Efterlevandestöd till ”ensamkommande”ökar kraftigt

INVANDRING. Kostnaderna för efterlevandestöd till barn väntas öka kraftigt under de kommande åren. Enligt Pensionsmyndighetens prognos beräknas kostnaderna stiga från drygt 200 miljoner kronor i fjol till närmare 770 miljoner 2020, rapporterar TV 4 Nyheterna.

Orsaken till ökningen är det stora antalet ensamkommande barn som kommer till Sverige. Efterlevandestöd betalas ut till barn vars ena eller båda föräldrar har avlidit och det räcker om det ”ensamkommande flyktingbarnet” som oftast saknar giltiga id-handlingar på heder och samvete muntligt intygar att föräldrarna är döda.

Vad som händer om ”barnet” ljuger är osäkert, men barn är inte straffmyndiga och om de ”döda” föräldrarna dyker upp och vill anhöriginvandra så händer säkert inget mer än att svenska naiva myndigheter säger välkomna.

-Pettersson tycker det är lite osolidariskt att vi bara betalar till de ”ensamkommande” som lyckas ta sig hit. Varför inte till alla världens barn, vi ska ju vara en humanitär stormakt och det är inte riktiga pengar våra politiker använder, bara skattepengar…

26 thoughts on “Efterlevandestöd till ”ensamkommande”ökar kraftigt

  1. Myndighetsföreträdare betalar ut Svenska folkets skattemiljoner som vi själva gör med enkronor.

  2. Vänta nu. Kan någon förklara detta? Om man anländer som ensamkommande till Sverige och har en anhörig som arbetat in medel till pensionskassan och efterlevandeskyddet i Sverige och som har avlidit, söker man då detta efterlevandeskydd?
    Eller är det meningen att man ska komma, i värsta fall oidentifierad, eller utan anhöriga i Sverige och leva på pensionspengarna från Gösta och Märta Svensson, som de arbetat ihop under sitt arbetsliv?
    Någon som begriper detta? Är det frågan om det senare är det grovt kriminell verksamhet att förskingra inarbetat pensionskapital från medborgarna. Jag hoppas att jag missförstått det här
    Vad har pensionskassan med ensamkommande att göra?.

    • De är samma sak när exempelvis somalier tar sina åldringar till Sverige, så fort de fått PUT och ett personnummer från Försäkringskassan och ansökt om pension så trillar den in under förutsättning att de har fått asylstatus.
      Detsamma gäller i detta fall, FÖRSÄKRINGSKASSAN betalar ut pengarna enligt de regler som Socialdemokraterna och Miljöpartiet drivit igenom sedan decennier tillbaka.
      Förr eller senare kommer någon att få betala, just nu en högkonjunktur och man lårar till asylinvandringen till noll ränta. En dag ska Sverige börja betala tillbaka för denna fest som pågår med statens pengar och det kommer att betyda att vi alla får sänkt levnadsstandar!

      • Anhöriginvandring menar jag och de får ett personnummer av Skattemyndigheten, – pension får de från FÖRSÄKRINGSKASSAN utan att de jobbat en enda dag i Sverige/COSTA GRATIS!!

  3. Ju fortare detta helvete med idioterna vid makten och nu inkvoterade och tillsatta på alla myndigheter totalhavererar desto bättre. Sen ska alla genomgå genomlysning i en framtida sanningskommission inkluderat mediefolk mm för relevanta och adekvata straff.

  4. Hur kan ett barn utan föräldrar ha råd att ta sig från Afghanistan till Sverige ?

  5. I andra länder i Europa så får en efterlevande partner behålla halva pensionen från den avlidne /avlidna…..dock inte så i Sverige , där man skulle ha arbetat in sin egen pension.

    • Svenskar måste spara till sin pension, men med nuvarande system är den sparade pensionen efter inflation inte värd ett ruttet lingon.
      Blattarna får dela på våra intjänade pensioner.

  6. När detta har trätt i kraft ( vilket det gör ) Kommer det att innebära att invandringen minskar. Det kommer bara s.k. ensamkommande barn hit som hävdar att deras föräldrar är döda och att dom måste enligt Svensk lag ha deras hoptjänade pensionspengar som dom som inte ens vet var Sverige ligger har rätt till i Sverige

  7. Nu vill den så kallade finansministern införa en skatt på bankerna som skall tillföra staten flera miljarder. Dessa pengar skall användas till att bekosta den svenska välfärden. Det är alltså dom som har sina surt förvärvade pengar på banken som får betala den svenska välfärden

    • Tror du på fullt allvar att bankskatten skall gå till välfärden, Jag är tillräckligt gammal för att veta bättre. Men det är ett bra argument.

    • I fjol drabbades våra vanliga sparkonton av negativ(skuld?) ränta! Nästa steg blir väl att det man har som buffert understigande kr. 100.000:- konfiskeras av staten?!

  8. Nästa steg alla sk ensamkommande skall ha en ny volvo. I dag har man fri tandvård man bor och äter och får utbildning på skattebetalarnas bekostnad. Själv är jag pensionär skulle behöva laga mina tänder. men har inte råd. Stefan talar om allas lika värde .Men det gäller nog bara invandrare……..

  9. Både denna och den förra regeringen beter sig som om det
    var deras egna pengar som dom slösar över andra länders
    folk.

  10. Man måste alltså inte ens vara svensk medborgare för att få ta del av efterlevandeskyddet?! Gaalet!! Vad jag inte förstår är varför de ensamkommande ska få ännu mer i bidrag än de redan får? Vi betalar ju redan ALLT åt dem, boende, mat, prylar, kläder, elektronik, fritid… de får ju inga extra utgifter som ”föräldralösa”, och det är ju extra utgifter som detta efterlevandeskydd ska täcka.

    • Fattar inte VARFÖR vi pensionärer som efter ett långt hårt arbetsliv skall vara tvungna(!) att ansvara för deras överlevnad? Skall vi DÖ i kön?
      / 72- åring som drabba(t)s av en ointresserad sämre hälsovård!

  11. En liten tröst för oss svenskar är väl att ”barnen” en dag tvingas vänta många år efter att de fyllt 65 (eftersom de ljugit om sin ålder) innan de kan kvittera ut sin pension.
    Fyrtiofyraåringen som häromåret sa sa sig vara sexton hade aldrig ens hållit sig i livet till pensionsåldern.

    • Tror du det är nån större skillnad på deras bidrag och deras pension? Kanske får de tom mer i bidrag som ”arbetssökande” än de får som pensionärer?

  12. Jag säger bara att det är helt sinnessjukt. Detta ska vi ”svenskar” som försörjer oss själva stå för med våra inbetalda skatter.
    På heder och samvete, önskar jag omedelbart att regeringen avgår!

  13. Orättvisor mot svenska folket i allra högsta grad. Skattebetalarnas pengar är inte till för muhammedanska utbölingar.

    Dags att göra sig av med pk-eliten, som gång på gång särar på benen för muhammedanerna.

  14. Då får man ju förutsätta att dom ensamkommande barnen får börja att betala fullt ut för vad det kostar när det gäller boende mat och alla andra kostnader som hen kostar samhället .

  15. Ytterligare ett bevis på PK:s fullkomliga dyrkan av alla nyanser av brunt. Svart är också ett fräscht inslag i bidragsfloden.

  16. Självklart ger våra politiker och myndigheter bort våra skattepengar utan att ens försöka kontrollera om ”barnen” ljuger. De kommer säkert inte ens att reagera när de små ”barnen” ska ta hit mamma och pappa som anhöriginvandrare. I min värld är pensionssystemet en försäkring där jag betalar premier under ett helt arbetsliv. Varför ska då mina försäkringspremier tillfalla människor som varken har betalat eller kommer att betala något till pensionssystemet?
    Jag vill ha en ny regering nu!!!

  17. Det var märkbart skärrade reportrar !
    Kanske trillade poletten ned.

    Det som VI sa skulle hända, har hänt. Hela det svenska socialförsäkringssystemet har kollapsat som ett korthus.

Kommentera