Drogproblem bland ensamkommande

Flera landsting rapporterar om ett ökat antal ensamkommande som tas in för drog- och alkoholproblem.

Polisen vill inte skuldbelägga personalen på HVB-hemmen, men självklart ställs ett antal frågor som vi inte får svar på.

Alkohol, hasch, cannabis och tabletter används på många boenden och polisen är väl medvetna om detta.

Har barnen utvecklat detta beroende efter ankomsten till Sverige? Varför i sådana fall? Dessa barn som är utsatta och därför fått lära sig att allt är gratis i Sverige, har uppenbart råd med droger och alkohol. Hur har de råd med detta och vem är det som införskaffar detta åt dem?

Är det kanske så att de redan innan ankomsten till Sverige hade ett utvecklat missbruk? Är det kanske svaret på varför de flyr sina hemländer och varför inte hemländerna vill ta tillbaks dem?

Den svenska välfärden har hur som helst fått ytterligare ett kostsamt problem på halsen.

SR

9 thoughts on “Drogproblem bland ensamkommande

  1. Joda så att.. känns tryggt att dessa pensionsräddare har kommit för att säkra vår ålderdom…

  2. i fredags var det två väldiga köer på Sytembolaget
    i Oxelösund av ensamkommande Flykting Barn jag
    jfrågasatte hur personalen kan Sälja Öl och Sprit
    till Barn misstänker att dessa figurer har flera olika
    Id. handlingar Personalen var oförstående

  3. Merit Wager skrev om att en rektor kontaktat Migrationsverket och bett dem utfärda falska id-kort till hans ensamkommande barn så att de kunde komma in på krogen.

    Trots att alla vet att ensamkommande barn är vuxna muslimska män i huvudsak från Afghanistan så fortsätter man vräka ut pengar på bluffen.
    VARFÖR? Den enda gång Stefan Löfven reagerade på våldtäkter och sexuella ofredanden var när de gick på sina egna minderåriga pojkar.

  4. Alla CEO:s, programmerare och läkare måste gå igenom knarkträsket innan läkarlegitimationer och anställningar kan utfärdas och realiseras.

  5. Nu kan Sverige stoltsera med ett nytt rekord i Guinness rekordbok.
    Sveriges äldsta barn är 34 år.

    • Var inte ett av barnen som våldtog ett riktigt barn på nån förläggning ismåland 44 år enligt sin egen Facebook?

  6. TT skriver

    I Stockholm kommer dagligen hjälpsökande ensamkommande till Maria ungdoms akutmottagning och en överläkare där är bekymrad över utvecklingen:

    — De bär på svåra trauman både från sina hemländer men också från flykten till Sverige, säger överläkare Mathias Sjöberg.

    — Det kan handla om krigshandlingar, sexuella övergrepp, separationer från nära anhöriga. Och att man tappar bort sina nära och kära under flykten.
    ————–
    Många av ungdomarna är runt 16 år. Påstår dom

    Men ynglingen som sitter häktad misstänkt för mordet på 22-åriga Alexandra Mehzer på ett HBV-hem i Mölndal är vuxen – det menar kammaråklagaren som nyligen fick det skriftliga resultatet av den misstänkte mördarens kroppsundersökning, trots att han påstår att han är 15, dvs straffomyndig.

Kommentera