En miljöpartist i Agenda

Mehmet Kaplan ville inte förklara sig i kvällens Agenda. Istället fick Mona Sahlin chansen att tala om extremism (dock inte den vänstra) och islamofobi.

Dock fanns en annan miljöpartist representerad. Mohamed Temsamani heter han och han försvarade Kaplan och uttryckte att pågående debatt beror på att Kaplan är muslim och att detta bara är ett inslag i den islamofobiska debatt som genomsyrar Sverige.

Nu nämnde förvisso Anna Hedenmo inte att Temsamani är partikamrat med Mehmet Kaplan, men det är han.

På bilden syns han tillsammans med Mohamed Kharraki och Rashid Musa från Sveriges Unga Muslimer.

Screenshot

Temsamani sitter i kultur- och fritidsnämnden i Solna kommun.

Det man kan läsa om Temsamani är att han 2012 praktiserade på Frihets- och Rättvisepartiet i Egypten, ett parti som står Det muslimska brödraskapet väldigt nära. FJP är uttalat islamistiskt och 2014 beslutade domstolen att upplösa partiet efter att medlemmar anklagats för terrorism och våldsdåd.

Temsamani är alltså miljöpartist. Inför valet uppmanade han muslimska kvinnor att inte rösta på andra partier en Miljöpartiet och Vänsterpartiet, med motiveringen att de borgerliga partierna inte utlovat refomer till muslimernas fördel.

2014 skrev Temsamani en debattartikel på SVT Opinion, där han anklagade den borgerliga regeringen för att inte ha prioriterat hatbrott mot moskéer. I artikeln beklagar sig han sig också över det statliga stöd som han menar inte täcker moskéernas utgifter som el, vatten och hyra. Trots Temsamanis anklagelser om islamofobi och hot mot moskéer är det få utomstående förövare som gripits eller ens misstänkts. Däremot vet vi att bränder uppstått inne i moskéerna, orsakade av medlemmar själva.

2015 avslöjade Expressen att en 50-åring hade samlat in hela 850 000 kronor i Stockholms moské, pengar som sedan sändes till terrorgruppen al-Nusrafronten i Syrien. Mohamed Temsamani som är talesperson och vice ordförande för moskén, vill inte kännas vid insamlingen, utan uttryckte klart och tydligt att enbart Islamic Relief har rätten att så göra, men talesmannen för den muslimska biståndsorganisationen ville inte kännas vid 50-åringen.

2015 höll han ett tal i Stockholm där han talade om attackerna mot moskéerna. Här nämner han flera städer där det visat sig att attackerna aldrig skett, bl.a. Eskilstuna där den uppmärksammade branden uppkom genom slarv av medlemmar i moskén.

Temsamani har också deltagit i den muslimska familjedagarna, bl.a. i skepnad av projektsamordnare för Ibn Rushd studieförbund. Ibn Rushd har kritiserats vid flera tillfällen för sina kopplingar till islamism. Nalin Pekgul är en av dem och hon menar att Ibn Rushd är en av flera etablerade organisationer som driver på den framväxande islamismen i Sverige. En annan är docenten och författaren Johan Lundberg som redan 2013 anklagade Ibn Rushd och flera organisationer för sin antisemitiska agenda och som tack vare sina miljoner i statligt stöd kunnat bjuda in internationellt kända föreläsare med rasistiska åsikter. En tredje är socialdemokraten Carina Hägg som 2013 anklagade bl.a. Ibn Rushd för extremism, något som inte gick hem hos hennes partikamrater.

2016 var Temsamani i Washington för att rekrytera talare till årets muslimska familjedagar, Ustadha Lobna Mulla och Mohamed AbuTaleb.

Denna filur fick alltså sitta i Agenda och prata sig varm om islamofobi utan frågor från programledaren.

13 thoughts on “En miljöpartist i Agenda

  1. Nu hotar Mp att lämna om Kaplan får sparken. Det visar att situationen är precis så alarmerande som befarat. Utlys i så fall nyval och ge inte efter för Mp. Nu har Löfven chansen att stå upp för demokratin. Tänker han lyssna på folket eller bidra till en kris?

    • Vad som än händer kommer inget av partierna att lyssna till folket.
      Agendan är satt dvs NWO.
      Blir det nyval innan folket vet vad som pågår så hjälper det bara 7klöverns agenda. De skapar sig fler år att översvämma Sverige med migranter.

    • MP hotar att lämna! Är det verkligen ett hot, för vem i så fall? Vore det bästa som kunde hända svensk politik just nu.

  2. Nu har regering och riksdag chansen att bekänna färg. Hur man väljer att hantera detta är en viktig indikator på demokratins tillstånd och inte minst hur det står till i Mp och kommer att starkt påverka opinionen

  3. Miljöpartister är otroligt nog 5 % av väljarkåren men styr det som finns kvar av Sverige. Liksom huvuddelen av den konsensus-sökande sinnessvaga befolkningen så har dom gett bort landet. Hoppas man slipper återvända..

  4. Bilden från videon här i artikeln: Dumskallesvenskarna där begriper inte att de helt enkelt är nyttiga idioter…det syns lång väg hur arabnegeranhopningen står och flinar folk rakt upp i ansiktet.

    Vad är det för fel på oss svenskar? Hatar vi varandra så förbannat att vi saboterar och till slut utplånar vårt enda land, Sverige?!…

    • Den miljöpartistiske dåren bär alltså kilt för att bryta mot mansnormen?

      Kilt är ett manligt plagg.

      Djävla IDIOT!!!!

  5. Börjar bli mycket mycket komprometterande för Socialdemokraterna med utmaningen herr Kaplan, grå vargarna, muslimska brödraskapet! Vilket umgänge med andra fascistoida antisemitiska organisationer kommer att framkomma härnäst? Det vet bara herr Mehmet själv i nu läget!

    När nu inte flera nyanser av vitt gick hem (rasistkortet) så tror herr Mehmets sympatisörer att då drar vi upp kortet islamofobi i stället! Tror inte att det islamofobiska kortet går hem i de svenska stugorna!

    Gäsp!!!! Vad trött man blir på pappskallar och svagbegåvade individer som tror att de inte syns!

Kommentera