Stäng

24-åring invandrare åtalas för mord i Oskarshamn, tycker själv att det borde räknas som skadegörelse

INVANDRARVÅLD. I dag väcks åtal för mord vid Kalmar tingsrätt mot den 24-årige man som misstänks ha mördat sin flickvän i Stadsparken i Oskarshamn natten till den 13 december 2015. Han erkänner att han ensam utövat våld mot flickvännen, men förnekar att han haft uppsåt att döda henne.

Åtalet omfattar även ett försök till mord den 29 augusti 2015 i centrala Oskarshamn. 24-åringen misstänks för att vid det tillfället ha utdelat flera knivhugg mot en man som gick emellan ett bråk mellan 24-åringen och den numera avlidna flickvännen. Målsäganden överlevde angreppet, men fick skador i omedelbar närhet till större blodkärl och andra vitala organ. 24-åringen förnekar brott.

– Mannen har tidigare dömts för grova våldsbrott mot en annan kvinna. Jag yrkar därför på att han ska utvisas efter avtjänat straff. Han kommer i så fall att utvisas till Irak, säger kammaråklagare Patrick Sonevang.

Huvudförhandling kommer att äga rum den 3, 4, 6, 17 och 25 maj 2016.

En polis som hördes under förundersökningen berättade att den 24-årige irakiern i samtal med honom förklarat att det borde ha räknats som skadegörelse eftersom kvinnorna var hans egendom, berättade polisen.

– Pettersson menar att de humanitära stor makten borde åtalas för medhjälp till mord av flera skäl. Dels för att han blev insläppt i landet och framförallt att han inte åkte ut när han begick sitt första brott här…

TIDIGARE 2015-12-14. Muslimen Omar Ali Abdalsalam mördade sin flickvän i Oskarshamn

Under natten mot söndagen kom en man och en kvinna skadade till sjukhuset i Oskarshamn. Kvinnan och den 24-årige mannen sitter anhållen misstänkt för mord.

Klockan kvart i nio på söndagsmorgonen anhölls den 24-årige mannen misstänkt för mordet på kvinnan, som han var förlovad med men de bodde inte ihop. har en relation till. En knapp timme senare kom åklagarens muntliga begäran om offentlig försvarare. Den misstänkte ville själv ha advokat Peter Mutvei från Stockholm.

Senare under söndagen greps och anhölls ytterligare två män, bror respektive far till den misstänkte mördaren.

Omar Ali Abdalsalam, född 19911213, (fyllde således 24 i går på Luciadagen) kom till Sverige som flykting från Syrien i januari 2011 (kriget började i mars 2011) tillsammans med pappa, mamma, två bröder och en syster. Omar Ali Abdalsalam är statslös och således palestinsk arab.

Den 21 november 2011 dömdes Omar Ali Abdalsalam till två år och sex månaders fängelse för grov misshandel av sin dåvarande svenska flickvän. Åklagaren försökte få Omar utvisad men det ogillades av Kalmar Tingsrätt. Dom 3279-11.

Den 1 oktober 2014 dömdes Omar Ali Abdalsalam återigen av Kalmar Tingsrätt, dom B2843-14, denna gång till 10 månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning av samma kvinna som ovan. De har en son tillsammans. När Abdalsalam fick reda på att han skulle bli pappa berättade han eligt domen för sin dåvarande flickvän att han ville börja leva mer som en rättrogen muslim. Han skulle fira ramadan, inte äta fläskkött och be regelbundet fem gånger om dagen som muslimer gör. Det var något som flickvännen inte gick med på och hon sade till honom att hon övervägde att göra slut och så gick det som det gick, misshandel, struptag och knivhugg och försök att skära halsen av flickvännen.

Vid domen 2011 krävde kammaråklagare Wilhelm Storck att mannen skulle utvisas ur riket. Migrationsverket gav klartecken för utvisning eftersom det då inte ansågs finnas verkställighetshinder för utvisning.

Men domstolen tyckte att mannen kunde få stanna i Sverige. Dels eftersom han väntade barn med den kvinna han utsatt för en grov misshandel, men även för att han hade sina föräldrar och syskon, som även de flytt från Syrien, här i Sverige. Domstolen ansåg att 24-åringen hade “anknytning till det svenska samhället” och ogillade åklagarens utvisningskrav.

Nu misstänks den 24-årige flyktingen från Syrien, fast kriget hade inte börjat när familjen ”flydde” för mord på en 29-årig kvinna i Oskarshamn som han träffade i slutet av sommaren. Dessutom är hans 26-årige storebror och hans pappa anhållna misstänkta för skyddande av brottsling.

-Pettersson menar att det är ett politiskt mord och att de flata myndigheterna är medskyldiga till mordet av 29-åriga Claudia Quiroz Loobitfrån Vina del Mar i Chile eftersom de inte fick ut muslimen första gången han begick ett grovt brott och för att de dessförutan släppt in honom i landet trots att det inte var krig i Syrien då och för att det finns över 50 muslimska länder att resa till…

Hatmedia nämner givetvis inte mannens bakgrund…Omar Ali Abdalsalam är ännu inte dömd men med den meritlistan och den korta tid han varit i Sverige så…

Omar Adel Ali Abdalsalam
Omar Adel Ali Abdalsalam

11 reaktioner på “24-åring invandrare åtalas för mord i Oskarshamn, tycker själv att det borde räknas som skadegörelse

 1. Språkbruket skiftar… Så att ”sanera” bort honom är således bara en fråga om städning av någon som inte borde få finnas till?

 2. Skrev i en annan kommentar: -HUR MÅNGA FLER KVINNOR SKALL OFFRAS???? -innan regeringen reagerar.
  Detta ”odjur” har vid flera tillfällen gjort sig skyldig till brott mot kvinnor. Hemska brott. Lämnat kvinnor traumatiserade för livet samt död efter sig.
  Skadegörelse, de var mina ägodelar????? En byrå är en ägodel, en säng är en ägodel. Detta ”odjur” kommer aldrig att se en kvinna som något annat så varför ens försöka med rehab, han skall raka vägen tillbaka dit han kom ifrån. Hur kan de svenska flickorna tro att han någonsin kommer att bli något annat än en muslim. Bara ordet skulle få alla av det kvinnliga könet att fly – fly för livet innan det blir sant – att fly för livet.

 3. Hade jag varit statsminister med facit i handen så hade jag låst in mig i garderoben och tagit fram älgstudsaren.

  (Sen får Åsa ta över)

 4. Även den som låtit babben stanna i Sverige ska straffas .Hur länge ska detta fusk med asylrätt fortgå .Har inte handläggarna som bestämmer något bakom pannbenet eller blir dom mutade?

 5. Han är vår egendom?
  Och vi ger bort honom till Irak eftersom han inte är värd så mycket?

  1. För mig är denna mannen värd mycket, jag skulle betala stora pengar för att få han fastkedjad mot en betongvägg i en mörk källare på hemlig ort, så att jag kan visa i lugn och ro vad jag tycker om sådana som han.

 6. En typisk babbe med det vanligt förekommande underutvecklade huvudet. Sådana figurer skall hållas i MENA och i övrigt i bur.

  1. En typisk produkt av mångåriga kusinäktenskap
   så kallat inavel, och inavel blir bara skit!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: