Extremvänstern på Aftonbladet: Flyktinginvandringen kommer aldrig att bli lönsam


INVANDRING. Till och med extremvänstern har börjat att ro och inser att asylinvandringen aldrig kommer bli lönsam. Flyktingar räddar inte Sverige skriver Ann Charlott Altstadt: Vänstern måste formulera ett konkret politiskt alternativ som omfattar alla. 

aftonbladet flyktingr

”Jag håller med Petter Larsson om att ”mycket handlar om hur politiker, debattörer och medier beskriver ett problem” när det gäller flyktingfrågan. Så jag kan inte förstå att delar av vänstern befinner sig i en position där de hävdar att flyktingvågen kommer att rädda vår välfärd.

Det stämmer tyvärr inte.

Under hösten spred politiker, som Stefan Löfven, debattörer och medier uppgiften att de syriska flyktingarna hade hög utbildning. Men det tog mig ingen tid alls att googla fram att SCB:s enkätundersökningar riktade till nyinvandrare visar att endast 10 procent av dem har högskoleutbildning. Petter Larsson menar att flyktingarna är mer välutbildade än många andra emigranter. Men enligt Sveriges ledande migrationsforskare Joakim Ruist saknar 40 procent av syrierna som kom hit 2012–2014 gymnasieutbildning. För flyktingar från Eritrea och Afghanistan är siffran 60 procent och från Somalia 80 procent. Det är vidare djupt vilseledande att motivera flyktinginvandringen med våra framtida pensionsutbetalningar och sprida myten att det tar sju år för flyktingar att etablera sig på arbetsmarknaden.

Ovanstående från Aftonbladet där det finns mer.


26 responses to “Extremvänstern på Aftonbladet: Flyktinginvandringen kommer aldrig att bli lönsam

 • ÅMÅL

  Öööhhh……………???

  Gilla

 • Joachim

  Det vore klädsamt om ni kunde göra en unvis.it-länk till aftonslasken och andra PK-tidningar när ni lägger ut länken till dessa. Lite halvmarigt att göra det själv när man surfar via mobilen.
  Den här gången gjorde de ett erkännande som måste suttit långt inne, dock vill jag inte göda dem så jag surfar i princip aldrig in på deras sidor.

  Gilla

  • Pettersson

   Joachim, man kan tycka vad man vill om slask och hatmedia men jag tycker de förtjänar en riktig länk när man ”lånar” uppgifter från dem så från mig blir det ingen unvis.it. // Pettersson

   Gilla

 • dave

  De flyktingar som kom fram till östblockets kollaps har nog blivit lönsamma.
  Immigranterna som kommit den snaste 25 åren lär nog endast några få bli lönsamma med riktiga jobb.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Men va fan! Är det inte raketforskare och hjärnkirurger som skall säkra våra pensioner som kommer hit. Hur skall detta gå ???

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Aftonbladets ledarskribent Daniel Swedin skriver i sin ledarkrönika idag.

  ”Många är på helt fel jobb”

  Tänk så rätt han har.

  Äntligen lite självkritik på AB.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Tänk att Aftonbladet har börjat debattera fakta och verklighet.

  T.o.m. publicerar det. Oj…oj oj…….

  Ann Charlott Altstadt sista ord i sitt inlägg, i debatten med Petter Larsson.

  ” I stället för att felaktigt ta för givet att flyktinginvandringen är lönsam och att rasismen är huvudproblemet så borde vänstern utifrån fakta och siffror formulera ett konkret politiskt vänsteralternativ som omfattar hela samhället.”

  Gilla

  • Sven-Erik

   Äntligen en begåvad vänsterkvinna som kan tänka självständigt. Sannolikt är hon ratad för fortsatt framgång i partiet OM hon inte är en roddare utsänd av Jonas Sjöstedt.

   Gilla

 • tomas

  Ett land där en psykopat uppmanar befolkningen att ”öppna sina hjärtan” och där man lockar till sig flyktingar genom att erbjuda bostad och livstids försörjning är ett land som är styrs av I-D-I-O-T-E-R…

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Så går det när man räknar på det som Schyffert och lyssnar till Arnstad et con. ”När man sätter bocken till trädgårdsmästare…”

  Gilla

 • Trynbald

  Senast igår stod det om detta på SVTs hemsida.
  Där framställdes invandrare som till största delen är forskare men tvingas städa.

  Gilla

 • Urinvånare

  Då kommer frågan varför ? Varför har dom ljugit så länge för oss, samtidigt som dom har talat illa om folk som envist har hållit fast vid sanningen ?

  Gilla

 • Gullan

  Det sista vi behöver nu är väl fler att försörja och högre utgifter. Det här har lögnarjävlarna vetat hela tiden.

  Gilla

 • Fem idioter är fler än fyra genier - Dumokrati!

  Dessutom är det värre än så. För varje vilddjur, best, odjur och rovdjur som kommer in och våldtar, rånar, förstör och mördar eller i bästa fall ”bara” parasiterar så är det minst en svensk som ger upp. Många med mig har som målsättning att aldrig mer betala ett öre mer i skatt än absolut nödvändigt till detta helvete innan de som orsakat det slaktats, mördats, och torterats så grovt och rättvist att det faktiskt har blivit en rättskipning värd namnet. Fram tills dess handlar det bara om att undvika att ge något mer till detta helvete och dessa as, även inklusive alla avskum till svenskar som faktiskt röstat för folkmordet och avgrunden. Många med mig som har sagt upp oss från välbetalda jobb där vi högpresterat och under alla år betalat oskäligt hög stöld/skatt till de jävla asen och parasiterna går helt frivilligt och självvalt inte längre till något jobb utan lever av kapital och utbildar oss vidare med siktet inställt på att aldrig någonsin mer använda våra kunskaper för helvetesmänniskorna i detta land som inte är värda att få del av det vi har gjort och det vi skulle ha skapat. Vi har odlingsbar mark som ger oss det mesta vi behöver, vi har examen inom IT, Ekonomi och teknik, vapen för jakt och jaktmarker och kan tillverka det mesta vi behöver själva och har slutat skapa de mervärden som vi tidigare skapade inom framgångsrika företag som nu kommer stagnera och kanske gå under i många fall, företag vars existens bara än så länge säkerställs av att våra tidigare insatser som byggde allt gör att det fortfarande rullar vidare. Nej, låt detta land brinna nu och låt vår maktelit smaka på både svärd och sitt eget blod. De allra bästa kommer överleva och ha det gott i alla fall. Och varför skulle vi alla som redan betalt in tiotals miljoner i skatt fortsätta betala till detta avskrap och skämt till helvetesmänniskor inom politik, ”försvar”, finans och offentlig förvaltning och de som röstat för och jobbat för att bli våldtagna, rånade på allt vi gemensamt äger (ägde) och har inklusive våra barns och barnbarns framtid? Visst är det märkligt att man hoppas på en militär invasion av ett förnuftigt land med en stark ledare med sunda värderingar som jagar ner och lagför ”våra” avskum till ledare för de brott mot all mänsklighet och värdighet de gjort och gör sig skyldiga till.

  Gilla

 • Pica pica

  Så erkännandet kom till sist. Kan vi skippa alla lögner om de högutbildade nu? Vi sitter med flera hundra tusen analfabeter och lågutbildade på hand. Vad har Ylva och Stefan tänkt att de ska försörja sig på?

  Gilla

 • Lofas

  Det här har jag väntat på att få skriva.. ”No shit Sherlock!”

  Gilla

 • Lena

  Turkiet återigen……….alltid skit som barnen rimmade ”turk på burk smakar….”.
  Ingen som kan trycka till den diktatorn, nä vi mutar.
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/king-of-jordan-abdullah-says-turkey-isis-terrorists-and-unleashing-them-europe-erdogan-a6954841.html

  Gilla

 • Observator X

  Tyvärr är det nog så att de på Aftonblasket inte själva kommit fram till den insikten utan att någon med verklighetsförankring talade om för ”journalisterna” på ett möte vad och hur de skulle författa.
  Finns inte en chans, annars, de är så fast i nån sorts dimmig mittcirkel där hela världen är snäll och god och fin och mjuk och jämlik och solidarisk för det lärde de sig på högskolan, alltså. Och feministisk och Gudrun Schyman och fy fan…

  Gilla

 • Mm

  Haha det var det roligaste jag läst på länge. Är inte invällarna lönsamma längre, de som skall rädda alla våra pensioner, betala alla lån vi ta tar för att försörja dem och alla andra som vi försörjt sedan 80-90 talet. Alla kommunister som inte gjort ett handtag sedan de klev av riksdags”jobbet” utan har hämtat hem ca 20-30 tusen per månad till nu och 20år till. Ohlys dragande av barnvagn på Manhattan under tre år då lilla frugan hade något viktigt uppdrag. Han ska fö försörjas av oss i 6 år, han är liksom lite för fin för att gå tillbaka till konduktörsjobbet på SJ. Det som han skryter om att ha i tid o otid. Oj då nu kom de svenska parasiterna in i sammanhanget… jaa de skall även försörja dem

  Gilla

 • Skate or die

  Hoppsan Kerstin!

  Hmm. Ojdå.. Hur löser fascisten detta? Lögnerna biter inte längre, fläsknäsan har nått sin kulmen och tingaren är svartare än synden.

  Gilla

 • ÅMÅL

  ERKÄNNANDET SATT LÅNGT INNE!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: