USA firar påsk: När kristna slaktas – blunda


Muslimer mördar 10 000 kristna och förintar 13 000 kyrkor i Nigeria

av Raymond Ibrahim  •  31 mars, 2016

  • ”Över 500 kristna bybor dödades på en enda natt.” – Emmanuel Ogebe, nigeriansk människorättsadvokat, 2 mars 2016.

  • Det de kristna i Nigeria nu upplever är en ögonblicksbild av det miljoner kristna och andra icke-muslimer upplevt sedan 600-talet, då islam ”migrerade” till deras trakter: våld, förföljelse, förslavning och förstörelse av kyrkor.
  • Trots att Boko Haram definierar sig själva endast med islamiska begrepp, vägrar regeringen Obama göra kopplingar mellan gruppen och islam – precis som man vägrar göra kopplingar mellan IS och islam.
  • Obamaregeringen blundar konsekvent, och insisterar på att jihad är ett fenomen som uppstått på grund av ”orättvisor”, ”fattigdom” och ”brist på jobbmöjligheter” – aldrig på grund av islamiska läror.

Boko Haram

Den nigerianska islamiska extremistgruppen Boko Haram har dödat fler människor i jihad än Islamiska staten, IS, enligt en färsk rapport. Sedan år 2000, då tolv delstater i norra Nigeria implementerade eller skärpte de islamiska sharialagarna, har ”mellan 9 000 och 11 500 kristna” mördats. Detta är ”en försiktig uppskattning”.

Dessutom har ”1,3 miljoner kristna fördrivits” och ”13 000 kyrkor har stängts eller demolerats helt”. Otaliga ”tusentals kristna affärer, hus och egendomar har förstörts”.

Rapporten antyder att det finns ett antal faktorer som kopplar samman framväxten av nigeriansk jihad med densamma på ett globalt plan. Det anti-kristna, islamiska herrfolkstänkandet

Läs vidare


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: