Krav på dubbla väktare på akuten i Malmö

INVANDRARVÅLD. Ordningsvakterna på akuten på Skånes universitetssjukhus i Malmö arbetar sedan en tid tillbaka alltid i par, rapporterar Sydsvenskan. Bakgrunden är en rad våldsamma incidenter som inträffat på sjukhuset: – Det är inte ovanligt att de anställda på akuten utsätts för hot och våld. Det kan komma från de personer som söker vård, men också från anhöriga eller kamrater till patienterna, säger Mats Runsten, ordförande för Vårdförbundet i Skåne.

Nu bedömer även Arbetsmiljöverket att det alltid måste finnas två ordningsvakter på plats på akuten. Myndigheten hotar sjukhuset med vite på 50 000 kronor om sjukhuset inte omgående vidtar åtgärder som minskar riskerna.

-Pettersson undrar varför Sydsvenskan inte skriver om vilka grupper det är som bråkar på akuten, det är ju en ny företeelse i Sverige och hamnar kostnaden på Migrationsverkets budget eller?

5 thoughts on “Krav på dubbla väktare på akuten i Malmö

  1. Resten av landet använder Malmö som avträde för alla Fekalierna hittar hit. Märk väl 80% av Fekalierna går på bidrag. Landets fängelser består av över 80% fekalier. Malmö består av mer än 60% fekalier.
    Jag vet inte om rösten av Sverige förstår hur det käns att trampa runt i skit hela dagarna PGA PK-87-ornas hjärnsläpp!!!!

  2. Nej du Malmöbo, det har inte alltid krävts 2 väktare på akuten I Sverige. Kanske i Skånes Mogadishu men det kan väl knappast räknas till Sverige längre! Du kanske minns vad Strixen sjöng, där hjärnan tar slut tar nävarna vid! IQ kan räkna upp till….

    • Och du var utvandrad ja. Egentligen vet du inte nåt om du inte bor i Malmö.
      Nä det kanske va en väktare, när Malmö hade 100 tusen invånare.

  3. Pettersson :
    Det är inte en ny företeelse. hot och våld har alltid förekommit på akuten. ibland tar känslorna över och man tänker inte tillräckligt. Allt från kriminella till alkisar, barn till ungdomar, föräldrar till mor och farföräldrar kan bete sig hotfulla när ens nära anhörig ”inte ” får hjälp direkt.
    Så ser verkligheten ut. Du sitter i din håla och läser en dagstidning som du kritiserar alla dagar i veckan, och vill ”förmedla sanning”.

Kommentera