Tuberkulos i Örebro – 60 personer undersöks


INVANDRING. Tuberkulos upptäcktes i mars månad på Almby skola och ett kommunalt äldreboende i Örebro, rapporterar Nerikes Allehanda. En elev och en äldre har smittats och ett 60-tal personer håller på att undersökas.

Att lungsjukdomen TBC drabbar både en skola och ett äldreboende i Örebro samtidigt är en ren slump, enligt regionens smittskyddsläkare Hans Fredlund. Det är den kommunala skolan Almby och ett kommunalt äldreboende som har drabbats, vilket skedde i början av mars månad.

Nerikes Allehanda skriver nu att eleven och den äldre personen som har smittats av tuberkulos har behandlats med läkemedel och mår bättre.

Ett 60-tal personer håller på att undersökas för att säkerställa att de inte blivit smittade. För att smittas krävs en långvarig kontakt och Fredlund vill lugna de som känner sig oroliga.

Sverige har varit mer eller mindre fritt från tuberkulos under många år. De allra flesta som insjuknar är födda i något annat land och oftast har de blivit smittade innan de flyttade hit, enligt Smittskyddsinstitutet.

– Men svensk sjukvård klarar av detta. Vi har läkemedel och behandlingen är gratis, säger Hans Fredlund.

-Pettersson menar att smittskyddsläkare Hans Fredlund snackar skit. Det är ingen slump att flera drabbas samtidigt, det är en följd av den stora invandringen och obefintliga hälsotester.

Dessutom är Hans Fredlund ovanligt korkad när han påstår att behandlingen är gratis, det är samma personer som betalar Fredlunds lön som betalar vården…


6 responses to “Tuberkulos i Örebro – 60 personer undersöks

 • malmobon

  TBC dog min farmor o farfar av då min far var 4 år. Han mindes den dagen då han stod i fönstret och vinkade farväl till sin mamma o pappa och visste att han inte skulle se sina föräldrar mer. Hamnade på fosterhem.

  Denna sjukdom var utrotat i Sverige men kommer in igen med invandringen.

  Överbefolkning leder till virus och sjukdomar. Vi kommer få se mer av detta i hela världen framöver.

  Måste stoppa befolkningsökningen annars kommer den stoppas genom sjukdomar. Alltid varit så och kommer bli i framtiden. Mycket nära.

  Gilla

 • Argus

  Rosa starr är en svår sjukdom som drabbat många i ledande befattningar. Den svåraste biverkningen är oförmåga att se verkligheten som den är.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Inte är det precis som en 10-dagas kur mot urinvägsinfektion att bli botad från TBC inte.
  http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Tuberkulos–tbc/

  Gilla

 • Mm

  Gratis! det finns inget som är gratis. Med den utbildningsnivån som smittskyddsläkaren befinner sig på borde han veta att vården inte är gratis.
  Sverige har världens högsta skattetryck, det är vi som fortfarande betalar skatt som står för notan

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: