Islamisk bank stoppas


ISLAM. Finansinspektionen stoppar en islamisk bank i Sverige, rapporterar Ekot. Skälet är att ägaren inte har tillräckligt med kapital. (Inget på nätet ännu). Den som ansökte om islamisk bank är somaliern Bashir Aman. Enligt Sveriges Radio är Aman affärsman. Han är även VD på Sveriges största muslimska friskola, al-Azharskolan i Vällingby. Han har ett flertal bolag, bland annat två finansbolag där verksamhet numera verkar avstannat och det var inte bara kapitalet som saknades. Aman verkar inte ha uppfyllt andra krav heller. 

Bashir Aman

Bashir Aman

Islamiskt bankväsende är ett banksystem som tar hänsyn till islamiska lag-(sharia)principer. Fördömandet av ränta är hämtat från Koran 2:275-279 i vilken riba fördöms. Uppkomsten till ordet riba är okänt men tolkas normalt sett som ”ocker”.

Islamisk lag förbjuder muslimer att investera sina pengar i affärer vilka kan anses vara förbjudna (haram) såsom sprithandel, grishandel, skvallertidningar eller pornografi.

I flera länder har undantag gjorts för banker när det kommer till sharia (islamisk lag). I till exempel Kuwait har staten valt att se mellan fingrarna när det kommer till just banker för att underlätta för landets ekonomi, ett exempel som följts även av i andra muslimska länder (jfr svenska JAK Medlemsbank, Banken lånar ut pengar utan att kräva ränta. För att täcka bankens kostnader tillkommer administrativa avgifter).

-Pettersson säger att det är en bra början. Islam i dagens form hör inte hemma i en modern värld…

Islamiska banker är som allt annat från islam lek med ord. Det är förbjudet med ränta men tillåtet att göra vinst i form av avgifter!


8 responses to “Islamisk bank stoppas

 • Björn

  Hur länge dröjer det innan det gnälls om att detta är rasistiskt av FI?

  Gilla

 • stromboli

  Kan inte finansinspektionen med omedelbar verkan stoppa ”Ebberöds Bank”, dvs finansministern.

  Gilla

 • Pica pica

  För några år sedan startades ett par islamiska banker i England. Samma sak från muslimerna där som här. De ville ta lån för studier, starta företag osv utan att betala ockerränta till engelska banker

  Men när de fick sina tillstånd och bankerna startades tog det inte lång tid innan man fann att även muslimer tyckte det blev billigare att lång i engelska banker. Man fick stänga då kundunderlaget var otillräckligt! Kanske de administrativa avgifterna visade sig bli för höga?

  Gilla

 • Emil

  Man blir bestört över sverige egentligen….det går inte att starta en bankverksamhet hur som helst (bra där) men det går att ha en muslimsk förskola där man inte har någon som helst koll på vad som tutas i de oskyldiga barnen. Förutom det man redan vet om religionen förstås, vilket i sig borde vara skäl nog att förbjuda skiten. d.v.s. kvinnoförtryck, människoförakt, extrem vidskepelse, bakåtsträvande religiösa vanföreställningar om att det enda av värde en människa behöver lära sig/studera står att finna i koranen…..suck.

  Gilla

 • Dansk

  Räntefria banker är något som passar både kristendomen och islam. De båda religionerna är imot att utnyttja de fattiga i samhället. Dagens bank är uppbyggd av och för judendomen. Sug ut allt du kan som inte tillhör denna religion (goyum) de är ju trotts allt bara boskap utan själ om man får tro talmuden

  Gilla

 • smarta finansieringar.

  Vad har Pettersson emot räntefria banker? Kan väl vara klokt att låna räntefritt dessa dagar när det sionistiska banksystemet är inne på sista timman.

  Gilla

  • Pia

   Den dolda agendan för new world order har börjat på allvar. Men ingen tycks reagera. Migrantinvasionen är planerad sedan länge, Europas folk skall bytas ut. Inse detta gott folk och agera innan det är för sent.
   Alla tycks tro att invasionen bara uppkom från ingenstans, tror man på det så kan man lika väl tro på tomten.

   Gilla

 • jgarn

  Vi skall inte tillåta något muslimsk i Sverige. Muslimerna skall ut och moskéerna skall rivas.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: