S-politikern erbjöds köpa, hade inga pengar men vägrar flytta från det hyrda huset


INRIKES. Nu har den förtroendevalde s-politiker och hennes make som vägrar lämna det hus de hyrt trots att kontraktet löpt ut delgivits av Kronofogden. Kvinna som förra året köpte villan för 3,2 miljoner kronor, kan inte flytta in eftersom s-politikern vägrar flytta ut. 

Politikern hävdar att hon och maken lovats att få köpa huset under hyrestiden, men att ägaren sålde till en annan innan kontraktet löpte ut vid årsskiftet. Vidare hävdar politikern att de investerat en halv miljon kronor i huset, vilket de inte skulle ha gjort om förutsättningen bara var att få hyra det tillfälligt.

– Vi kommer att komma in med underlag för utgifterna kring tvättstugans renovering, en trapp som byggts samt en sockel som putsats utvändigt, säger hyresgästens juridiska ombud, Philip Hedberg.

Politikern och den gamla ägaren ligger nu i en tvist i tingsrätten. Den gamla ägaren kräver hyresgästen på 400 000 kronor, han hävdar att han tvingades sälja huset billigare än beräknat på grund av att de vägrade flytta ut under visningen.

Tingsrätten ville inte bevilja politikerns make rättshjälp med hänvisning till att han tidigare varit inblandad i så många liknande tvister, men hovrätten rev upp beslutet och beviljade rättshjälp. Det betyder att staten står för huvudparten av processkostnaderna.

Samtidigt har den kvinna som förra året köpte huset vänt sig till Kronofogden för att få hyresgästen avhyst. På hyreskontraktet står den kvinnliga politikerns make. I onsdags delgavs han handlingen från Kronofogden. I handlingen uppmanas hyresgästen att ögonblickligen flytta ut ur huset eftersom kontraktet gick ut vid årsskiftet.

Samtidigt säger nu den gamla ägaren till LT att hyresgästen fick chansen att köpa huset först, men inte fick fram några pengar. – De snackade hela tiden om att köpa huset, men fick inga lån eftersom de hade skulder. Inte heller betalade de hyrorna, säger den gamle ägaren.

Det var i maj förra året som han sa upp hyresgästerna på grund av tre månaders obetalda hyror – totalt 37 000 kronor – samt obetalda räkningar för el- och vatten för 16 238 kronor. Kronofogden ansåg dock att uppsägningen var oriktig eftersom hyreskontraktet ännu inte löpt ut.

Det slutade med att den gamla ägaren sålde huset till kvinnan, som nu bor med sina fyra vuxna barn i en etta, för att hon inte kan flytta in.

-Pettersson undrar hur det gått till när s-politikern med man, som har 373 250 kronor i obetalda skulder hos kronofogden, fått fram 500 000 kronor att investera i ett hus de inte äger och inte kan köpa?

Läs mer på LT och glöm inte kommentarerna 

TIDIGARE 2016-02-25. S-politiker vägrar flytta från sålt hus

Hon köpte en villa för 3,2 miljoner kronor, men kan inte flytta in. Orsaken är att hyresgästerna – däribland en aktiv politiker i Södertälje – vägrar flytta ut.

– Jag kunde inte tro i min vildaste fantasi att de skulle tvinga sig kvar, säger husköparen, som vill vara anonym. 
Pascale El Chammas

Pascale El Chammas (S)

Hyresgästerna – en familj där kvinnan är förtroendevald kommunfullmäktigeledamot i Södertälje – hade kontrakt med den förre ägaren till och med 31 december.

Husägaren har vänt sig till en advokatfirma och skickat in en begäran om avhysning till Kronofogden. Solveig Artsman, handläggare på Kronofogden, säger att ärendet nu ses igenom av en jurist på myndigheten.

– Om ärendet är juridiskt hållbart blir det ett föreläggande till hyresgästen att flytta, vilket ska delges hyresgästen. Men den här typen av ärenden kan dra ut på tiden, dels måste hyresgästen delges, vilket kan ta tid om hyresgästen håller sig undan. Dels kan hyresgästen välja att bestrida.

Vad brukar orsaken vara till det? – Det vanliga är att den svarande inte har någonstans att ta vägen, men i det här fallet har de haft ganska lång tid på sig att söka en annan bostad. De har ju haft ett tidsbegränsat avtal där tiden gick ut vid årsskiftet och de blev uppsagda i god tid innan.

Hyresgästerna som vägrar flytta är Pascale och hennes make Elie El Chammas, från Libanon. De har också förstört för många människor genom bolaget Eemeco AB som numera är försatt i konkurs men innan dess besökte tingsrätten ett 20-tal gånger med anledning av olika tvister.

20 responses to “S-politikern erbjöds köpa, hade inga pengar men vägrar flytta från det hyrda huset

 • MN

  Hon och hennes man har lurat 100 tals personer. Inte första och inte sista gången de gör andra illa. Både hon och hennes man är de mest manipulativa personerna många känner. Skäms på erPascal och Elie, att ni ens vågar visa er ute bland folk är något som förbryllar oss.

  Gilla

  • Lena

   Svenskar verkligen älskar komplimanger och smicker, de här invandrade figurerna har i sin kultur att ljuga, de smickrar i all oändlighet och svenskarna tror på på det. ( Jantelagen är den stora boven)
   Bara min personliga erfarenhet som bekräftas konstant.

   Gilla

  • Paco Waco

   Lak habibi, det här är folk som inte har skam i kroppen. De är psykopater som kan försätta ljuga framför folk trots att de själva vet att alla vet ALLT om de.

   De lever i en dröm och tror sig kunna leva samma standard som deras jämnåriga vänner.

   Det är inget fel med att leva i en lägre standard än alla andra, men felet är att ljuga och stjäla som bara den och sen påstå att man är rik och lever lyx… lånar pengar från sin bror som hon inte erkänner ha lånat.. Hur ful kan man bli??

   Hur som.. what goes around comes around….

   Gilla

 • Involuntarium

  Södertälje! Det sa väl det mesta även i det här fallet!

  Som fastighetsägare är du självklart beställare när det gäller avstängning av el och vatten, ingen kan träda i fastighetsägarens ställe utan fullmakt!

  Självklart kan fastighetsägaren beställa avstängning av el och vatten, under förutsättning att det är fastighetsägaren som står för avtalen för leverans av el och va med leverantörerna! Om hyresgästen är den som står för distributionsavtalen för el och va, då blir det genast lite svårare!

  Att som fastighetsägare själv gå in och bryta el och va är att betrakta som egenmäktigt förfarande och kan leda till tråkiga domstolsprövningar!

  Fastighetsägaren kan begära särskild handräckning hos Kronofogdemyndigheten för avhysande av hyresgäst!

  Eftersom inget hyreskontrakt finns upprättat mellan hyresgäst och ny fastighetsägare så har hyresgästen ingen besittningsrätt!

  Även om hyresgäst har hyreskontrakt och läget är att ny fastighetsägare faktiskt har ”eget behov av fastighet / lägenhet” upphör hyresgästens besittningsrätt, givetvis med skälig uppsägningstid!

  Om ny fastighetsägare inte har eget behov av fastighet / lägenhet så behåller hyresgästen sin besittningsrätt och får bo kvar!

  Utebliven betalning av hyra räcker som orsak till avhysning, men det måste gå rätt till juridiskt, precis som vid alla andra affärsuppgörelser, annars ligger det nära tillhands att det blir självtäkt eller egenmäktigt fröfarande!

  1. Utebliven betalning
  Ingen betalning
  2. Påminnelse
  Ingen betalning
  3. inkasso
  Ingen betalning
  4. Överlämnande till kronofogden för indrivning
  Ingen betalning
  5. Särskild handräckning för vräkning på grund av utebliven betalning av hyra.

  Stegen 3-5 kostar självklart en slant men det kan det vara värt!

  Det här med hyreskontrakt och besittningsrätt är en djungel! Det är mycket viktigt att även vid korttidsuthyrning av t.ex fritidshus / bostäder, vid längre hyrestid än fjortondagar ha hyreskontrakt som reglerar hyrestiden, på ett mycket specifikt sätt. Hyrestiden ska klart och tydligt framgå i hyreskontraktet! Det får inte finnas tillstymmelse till någon annan tolkning eller rimligt tvivel om att hyrestiden är annat än den faktiska i hyreskontraktet inskrivna hyrtiden!

  Gilla

 • ÅMÅL

  HÄPNADSVÄCKANDE FRÄCKT AV INVANDRARKVINNAN!

  Det har en politisk bakgrund:

  http://morklaggning.wordpress.com/2015/11/21/varfor/

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  sju klövern ? Ja visst det är vardagsmat för sju klövern allt från mord grövsta stöld __ Dessa sju klövern står över lagen. Önskar att fanns några hundra snipers som kunde ta bort tjuvpaket.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Vissa har inte vett att ‘skammas’!

  Gilla

 • Björn

  Undrar hur det hade sett ut i media om det varit en SD-politiker…

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Ser ut som ett mena-as och beter sig som ett muslimskt/arabiskt avskräde….!

  Gilla

 • jockfall

  Sossar kan tillåta sig vad som helst med partiet i ryggen.

  Gilla

 • Tony

  I partiet S samlas alla märkliga figurer med utländsk bakgrund?
  Är det från partiet man fått inställningen att i Sverige kan man
  göra som man vill om man kommer från ett annat land?

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Hade det varit en svensk så hade en handfast avhysning varit verkställd för länge sen.

  Gillad av 1 person

 • UGB

  ericr45
  det är inte så bra att stänga el och vatten -vår vän blev anmäld för att han klippte sladdar och stängde av vatten (han kämpade i 1,5 år) fär att få folk ut ur huset,han fick betala DYRT för allt.

  Gillad av 1 person

  • Argus

   Det är bara att kontakta vattenverket och meddela att som lagfaren ägare kommer man inte att betala så fixar de det utan att du riskerar något.

   Gilla

   • ericr45

    Förklarar man läget för el- och vattenverk kommer det att gå blixtsnabbt, i mitt fall på 45miniuter!
    De har ju inget hyreskontrakt….

    Gilla

   • jockfall

    Ut med packet. Dessutom sossar. Tveka inte.

    Den 27 mars 2016 16:31 skrev ”Petterssons gör skillnad!” :

    > ericr45 commented: ”Förklarar man läget för el- och vattenverk kommer det > att gå blixtsnabbt, i mitt fall på 45miniuter! De har ju inget > hyreskontrakt….” >

    Gilla

 • Nisse

  Det kunde jag ge mig fan på att det var en sosse. Du vet som alltid pratar om solidaritet. Bara om andra betalar……..

  Gillad av 1 person

 • huginomunin

  Inte förvånad när man ser namnen och ursprunget. Tjuvpack!

  Gillad av 1 person

 • ericr45

  Som jag skrivit förut.
  Agera, stäng av el och vatten så löser det sig!
  Som ägare till en fastighet kan man göra så..

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: