Vad har sagts


Så är åter en tragisk dag i Europa på väg mot sitt slut och alla lär vi minnas den på olika sätt.

Det har ältats, det har blötts och det har spekulerats. Här är något av det som sagts idag.

Jag såg SVT:s något röriga direktsändning från terrorattentaten i Bryssel, där terrorforskaren Hans Brun deltog som expert. För att kort sammanfatta det han sade var det främst tre punkter man bör ta med sig. Det finns skäl att på allvar ta upp diskussionen om EU:s öppna gränser och tillgängligheten för människor med onda avsikter. Europa har varit för naiva i sin syn på de flyktingar som kommer till Europa. Det finns anledning att se över verksamheten i vissa moskéer, inte minst de som tillåtits att bjuda in hatpredikanter.

Mona Sahlin, regeringens samordnare mot extremism, fick naturligtvis chansen att medverka i pajaskanalen TV4. Uppenbart har fru Sahlin svårt att förlika sig med att muslimer är ansvariga för många av de blodiga våldsdåd som genomförts i vår närhet. Hon kan inte låta bli att försöka lägga fokus på annat än verkligheten och givetvis måste hon nämna att högerextremismen minsann är minst lika farlig som den muslimska terrorismen.

Daniel Poohl från Expo har intervjuats av SvD idag. Föga förvånande använder han få rader till att fördöma dagens terrordåd, utan väljer istället att fokusera på den islamism som följer i fotspåren av muslimskt våld. Det är uppenbart mer synd om muslimer som drabbas av eventuella ”hämndaktioner” som Poohl uttrycker det, än om offren för den jihadistiska världsbilden. N vet jag inte vad rubriksättaren åsyftar, men är Daniel Poohl från Expo en expert på terrorism nu också?

SVD


26 responses to “Vad har sagts

 • Involuntarium

  Förståsigpåare inom området terrorism säger och uttalar sig på precis samma sätt som vilken annan normalt funtad människa säger och uttrycker vid oförutsedda terroristattacker!

  Förstår inte vem fan som är så förbannat korkad att hen betalar ut forskningsbidrag till något så urbota dumt som terrorismforkning!

  De här terrorismforskarna kan inte och kommer aldrig att kunna förutse några terroristattacker, precis lika lite som ordningsmakten och rättsväsendet kan förutse dylika händelser!

  Har kollat en del på TV och varje gång det händer något oväntat som t.ex. terrordåd där människor dör och skadas, då börjar media med att svamla och dessutom idiotförklara hela svenska folket, genom att ställa de mest ogenomtänkta, korkade och orelevanta frågor som någonsin existerat. Frågor som varje normalt funtad människa själva kan svara på, utan att vara varken terrorismforskare eller förståsigpåare!

  Det blir så surrealistiskt och patetiskt med reportrar och journalister som bara svamlar och hänger sig åt ett ordbajseri som aldrig förr! Det verkar vara någon form av journalistisk fördämning som brister varje gång något terroristrelaterat inträffat och journalister och reportrar går in i någon form av självsvägning under några dygn efter händelsen!!!!

  Gilla

 • Űlhan

  sluta diskrimenera muslim alla ha Samma rätighet fattar du bort med griskott

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Ulhan…-har du vaknat ? Ska du gå till ARBETSFÖRMEDLINGEN och få hjälp med att knyta skosnörena eller klarar du det själv ?

   Gilla

  • Involuntarium

   Ulhan inte nu igen! Ulhan har du följt farbror Barbros råd och återvänt till SFI undervisningen?

   Ulhan försök hitta några likasinnade att pröva dina teorier på, här är alla ointresserade av dina idéer och teorier!

   Ulhan det är väl aldrig så att du är en självplågare, eftersom du återkommer och återkommer trots att du inte är önskad på forumet?

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Förmodar att det blir till att utöka Monas ”terror telefonlinje” med yterliggare ett nummer. Så har hon åter igen löst ”problemet”.

  Daniel Poohl från Expo är en ” svamlare ”, som vi hårt arbetande arbetare inte vill höra mer skitsnack ifrån. En mer partisk åsikt än hans, är svår att hitta.

  Detta sas också av en svensk miljöpartist…………….

  ”Belgien har haft dålig koll.”

  Säger miljöpartiets EU-parlamentariker Peter Eriksson och är kritisk till hur Belgien har hanterat terrorhotet innan explosionerna i den belgiska huvudstaden ägde rum.

  Vem som har koll i det svenska miljöpartiet och i den sittande svenska regeringen, är nog en fråga han ska undvika, efter det ”idiotiska” uttalandet.

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/belgien-har-haft-dalig-koll/

  Gilla

 • Petter (SD senast 2018)

  ”Så är åter en tragisk dag i Europa på väg mot sitt slut och alla lär vi minnas den på olika sätt.”
  87:an Dumbom vill nog hellre förtränga eländet.

  Gilla

  • Lena

   ÅMÅL :
   Jag minns att du länkade till en lokaltidning med en bild av MENA-män där alla hade stridsutbildning.
   Den är mer viktig nu än någonsin.

   Gilla

  • Stenbock

   ÅMÅL:
   Du och Mr Q kanske löst gåtan ? Det fanns otaliga tyska kommunister som redan på 30-talet,flydde över till ryska sidan.
   Hela senare toppstyret i DDR var alls skolade i Ryssland.Dessa återvände ju efter kriget,och ”byggde upp Arbetar och Bondestaten”.
   När landet rasade samman flydde många av dessa råttor,till olika s.k.neutrala västliga länder ! Måhända därför han inte finns upptagen i några rullor ?

   Gilla

   • ÅMÅL

    Förmodligen ligger det till så…

    Gilla

   • Petter (SD senast 2018)

    Med 1000-tals oliktänkande i stasifinkan (speciellt skräckfängelset Hohenschönhausen i Berlin) i bagaget och 650 döda utmed innertyska gränsen på sitt ”samvete”, är det fullt begripligt att DDR-avfallet vill anonymisera sig. Samhällssystemet där gränsvakterna var bemyndigade att i yttersta fall döda flyende. DDR var ett genuint praktexempel på kommunistiskt skräckvälde.

    Gilla

 • Lena

  Varför fick svenska folket aldrig ta del av ”stasiarkiven” ?…… i Sverige innan de förstördes, det är i sig i ett folkmord.
  Vem / vilka stod det talas om som hade så stor makt att vi inte fick veta ?

  Gilla

 • malmobon

  Följt en del från SVT idag och närmast var Hans Brunn som i flykten nämnden ideologin men ”glömde” lägga till islam. Känsligt. Framför allt om det sägs i SVT.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Varifrån kommer den där Poohl? Wikipedia uppgifterna stämmer inte. Finns ingen i folkräkningen 1990 med det namnet, inget född angivet datum i Vänersborg. Så vad är det för utlänning som vill förstöra vårt land?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: