Zigenare bakom extrem nedskräpning

ZIGENARE. Under några månader har en flock EU-migranter bosatt sig på en parkering utanför Surahammar. Det har resulterat i enormt mycket nedskräpning, både på parkeringen och i skogen, intill den natursköna Bruksleden. 

Under kvällarna har zigenarna bott och levt där och i och med det även skräpat ner mycket efter sig. Bland annat finns det matrester och flaskor runt slarvigt byggda eld- städer och toalettpapper utspritt i skogen efter toalettbesök.

Till vardags används Bruksleden av bland annat orienterare och andra friluftsintresserade. Sedan nedskräpningen började har dock intresset för att vara i skogen minskat rejält.

– Det är fruktansvärt ofräscht här just nu. Många har gått på toa alldeles intill spåret och pappret ligger kvar. Vi brukar städa här vanligtvis men nu är det för mycket, säger Janne Thornell, som även är en av de ansvariga på Surahammars orienteringsklubb.

Under dagarna är parkeringen tom och det är inte mycket folk där. På kvällarna är det däremot nästan fullt.

– Vi har sett mellan 10 och 15 bilar och minibussar som står parkerade här. Sedan bor det flera personer i varje bil. Dessa personer ska äta och gå på toaletten och de plockar som sagt inte undan skräpet efter sig, säger Janne Thornell.

Enligt de boende i Surahammar blir problemen värre hela tiden och de hoppas på en lösning så fort det går.

Miljökontoret på Sura- hammars kommun är medvetet om nedskräpningen och ska påbörja en städning av området. De har dock ännu ingen större lösning för problemet, det vill säga om platsen skulle skräpas ner igen efter städningen. Första prioritering är att få det rent, sedan ska de undersöka saken vidare och se vad de kan göra åt problemet.

Även Trafikverket, som är ansvarigt för själva parkeringen i området, vet om att det har varit problem med nedskräpning där.

– Runt om i landet är det många rastplatser och parkeringar som tyvärr utsatts för nedskräpning. Det är tråkigt att det finns brist på vett och etikett hos vissa, säger Lars Hedström, på Trafikverkets presstjänst.

Även Trafikverket kommer att besöka parkeringen och hjälpa till med att städa undan skräpet. De ska då också bedöma om de behöver vidta ytterligare åtgärder. Just nu finns det dock inget bestämt om områdets framtid.

-Pettersson undrar varför skattepengar ska användas till att städa efter vuxna människor. De har visat att de inte kan sköta sig så ut med dem bums, det finns flera lagar att använda…

VLT.se

17 thoughts on “Zigenare bakom extrem nedskräpning

  1. Det finns en anledning till att det inte finns nagon forutom zigenare som gillar zigenare.

    De ar flockdjur och beter sig som utsvultna hundar, de tar vad de vill ha, hotar dem som sager ifran och valjer att inte integrera sig i samhallet.

    Det handlar inte om att de inte KAN integrera sig, det handlar om att de inte vill.

    De skiter i att satta sina ungar i skolan, de envisas med att vara valdsamma och tjuvaktiga och den som sager att mina fordomar baseras pa radsla kan fullstandigt dra at helvete.

    Jag har ALDRIG hort nagon saga nagonting gott om zigenare for att svara ”ja” pa fragan ”har du nagonsin umgatts med en zigenare”.

    De ar icke onskvarda i nagot land overhuvudtaget.
    Inte ett enda.
    Daremot kanns det som att ju mer erfarenhet man har av dem, desto mindre gillar man dem.

    Jag kan beratta manga, langa zigenarhistorier.
    Bast ar nog den om zigenarfamiljerna som pa morgonen gick forbi BVC i en svensk stad och lamnade sina barn dar, nar personalen sade ifran blev de hotade och sa att de minsann skulle ta hand om deras ungar under dagen nar de skulle gora sitt.
    Hederliga svenskar gar ju att kora over eftersom att de har medkansla, sa de tog hand om ungarna som nagot javla dagis.
    Socialen vagade inte gora nagonting, polisen kunde inte gora nagonting… Det slutade forst nar de antligen akte fast och blev atalde for de stolder som borjat i samhallet nar de flyttade in, for da flydde de.

  2. Zigenare är speciella som måste behandlas på ett speciellt sätt,
    Om två zigenska gentlemän håller på att bryta sig in i ditt hus och du ringer polisen, så svarar de att de inte kan ingripa förrän brottet är utfört.

    Vi svenskar skaffar barn för att det är det finaste i livet.
    Zigenarna för att tjäna pengar på barnbidrag,

  3. ”Surahammars kommun är medvetet om nedskräpningen och ska påbörja en städning”
    Man är ”medveten om läget.. jaha? Man ”ska påbörja en städning”..
    Hur hade det varit om man inte gjort likt vår senfärdiga regering utan agerat direkt? INNAN det skräpats ner? INNAN man börjat skita i skogen?
    Tänk så mycket enlare det varit..
    Allemanrätten säger väl max ett dygn på samma plats?
    Suras boende är att gratulera till att ha så inkomptetenta styrande som går på tå inför ”migranterna”, å andra sidan, ni är inte ensamma om att ha det så….

  4. Varför kan dem inte avhyssa eumigranterna där i från. Dem skall inte få ha rätt att få bosätta sig hur som hälst! Vilket daltande där i den kommunen! Vi andra människor vi får inte hålla på att bosätta oss hur vi vill då skall inte eumigranterna få göra så! Jag är besviken att dem inte avhyssar dem där i från. Avhyssning är visst bra lösning punkt och slut! Dem som säger att det är ingen bra lösning att avhyssa dem har fel. Man har rättighet att avhysa dem om dem bosätter sig på förbjudna platser det måste man göra punkt och slut!

  5. Är någon överraskad?
    På mormor och morfars tid (tidigt 1900-tal) kallades packet för tattare.
    Har någonting förändrats?

  6. Trodde det fanns böter på nerskräpning. Även om dessa inte betalar så blir dem registrerade. Har sina bilar som kan utmätas.
    Tiggarna synliggör Sveriges förfall.

  7. Om vi svenskar ska få del av skattekronan så får vi vill börja att skräpa ner också.
    Vi är ju förvisso ingen folkgrupp, så vi är ju inte skyddade i samhället. Då kan det tyvärr hända att vi genom böter får bidra till städningen efter dem som är en folkgrupp.
    SNACKA OM ANDRA KLASSENS MEDBORGARE.

  8. Ja vi importerar all slags skit, senaste sjukdomstillstånd är väl
    Lassa feber som dom dragit in i landet, så nu är det väl bara
    att invänta det första fallet av Spetälska!

  9. Vad säger miljöpartiet om detta, som för övrigt försiggår i alla områden där zigenare befinner sig?
    Pissar, skiter, skräpar ner, sprider smittor och tigger när dom inte rånar äldre.
    Vissa likheter med våra politiker som spottar oss i ansiktet var eviga dag.

  10. Den enda vettiga och långsiktiga lösningen på grundproblemet är att skrota schengen eller att man inför visumkrav för rumäner/bulgarer, eller alternativt att införa någon form av ett tiggeriförbud. Detta torde ge bra effekter.

    Att man då och då avhyser ”EU -migranter” från olika platser och grovstäda/sanera efter dom är inte en bra lösning på problemet. Man flyttar ju runt bara på problemet från punkt A till punkt B.

    7-klöverns smutsiga politik är inget annat än hyckleri, som därtill förstör för Sveriges framtid.

Kommentera