Katastrof – Findus lägger ned i Bjuv

ARBETSMARKNAD. Livsmedelsföretaget Findus lägger ner sin verksamhet i Bjuv. Ledningen skall ha informerat personalen om beslutet på ett möte som fortfarande pågår. 450 personer varslas om uppsägning, enligt uppgift till Di.

Findus ägare, brittiska Nomad Foods, flyttar verksamheten från Bjuv till en anläggning i Reken i Tyskland. Motivet ska vara att det finns överkapacitet i produktionsanläggningarna i Bjuv.

I juni 2015 invigde Findus ett helt nytt fryslager i Bjuv. Findus har cirka 800 anställda i Sverige och omsätter 2,5 miljarder kronor. Findus har funnits i skånska Bjuv sedan 1940-talet och är den lilla kommunens största privata arbetsgivare.

-Pettersson noterar att Expressen/Kvällsposten tycker att 450 varslade är en katastrof, däremot var det inte en katastrof att det kom 450 oanställningsbara och dysfunktionella invandrare varje dag i höstas ingen katastrof och vi har ju arbetskraftsbrist i landet finns det folk som påstår…

Findus

20 thoughts on “Katastrof – Findus lägger ned i Bjuv

  1. Man kan så klart vädja till Findus, men inte tvinga dom.
    Det råder relativt fri etableringsrätt inom EU och vill dom flytta Bjuvfarbriken utomlands står det dom fritt att göra så.
    Gör det i stället lättare att driva företag i Sverige, allt från bolagsregler till arbetsmarknadsregler.
    Och sluta upp med det femizistiska kvoterings tramset. Det är kompetensen som ska avgöra vem som får jobbet.

  2. Tacka sossarna för årets skattehöjningar.
    450 arbetslösa som skall ha bidrag.
    Sosse-matematik.

  3. Detta är bara början för Sweden….Snart lättar Ericsson……och……och…….och…….och……MEN STEFAN OCH SOSSARNA ÄR JU EN HUMANITÄR SUPERSTORMAKT…..!!!! Jag skulle vilja se dem halshuggas, vore den bästa julklappen någonsin!!!!!!!!!
    Jag ska FIRA STORT när Ericsson lättar – 10,000 jobb……!!!! Kanske kan ersättas med ökad flyktingmottagning i SKITLANDET SVERIGE – TILL HELVETET MED DET!!!!

    • Man blir så jävla less när Sverige styrs av Stefan Löven och Åsa Romson – de mest mindervärdiga individerna någonsin….Vilket DUMT tänk de kommer med, bara dra på landet 100,000 tals parasiter och erkänna Palestina m.m. SKIT…..Älskar Sverige men det sitter för många idioter vid köttgrytorna och MODERATERNA ÄR OCH VAR GIRIGBUKAR….-den som har pengar har alltid rätt, ingen moral alls, bara förstöra statlig egendom, Vattenfall, Systembolaget osv. osv…..
      VÄRNA DET EGNA FOLKET FÖRST…..! Hjälp ska ges på plats inte till ljugande unga muslimer/araber…..LAGARNA måste förändras att importen av parasiter och kriminella upphör.
      Troligen är Sverige bortom all räddning eftersom man tänker kortsiktigt…..om 20 år är det nog ytterligare en krigshärd skapat av importen…..-så har de levt sedan Muhammeds dagar år 600, i mer än 1400 år…..ALDRIG skapat något, bara förstört och jävlats och parasiterat på andra….EN OHYRA SOCIALDEMOKRATERNA VÄRNAR OCH SÄTTER HÖGST!!!

    • Tur att vi är ett så rikt och välmående land,att dessa 450 friställda nu lugnt kan lägga upp benen på soffan !

  4. Då säger vi väl ” Tack för maten”.

    Samtidigt hoppas vi på att Svensk Migrationspolitik löser detta.

    Apropå ägarna till Findus, detta stod också i di.se idag…….

    ”Bland aktier med koppling till Sverige syntes en rörelse på minus 4 procent för Nomad Foods. Bolaget, som 2015 köpte frysmattillverkaren Findus, förhandlar nu med facket om att lägga ned fabriken i Bjuv med 500 anställda.

    Det som dock mer sannolikt pressade Nomad-aktien, var torsdagens rapport som visade på ett intäktstapp på drygt 3 procent under det fjärde kvartalet för Nomad.

    Vd Stéfan Descheemaeker säger sig i rapporten vara nöjd med resultatet för de nio senaste månaderna, då Nomad ökat produktionen genom förvärv, men konstaterar apropå Findusnyheten att nedläggningar är nödvändigt för att nå målen.”

    http://www.di.se/artiklar/2016/3/31/usa-borsen-nedat-for-findusagare/

  5. Minns att Continental flyttade tillverkningen av däck från Småland till Tyskland, att GM lade ner SAAB och behöll Opel trots att Göran Persson beordrade flytt av motorvägsbygge från Skåne till utbyggnad från Trollhättan till utskeppningshamnen i Göteborg, att Volvo inte fick köpa Scania men det var inga problem för MAN att köpa Scania……

    • Bra inlägg, om jag minns rätt flyttade Continental däcktillverkningen från Gislaved till Portugal. Ett saftigt EU-bidrsg utgick till fabriken i Portugal.

  6. Ytterligare ett ursvenskt företag som såldes ut för många år sedan..Vet inte hur många multikapitalistiska koncerner som ägd detta genom åren.Trodde för min del,att det fortfarande tillhörde Nestlè. Dessa har ju på alla sätt minskat sina innehav i Sverige,under 2000-talet.
    Zoegas Kaffe i Hbg försöker t.ex. att behålla sin profit,genom att minska sina förpackningar om 50 gram.Samtidigt smyghöja priserna.
    Tja,allt fler multiföretag och länder,tycks ha upptäckt vad som är på gång i Absurdistan ! Vid ett sjunkade skepp,ger kaptenen order om ”rädda sig den som kan”

    • Vill egentligen inte strö salt i såren,hos alla dem som nu blir arbetslösa i Bjuv.Men vad det gäller omplaceringen till Reken i NRW,finns det kanske en orsak ?
      I denna djupröda västtyska delstat,har man tagit emot flest ”stackars flyende” legala,som illegala. Nu har man sedan en tid tillbaka upptäckt att en del av dessa kan arbeta. För en(1) Euro/timmen har dessa börjat invadera arbetsmarknaden.Senast i går fanns ett reportage om hur flitiga dessa var inom olika yrken !
      En ren tillfällighet kanske,som genomförts med hjälp av tyska sossar !

      • Det är gratis att sparka och lägga ned i Sverige; i Tyskland är det dyrt. Det finns många liknande fall med två halvfulla företag i Sverige och Tyskland, där det läggs ned i Sv. av billighetsskäl.

        Men å andra sidan, jag är mot varje form av betalningstvång; om det är lätt att sparka, är det lätt att anställa.

      • Den är jag med på. Att skrota Las. Arbetsrätten borde va som i typ England & Danmark, lätt att sparka och lätt att anställa. Att man ska behöva göra saker så komplicerade. Las är exkluderande och skapar inlåsnings effekter. Jävla kommunism.

      • Till Petter!
        I Tyskland har företagen ett ekonomiskt ansvar för sina anställda som sträcker sig lång och dyrt efter friställanden, men i Sverige har svenska staten ansvaret. Företagen är ansvarslösa.
        Så Las är inte inblandat ett dugg.

      • Till Bosse!
        Mitt inlägg gällde inte specifikt Findus, utan var svar på fg inlägg. Rör alltså arbetsmarknaden i stort och Las gör det svårare att anställa. Även om uppluckringar har skett, men det räcker inte för att öka rörligheten på arbetsmarknaden. Av de 450 som nu blir utan jobb är det omöjligt att säga vilka som ”stängs ute” av Las anställningsregler, men det har ju inte med Findus uppsagda att göra?

  7. Ja helt säkert en katastrof för Sverige. Men vem vill ha ett företag i Sverige, inom kort finns det enbart muslimer som tuggar kat eller typ samma.. sju klövern har lyckats slå sönder vårt Sverige så till den milda grad att ingen annan har lyckats med detta på flera århundraden … Det nya Sverige skall enbart ha bidragstagare för det tror sju klöver är mest lönsamt…

    • Mycket bra kommentar Bertil Nilsson, 10 poäng av 10 möjliga – OCH DET ÄR PRECIS SÅ DET ÄR I SVERIGE – IMPORT AV KATTUGGANDE BIDRAGSMOTTAGARE!!!!

    • Ja ack, khat-tuggarna är illa nog men så har vi det aggressiva packet också som inte blir nöjda oavsett hur pengar som vräks över dem.

Kommentera