Stäng

Strö inte bidrag över nyanlända

En trogen besökare tipsade om detta på sin blogg. Tack Carina!

Det är inte ofta man får tillfälle att lyfta fram en svensk journalist som är kritisk mot alla bidrag svenska skattebetalare strör över de nyanlända. De är inte många, så därför är det av vikt att sprida budskapet som sätts på pränt i mediehusen.

Jag vet inte vilket som är värst. Politiker som tappat greppet om verkligheten, eller svenska medborgare som möter samma verklighet med naiva ögon?

Carolin Dahlman på Kristianstadsbladet gör det närmast förbjudna, hon kritiserar bidragshavet som möter alla nyanlända och sätter dessa i kontext till den verklighet som möter skattebetalande svenskar.

Gratis vård, gratis tandvård, återetableringsstöd, efterlevnadsstöd, klädbidrag, dagsersättning….listan över bidrag som nyanlända kan erhålla är lång. Dahlman menar att tilltron till systemen naggas hårt i kanten när människor som kommer till Sverige får del av välfärden utan att betala en krona till den. Kraven på motprestationen existerar inte heller. Samtidigt placeras skattebetalande svenskar allt längre bak i kön och hur förklarar man för en svensk medborgare att deras barn tvingas vänta på tandvård för att ett barn från fjärran länder får gå före?

Dahlman vill se ett system som ett fåtal partier tidigare petat i. En kvalificeringstid där nyanlända måste kvalificera sig för bidragssystemen och där bidragen utgår från en låg nivå och successivt ökas vartefter.

”Asylrätten i all ära, men svenska skattebetalares försörjningsplikt måste begränsas. Respekten för svenska skattebetalare måste höjas. Bidragsströsslandet måste få ett slut.”

Det är många kloka ord från Carolin Dahlman och jag misstänker att dessa inte tas emot särskilt väl i de vänstersocialistiska blaskorna, men hur är det i de högerdominerade? Kan vi i lokaltidningen få läsa en liknade ledartext som Dahlmans eller strider det mot agendan?

Kristianstadsbladet

För att belysa det absurda bidragsträsk som möter nyanlända påminner vi om debatten från 2013 där det uppdagades att en trebarnsmor från fjärran land kan hämta hem över 22 000 skattefria kronor varje månad, utan att det ställs ett enda krav på motprestation. Information från Försäkringskassan

För att politiker och journalister bättre ska förstå det absurda kan ni ta del av den unga invandrartjejen Faiyas ord från SvD:s webb-tv. Det är de höga bidragen som gör att människor inte försöker.

Så berätta gärna ni politiker och journalister som besöker Petterssons. Är dessa bidrag bra för integrationen eller gör de att nyanlända inte anstränger sig som 20-åriga Faiya säger? Ni måste också svara på frågan om det verkligen är konstigt att svenska skattebetalare reagerar med ilska över detta, eller använder rasistiska ord som ni så gärna beskriver det?

11 reaktioner på “Strö inte bidrag över nyanlända

  1. Sverige har blivit ett slags jäkla Klondyke för all sköns jäkla bidrags grävare i världen.

  2. Är hyresvärd till en ung tjej från Somalia som jag tycker är en mycket trevlig person. Hon kan mycket bra svenska och har sina mål utstakade. Hon studerar för närvarande men snart kommer sommarlovet. Jag tänkte hjälpa henne på traven och ordnade ett sommarjobb till henne på en restaurant. Tyvärr har hon fortfarande Somalisk klädstil med till en del täkt ansikte. Jag presenterade mitt förslag till arbete till en socialsekreterare men påpekade att restaurangen hade klädkod, svart kjol, vit blus och förkläde. Döm om min förvåning så säger socialtanten att om tjejen skulle arbeta så skall hon själv välja sina kläder, vi måste lära oss att andra har en annan kultur och skall därför acceptera den kulturen. Om inte restaurangägaren accepterar hennes val av kläder behöver hon inte arbeta. Som sagt hon fick inte jobbet p.g.a kläderna. Till saken hör att restaurangen ägs av en muslim. Jag blev mycket upprörd och skall det gå till på detta sätt så räkna inte med min hjälp. Jag är uppriktigt förbannad

  3. Reglera välfärden i förhållande till inbetald skatt, den som inte bidrar eller har bidragit till svensk välfärd och sammhällsuppbyggnad ska inte få tillgång till transfereringssystem och välfärd!

    Aldrig bidrag eller tillgång till välfärd utan motprestation!

  4. Flykten är svår från Syrien men efter en kort tid i bidragslandet Sverige vill man tillbaka på semester i ruinerna. ”Det går bra!”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: