet kämpat för i åratal, äntligen får vi gehör. Eftersom merparten av vår verksamhet sker i tunnelbanan ser jag det som en självklarhet att vi får ekonomiskt stöd att uppehålla oss där.
  Vi frågade regeringen hur de ser på människor som inte håller med om förslaget.
  – Jag skulle byta ut ordet “människor” mot “rasister” i den där frågan.

 3. Underbart att läsa att vittnen ingriper. Tur för mig och dem att det inte var jag. Detta slödder har inte ens sylt i ryggen, usch och tvi.
  Ett tips är att inhandla en spionpenna att alltid ha med sig på kavaj/jackficka, ett enkelt knapptryck så filmar eller fotar man utan att någon hinner uppfatta det plus att du har händerna fria.

 4. Visste ni att sådana dåd kallas “Honeckers hämnd” i Tyskland ?
  Här en länk som jag översätter till svenska,och som även kan innefatta zigenare och liknande drägg:
  http://www.pi-news.net/2015/11/p489442/
  I texten säger han:
  Ni hade arbete,hem,bra skola,en säker valuta,och er pension var tryggad.Ni kunde gå över Alex,utan att vara rädda för att bli överfallna.Det fanns inga turkar (el. araber). Allt detta räckte inte åt er !!!!
  Tja,det ligger en del i de orden,om man idag ser till Europa !

  • F.ö. skulle idag en annan av Tysklands “stora ledare”,har fyllt 137 år.. “Führers geburtstag” 20 April,förknippas i Tyskland med “Kaiserwetter”…Vilket betyder att våren har kommit !
   Och faktum är,att det i dag är sol och +17 I Berlin.

  • Det är ju sant, kanske att alltför många av oss inte kan hantera den underbara friheten, så sorgligt.
   Men det har med, utbildning, uppfostran, kultur, homogenitet och ansvar att göra.

 5. Dags att på riktigt föra något åt tiggeriet Löfvén? SL har ju i alla fall tänkt ta krafttag mot tiggeriet i tunnelbanan i Stockholm. Tur att det finns någon som vågar!

  • Har jag inte märkt när jag rest med Tunnelbanan, nej, de syltryggarna på SL är politiskt styrda och de anser tiggarna ska resa gratis och tigga – man kan ju inte förbjuda fattigdom som SYLTRYGGEN Stefan Löven säger…..Kriminellt att tillåta tiggeriet!!!

   • Wie bitte?

    Criminelt att tillåta tiggerie?

    Det är criminelt att förbjuda tiggerie, annat än vid vissa nyckelpuncter och tidspuncter.

    OK att förbjuda tiggerie frf ingången till en militär casern, annars skulle en kamikaze kunna klä ut sig till tiggare.

    OK att förbjuda tiggerie frf Kongl. Slottet, der är det rimligare att tigga till portvakten, och jag räknar med att den som gör det kommer väl förplägad derifrån, men han stannar bara en qvart.

    Men att förbjuda tiggerie på en vanlig gata eller frf en kyrka efter gudstjenst, det är criminelt.

    Alla ha intet förmögenheter, alla (af resten) ha intet productiv och actuelt inkomstbringande egendom, alla ha intet arbete och alla ha intet en anledning att söka stöd som passar att göra det hos eventuella socialtjenster de länder och tider som nu dras med sådana.

  • Det finns redan IDAG ORDNINNGSREGLER I KOMMUNERNA som tillhör SKL (Sveriges Kommuner & Landsting) i HELA SVERIGE !!!
   Där står klart och tydligt att det är förbjudet OM MAN INTE HAR TILLSTÅND (antar att det skall sökas hos Polisen)!!
   Jag har förut “lagt ut länk till SKL” där kan alla läsa detta !!!
   SÅ DÄRFÖR ANMÄL DESSA TIGGARE TILL POLISEN !!!

 6. Jag tigger sjelf.

  En gg tigde jag i en banklocal, två män kommo in och sade “tigg intet här, här är det vi som stjela” och jag trodde “stjela” var ett skämtsamt ord om tiggande.

  Ngt sednare tvingades jag ingripa för att hindra dem att stjela från en dame vid bankomaten i localen. Jag var chockerad.

  När en tiggare går öfver till att stjela kan det finnas anledning (typ snålhet), men det är i alla fall oftast fel (oftast – jag antar att de intet ledo yttersta nöd, så snålt lär qvarteret intet vara ens mot dem, fast de ha mörkare hy än jag och qvarterets fransmän).

  • Hans Georg Lundahl….- Du har rätt att tigga, antar att Du är född i Sverige och det gör hela skillnaden!
   Problemet är andra staters medborgare, exempelvis romer från Rumänien, – tycker som Göran Persson här, det är INTE humant att tillåta att de står på knä på Sveriges gator och tigger, de bör tigga i Rumänien eller kämpa för sin rätt där. Deras liv blir inte bättre av att de tigger här.
   Det är främst dem jag är ute efter och jag värnar Sveriges befolkning och mina egna intressen i första hand, jag vill inte se andra länders sociala problem på Sveriges gator och torg och jag vill inte att Sverige ska ha svängdörrar för allsköns kriminellt avskum! HELVETET MED DEM!
   MEN din rätt att tigga, som svensk, antar det av ditt svenskkingande namn, den rätten ger jag dig men jag skänker inte tio öre till dig men andra får gärna göra det!

   MVH Ricke

   • Du missförstår situationen ngt.

    Svensk medborgare, men tigger i Frankrike.

    Menar att en invandrare är mindre börda för skattebetalare som tiggare än som social-fall.

   • “det är INTE humant att tillåta att de står på knä på Sveriges gator och tigger”

    Sedan kan den gesten bli förklarad för dem som mindre populär hos oss än i deras indiska långväga ursprung.

 7. Men vi kan inte förbjuda fattigdom säger SYLTRYGGEN Stefan Löven och “fri rörlighet” inom EU det är bra det tycker hela politikerfrälset….Själv skulle jag vilja dunka dessa tjuvar och rånare sönder och samman med en spikklubba eller basebollträ och bara slå och slå till Satan själv avlöste….Blir så satans förbannad på särskilt denna brottslighet och speciellt när fega kräk ger sig på äldre damer/kvinnor….
  Något går sönder inom mig, Socialdemokraterna och Miljöpartiet är partier av pratkvarnar och KRÄK , – förbjud tiggeriet, inför permanenta ID och passkontroller, se till att höja straffen….Ett land som kallar sig själv “RÄTTSSTAT” har en skyldighet att se till att detta avskräde förpassas UUUUUUT UR SVERIGE!!!

  • Som sagt, jag är intet nationalistisk socialist, jag är monarchistisk syndicalist.

   Att förbjuda tiggerie är att göra situationen svårare för en del arbetslösa, dermed att öka pressen att hitta jobb, dermed en tjenst åt undermåliga arbetsgifvare.

   PLUS en method att förfölga munkar och fattiga intellectuella och konstnärer.

Kommentera