Stäng

SD sponsrade ungdomslag

INRIKES. Hällefors IK:s hockeylag för pojkar 13 skulle åka på cup i Brunflo men hade inte pengar så det räckte – då gick Sverigedemokraternas lokalavdelning in och sponsrade med 7 000 kronor. Nu har en het debatt om politisk sponsring blossat upp, rapporterar P4 Örebro.

– Med facit i hand är det absolut inte okej, det kan man väl inse. Men jag kunde väl inte inse att det skulle få sådana här proportioner när jag sa ja, menar Stefan Molander, styrelseordförande för Hällefors IK.

Det var en av föräldrarna, som också är politiskt aktiv i SD, som lyfte diskussionen och sedan fick godkännande av Hällefors IK:s styrelseordförande.

Partiet publicerade sedan en bild på barnen på sin Facebooksida tillsammans med en bild på tränarna iförda SD-mössor. SD raderade bilden efter att P4 Örebro kontaktat dem.
En del av föräldrarna ansåg att det hela var okej, men andra var starkt kritiska.
– Enligt bestämmelserna är det rätt att presentera en logga, men definitivt inga politiska budskap, där går en stark gräns, säger Mats Eriksson som är ordförande för Örebro läns Ishockeyförbund.

-Pettersson ser att SD Hällefors sponsrade laget med 7000 kronor, vilket enligt idrottens regler är tillåten om man enbart presenterar det med en logga och inga politiska budskap, men en logga är också ett politiskt budskap. Så det är larv. Jag är övertygad om att många partier sponsrat barn och ungdomar tidigare utan att den opartiska statsradion reagerat.

Det vore bättre om Sveriges Radio P4 Örebro lade krut på att undersöka vem det är som sponsrar alla jihadister från Vivalla i Örebro som åker till Syrien för att kriga och vem som sponsrar de stridsledningscentraler som kallas moskéer i Sverige och vi ska inte glömma de muslimska friskolor som sponsras med Saudiarabiska pengar…

 

7 reaktioner på “SD sponsrade ungdomslag

 1. Heja SD. That’s the way to go.
  Alla sponras hit o dit men ingen jävel bryr sig!
  Om SD skulle helsponsra ett lag tex, fotboll, hur skulle det tas emot av pk sverige? Arbetarklassen sponsrar S med miljardbelopp via fackförbunden.
  Det är väl ändå samma sak. Och de flesta tycker att det är helt ok?

 2. Klart att Hällefors IK gjorde fel. De skulle bytt namn på föreningen, skaffat svart flagga med olustig grafik, smörjet in ungarna i skokräm och låtit dem utstöta gutturala läten och väntat på att riksmongona på Kanal 5 skulle dyka upp och betalat allt mot att få sända allt på TV.

 3. Det hade säkert varit okej i pressen om det varit vänsterpartiet,
  men å andra sidan ger dom inga pengar, dom bara kostar pengar!

 4. Apropå idrott , fotboll och kön………….

  Pelle Karlsson kommer i kontakt med en fotbollssupporter. Varför tittar denne på herrfotboll, undrar Pelle. När det finns så många bra tjejmatcher.

 5. Jag ser att fri åsiktsbildning, åsiktsfrihet, yttrandefrihet inte gäller alla. Hade det gällt hbtq frågor eller sk antirasistisk ”vi gilla olika” och annan sådan pk-avföring så hade det också synts i medierna.
  MEN!
  I omvänt ordalag. Med upphöjande tonläge hade Hällefors IK fått den ena pk-poängen efter den andra.
  SLUT NU!
  Från Sverigevännerna får dom ännu fler poäng. SV-poäng!

 6. Bra sponsrat SD. Ungdomsidrotten är viktig.

  Kan bara tala om att LO sponsrar socialdemokraterna med många miljoner, årligen.

  Fast inte till någon större nytta för arbetarna.

  Kanske något att granska?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: