Medborgargarden


Angående Petterssons inlägg om medborgargardet i Skara, har Johan Westerholm på socialdemokratiska Ledarsidorna skrivit en text som säkert förvånar många av våra mediala begåvningar.

Att döma av Skaraborgs länstidning har ingen bakgrundskoll gjorts av de asylsökande männen som ska trygga gatorna i lilla Skara.

Åt bakgrundskontroller verkar dock media ägna en stor del av sin tid när de svenska medborgargarden som rör sig i allt fler städer analyseras i texterna. De må heta Sons Of Odin, Nattvandrarna eller annat, men ord som nazister, kriminella och grumliga tankar florerar fritt när dessa grupper beskrivs.

Jag är personligen för dessa medborgargarden så länge de utför det som de lovar, dvs att skydda hederliga medborgare från att råka illa ut och hittills har jag inte läst om någon som rånats, misshandlats eller våldtagits av medlemmar ur dessa grupper. Så länge polisen erkänner att de inte klarar situationen på ett tillfredsställande sätt och så länge politiker och myndighetsutövare använder silkesvantar istället för hårdhandskar, så är jag odelat positiv till medborgargardenas existens. SVT:s webbsatsning ”Dold” kunde nyligen berätta att utsatta tjejer i Kalmar hyser ett större förtroende till de grupper som patrullerar Kalmar kvälls- och nattetid, än man gör för polisen. Det säger en del om sakens tillstånd och är självklart ett gigantiskt misslyckande för rättsväsendet.

Åter till Johan Westerholm och Ledarsidorna. I sitt senaste inlägg tar han upp polisens misslyckande och de förutsättningar som gjort att allt fler tappat förtroendet för polisen och hela rättsväsendet. Westerholm menar att situationen utanför Stockholms innerstad och de ”vita reservat” där politiker, journalister, artister och andra ur etablissemanget slagit ned sina bopålar, är prekär och att detta lett fram till att…

”Det är ingen slump att Soldiers of Odin idag är representerat av grupper i Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Hässleholm i Skåne. Enligt rapporter till Ledarsidorna.se är det inte längre endast kriminella och högerextrema som patrullerar gatorna under detta varumärke. Varumärket attraherar även frustrerade familjefäder som inte faller in i Expo´s schablonbild. Samma utveckling kan vi se i Sörmland.”

Det är bra om asylsökande engagerar sig mot landsmän som tror att de fortfarande befinner sig i de samhällen de flytt från och kan göra vad helst de behagar i Sverige, men ge då också andra medborgargarden chansen och var inte snabba med att klistra på etiketter bara för att de bär namn som Andersson, Pettersson och Lundström.

Ledarsidorna


7 responses to “Medborgargarden

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: