Större flyktingströmmar

Färre flyktingar kommer nu till Grekland från Turkiet, även om det fortsatt är väldigt många som tar den vägen.

Från Libyen har dock antalet flyktingar till Italien mångdubblats. Hittills i år är antalet flyktingar till Europa åtta gånger högre än 2015, trots EU-ländernas skärpta regler och avtal med Turkiet.

Alla som trodde att kaoset var över lär bli grundligt besvikna. Det har bara börjat…

SVT

24 thoughts on “Större flyktingströmmar

  1. Libyen betalde 268 familjer 8 miljoner US dollar till varje familj som blivit offer vid Lockebie katastrofen.
    Totalt betalde de 1,5 miljarder US dollar för Lockebie katastrofen.
    Sedan skall det ha framkommit att Libyen var inte skyldig för katastrofen, men betalde och fick en uppgörelse för att slippa sanktioner som landet utsattes för efter Lockebie katastrofen.
    Libyen hade högre levnadsstandard under Ghadaffi än vad många EU länder har.
    Det fanns många gästarbetare från afrikanska länder i Libyen och idag sörjer de Ghadaffi, därför nu är de arbetslösa.
    Ghadaffi satsade stort på infrastrukturen i landet det var vattenbrist i landet men han satsade på ett enormt projekt att ta vatten från underjorden i Sahara och leda det i gigantiska ledningar till den Libyska kusten där folket till stor del bor och även vatten för jordbruket.
    Det här medförde att alla i Libyen fick rinnande vatten till sina hus.
    Han ansåg att alla skulle äga bostaden därför fick alla som gifte sig en check på 50.000 US dollar att de kunde skaffa sig en bostad.
    Ghadaffi kom från fattiga förhållanden och utbildade sig till militär officer, men hans beduinska enkla liv glömde han inte.
    Han visste om att han skulle bli mördad av väst som han också förutsade, han erbjöd sig att överlåta makten och lämna landet men det accepterades inte, utan han skulle dö.
    Man tror att orsaken till hans likvidering var att han hade planer att grunda en Afrikansk världsbank med säte i Nigeria och all olja och andra råvaror som Afrika har i stora mängder skulle inte säljas i dollar utan i en guldrelaterad valuta och Afrika skulle kunna finansiera själva sina investeringar och även ha kontroll på sina råvaror.
    Libyen byggde själva upp en enorm guldreserv också.
    Med Italien slöt Gadaffi avtal att han skulle se till att illegal utvandring via Libyen inte skulle förekomma, Libyen fick viss ersättning för att bevaka kusten som är väldigt lång.

  2. SVT bla får köpa in fler TVsoffor och fylla dem med allehanda experter på hur problemen skall lösas. Det blir ett tufft år för alla sk förståsigpåare men mycket klirr i deras pengapungar.

  3. Det kommer inga flyktingar från Turkiet till Grekland! Turkiet betraktas som ett säkert land.

    Så de som väller in i Grekland från Turkiet är emigranter utan rätt att ens söka asyl…

  4. När man ser till flyktingströmmen från Nord Afrika via Libyen är den självförvållad av USA och Nato, Sverige var också inblandad där med JAS plan som ställdes till förfogande för att störta Ghadaffi som var en diktator, men omtyckt av folket, därför han gjorde mycket för landet.
    När Libyen blev ett enda kaos efter att Väst agerat som inkräktare och mördade Ghadaffi deras landsfader, blev det en stor flyktingström, inte endast från Libyen, utan också från andra Nord Afrikanska länder som såg en möjlighet att få en lättare försörjning än i sina hemländer.
    Smugglare i Libyen uttalade att de straffar EU länderna därför de lät mörda deras populära ledare Ghadaffi, naturligtvis tjänar smugglarna stora pengar på den här handeln.
    Nu erbjuder exempelvis Sverige väldigt generösa bidrag med livstidsförsörjning till de som kommer till Sverige och klassas som asylinvandrare, som sker med dem från Nord Afrika.
    Det som är problemet i Nord Afrika är att befolkningstillväxten är enorm och därför ett sätt att komma ifrån fattigdomen är att bege sig exempelvis till Sverige, som tar emot obegränsade mängder asylinvandrare, och utan några ID handlingar.
    Strömmen kommer aldrig att ta slut därför det fylls på med nya människor som vill lämna Nord Afrika, för en bättre tillvaro och med livstidsförsörjning och trygghet, som är villkoren för alla asylinvandrare.
    1 miljon betyder ingenting, därför det finns många miljoner i kön.
    Politikerna har aldrig uttalat hur många miljoner de har tänkt ta emot, men något tak för dem tycks inte finnas.
    Man kan väl påstå att den här asylinvandringen är bra för Migrationsverket, det skapar många jobb för dem, de skall visst ha ca 5000 anställda där, det kan klassas som ett större företag.

    • Exakt. De tycks mest attackerat det prisvinnande landet Libyen ”bäst i Afrika” för att orsaka detta helvete. Helt enligt planen. Det går ju inte undvika att de planerat det, annars skulle de inte göra allt det andra tokiga. Det är ju självklart att de ska hit för att ersätta oss. Med tiden blir det så. Men vi kan alltid flytta till Sibirien – såg för några år sen att vi var välkomna dit av Ryssland. Fina områden i öster, bara 1/10 av befolkningstätheten som här. Något att börja tänka på inför framtiden.

    • Håller med dig,
      MEN
      IS är betydligt värre än vanliga mördare, dom är MASSMÖRDARE, KRIGSFÖRBRYTARE! och FOLKRÄTTSFÖRBRYTARE!

      • Dessa terrorgrupper ar nara att kunna framstalla karnvapen och EU gor ingenting.
        Lyckas de sa kommer vi att tvingas sluta VELA mera….jag menar det ansvarslosa politikerfralset.

      • Kan inte säge emot dig där!
        Hur det SKULLE KUNNA BLI/KOMMER ATT BLI om vi inte sätter stopp, kolla in det här 5 minuters klippet
        Scenariot är tyvärr i högsta grad realistiskt!

  5. Som sagt, krävs ingen raketforskare för att förstå det självklara, men det finns en agenda. Frågorna vi måste ställa oss är: 1. Europa är under planerad belägring. Vi som bor här och den civilisation är globalt i minoritet och värre bli det. Finns det förutsättningar att rädda vår civilisation? 2. Finns det en global vilja och intentioner att rädda vår civilisation? FN och vilken påverkan utövar de på våra beslutsfattare?
    Om dessa ambitioner saknas står hoppet till befolkningen och stater som värnar sin integritet

    • Befolkningen, framst den manliga delen maste STOPPA invasionsarmen….

    • Som jag ser det,är utsikterna för ett framtida Europa ganska mörka…
      För att inte säga helsvarta.
      År l950 fanns det c:a 260 miljoner invånare i Afrika.I Europa fanns då samtidigt c:a 500 miljoner.
      År 2050 kommer det att finnas c:a 2,6 miljarder Afrikaner,och c:a 700
      miljoner Europèr.
      I dagens digitala värld,sitter dessa afrikanska niggrar med sina I-phons och ser hur vår världsdel ter sig ut.
      Vatten,gröna ängar och skogar,samt en hygglig levnadsstandard (hittills) som lockar miljoner svartingar.
      Naturligtvis kommer dessa bilder att mana negerstammar,till en enorm folkvandring norrut.Eller tror ni de sitter kvar i sina hyddor, och nöjer sig med rötter och blad på middagsbordet ?
      Nej västvärlden har med hjälp av USA/NATO själva grävt sin grav.
      Libyen var sista hindret för denna afrikanska invasion,och den bombade man sönder och samman från västligt håll.

      • Japp, de bombade sönder Libyen fullt väl vetande att de var enda hindret. Därmed ser man att de gjorde det FÖR att förstöra Europa i slutändan. Om vi försvarar Europa blir det oundvikligen ett nytt jättekrig här – WWIII. Enda alternativet är att alla Européer överger stället. Kanske flyttar till öde Sibirien. De har visserligen lite väl kalla vintrar, men för övrigt ser det bra ut i de östra ”länderna”. Hade bara alla jag älskar varit med på det så ser jag det som en möjlighet, om det inte finns någon chans att försvara oss här emot detta. Ser det som svårt om inte militärer och poliser och myndigheter är på folkets sida.

      • Lars Å Månsson, tack för en god sammanfattning om varför det är så nattsvart i vår så kallade framtid, den som inte längre finns.

      • Det är folkökningen som är det stora problemet i Afrika det finns ingen möjlighet att människor skall kunna försörja sig där och resurserna räcker inte till helt enkelt, det stora problemet är vatten. Regnen uteblir på grund av skogsskövlingar och behovet är för stort av vatten och ved, därför många tillreder sin mat med ved eller charkol (träkol).
        Att få ned folkökningen är att levnadsstandarden måste ökas i de fattiga länderna, när levnadsstandarden höjs med bland annat skolutbildning och att det finns jobb vill de att barnen skall gå i skola och utbilda sig, som är förutsättningen att få jobb och försörjning.
        Föräldrarna vill inte att barnen skall bli lika fattiga som de varit,
        I alla länder med höga födelsetal och stor fattigdom har födelsetalen gått ned kraftigt med höjd levnadsstandard.
        Det är den stora folkökningen som är hotet mot miljön och inte så mycket annat.
        I Sverige tycks man tro att man löser Afrikas problem med att importera människor därifrån, som är ingen lösning utan blir en ond cirkel och problemen ökar istället.

  6. Flyktingar från Libyen är Obamas huvudvärk. Han skapade kaoset som gör att människor flyr

    • Nja, de som styr Obomba däremot. – Du vet de som man inte får säga äger medierna eller banksystemet med den grundlagsvidrigt beslagtagna dollarpressen..

  7. Ja, stormakten i dumhet har ju skickat både fartyg och helikoptrar till området för att säkerställa att deras illegala resa över medelhavet skall bli så bekväm som möjligt!
    Dom har även sänt personal från arbetsförmedlingen till bl.a. Somalia för att rekrytera ännu fler ”arbetare” som nu högvis läggs på lager för framtida behov…
    Stefan K. har helt rätt, kaoset är inte alls över, det har bara börjat!
    Janne

    • Hur kan de som jobbar med detta en leva med sig själva? När de jobbar för att förstöra Sverige? Förstår inte hur de människorna är funkade och mitt enda svar är att de är själlösa psykopater. Typ robotar utan samvete.

Kommentera