Asylsökande bildar medborgargarde


INVANDRING. Efter oroligheter vid busstationen i Skara har asylsökande frivilligt börjat bevaka området. Genom att vara på plats och observera är tanken att de ska ringa polisen om någon händer.

Skaras busstation är en samlingspunkt för många under kvällarna. Området har dock under den senaste tiden färgats av flera rån och slagsmål, vilket har fått boende i Skara att reagera.

Några som satt ner foten och beslutat sig för att agera är föreningen Skara United med verksamhetsledaren Sahlemariam Tesfai i täten. Han har samlat ett flertal asylsökande som i mindre grupper ska patrullera stationsområdet om kvällarna.

— Jag läste i tidningen att politiker och polis pratade om stationsområdet och att vi måste göra något. Genom att bevaka området kan vi få tillbaka Skara som en trygg och säker stad, säger Sahlemariam.

Mer i Skaraborgs Länstidning

-Pettersson ser att media och myndigheter tycker det är positivt att de asylsökande engagerar sig, det är märkligt för de gillar inte när svenskar engagerar sig och bildar medborgargarden, de beskrivs alltid som högerextremistiska och våldsamma brottslingar, medan dessa asylsökande beskrivs som trevliga människor fast de inte har en aning om vilka de är eller deras bakgrund.

  1. Varför är polisen positiva till detta, men gillar inte när svenskar gör detsamma?
  2. Vilka är de, vad har de gjort i sina hemländer?
  3. Har de koll på svensk kultur och beteende?
  4. Hur kan de bilda medborgargarde, de är inte medborgare
  5. Hjälper de en berusat ung svensk tjej på väg hem eller…
  6. Utan importen av asylsökande hade varken detta eller andra garden behövts.

12 responses to “Asylsökande bildar medborgargarde

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: