Stäng

Vad har sagts

Så är åter en tragisk dag i Europa på väg mot sitt slut och alla lär vi minnas den på olika sätt.

Det har ältats, det har blötts och det har spekulerats. Här är något av det som sagts idag.

Jag såg SVT:s något röriga direktsändning från terrorattentaten i Bryssel, där terrorforskaren Hans Brun deltog som expert. För att kort sammanfatta det han sade var det främst tre punkter man bör ta med sig. Det finns skäl att på allvar ta upp diskussionen om EU:s öppna gränser och tillgängligheten för människor med onda avsikter. Europa har varit för naiva i sin syn på de flyktingar som kommer till Europa. Det finns anledning att se över verksamheten i vissa moskéer, inte minst de som tillåtits att bjuda in hatpredikanter.

Mona Sahlin, regeringens samordnare mot extremism, fick naturligtvis chansen att medverka i pajaskanalen TV4. Uppenbart har fru Sahlin svårt att förlika sig med att muslimer är ansvariga för många av de blodiga våldsdåd som genomförts i vår närhet. Hon kan inte låta bli att försöka lägga fokus på annat än verkligheten och givetvis måste hon nämna att högerextremismen minsann är minst lika farlig som den muslimska terrorismen.

Daniel Poohl från Expo har intervjuats av SvD idag. Föga förvånande använder han få rader till att fördöma dagens terrordåd, utan väljer istället att fokusera på den islamism som följer i fotspåren av muslimskt våld. Det är uppenbart mer synd om muslimer som drabbas av eventuella ”hämndaktioner” som Poohl uttrycker det, än om offren för den jihadistiska världsbilden. N vet jag inte vad rubriksättaren åsyftar, men är Daniel Poohl från Expo en expert på terrorism nu också?

SVD

26 reaktioner på “Vad har sagts

 1. Förståsigpåare inom området terrorism säger och uttalar sig på precis samma sätt som vilken annan normalt funtad människa säger och uttrycker vid oförutsedda terroristattacker!

  Förstår inte vem fan som är så förbannat korkad att hen betalar ut forskningsbidrag till något så urbota dumt som terrorismforkning!

  De här terrorismforskarna kan inte och kommer aldrig att kunna förutse några terroristattacker, precis lika lite som ordningsmakten och rättsväsendet kan förutse dylika händelser!

  Har kollat en del på TV och varje gång det händer något oväntat som t.ex. terrordåd där människor dör och skadas, då börjar media med att svamla och dessutom idiotförklara hela svenska folket, genom att ställa de mest ogenomtänkta, korkade och orelevanta frågor som någonsin existerat. Frågor som varje normalt funtad människa själva kan svara på, utan att vara varken terrorismforskare eller förståsigpåare!

  Det blir så surrealistiskt och patetiskt med reportrar och journalister som bara svamlar och hänger sig åt ett ordbajseri som aldrig förr! Det verkar vara någon form av journalistisk fördämning som brister varje gång något terroristrelaterat inträffat och journalister och reportrar går in i någon form av självsvägning under några dygn efter händelsen!!!!

  1. Ulhan…-har du vaknat ? Ska du gå till ARBETSFÖRMEDLINGEN och få hjälp med att knyta skosnörena eller klarar du det själv ?

  2. Ulhan inte nu igen! Ulhan har du följt farbror Barbros råd och återvänt till SFI undervisningen?

   Ulhan försök hitta några likasinnade att pröva dina teorier på, här är alla ointresserade av dina idéer och teorier!

   Ulhan det är väl aldrig så att du är en självplågare, eftersom du återkommer och återkommer trots att du inte är önskad på forumet?

 2. Förmodar att det blir till att utöka Monas ”terror telefonlinje” med yterliggare ett nummer. Så har hon åter igen löst ”problemet”.

  Daniel Poohl från Expo är en ” svamlare ”, som vi hårt arbetande arbetare inte vill höra mer skitsnack ifrån. En mer partisk åsikt än hans, är svår att hitta.

  Detta sas också av en svensk miljöpartist…………….

  ”Belgien har haft dålig koll.”

  Säger miljöpartiets EU-parlamentariker Peter Eriksson och är kritisk till hur Belgien har hanterat terrorhotet innan explosionerna i den belgiska huvudstaden ägde rum.

  Vem som har koll i det svenska miljöpartiet och i den sittande svenska regeringen, är nog en fråga han ska undvika, efter det ”idiotiska” uttalandet.

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/belgien-har-haft-dalig-koll/

 3. ”Så är åter en tragisk dag i Europa på väg mot sitt slut och alla lär vi minnas den på olika sätt.”
  87:an Dumbom vill nog hellre förtränga eländet.

  1. ÅMÅL :
   Jag minns att du länkade till en lokaltidning med en bild av MENA-män där alla hade stridsutbildning.
   Den är mer viktig nu än någonsin.

  2. ÅMÅL:
   Du och Mr Q kanske löst gåtan ? Det fanns otaliga tyska kommunister som redan på 30-talet,flydde över till ryska sidan.
   Hela senare toppstyret i DDR var alls skolade i Ryssland.Dessa återvände ju efter kriget,och ”byggde upp Arbetar och Bondestaten”.
   När landet rasade samman flydde många av dessa råttor,till olika s.k.neutrala västliga länder ! Måhända därför han inte finns upptagen i några rullor ?

   1. Med 1000-tals oliktänkande i stasifinkan (speciellt skräckfängelset Hohenschönhausen i Berlin) i bagaget och 650 döda utmed innertyska gränsen på sitt ”samvete”, är det fullt begripligt att DDR-avfallet vill anonymisera sig. Samhällssystemet där gränsvakterna var bemyndigade att i yttersta fall döda flyende. DDR var ett genuint praktexempel på kommunistiskt skräckvälde.

 4. Varför fick svenska folket aldrig ta del av ”stasiarkiven” ?…… i Sverige innan de förstördes, det är i sig i ett folkmord.
  Vem / vilka stod det talas om som hade så stor makt att vi inte fick veta ?

 5. Följt en del från SVT idag och närmast var Hans Brunn som i flykten nämnden ideologin men ”glömde” lägga till islam. Känsligt. Framför allt om det sägs i SVT.

 6. Varifrån kommer den där Poohl? Wikipedia uppgifterna stämmer inte. Finns ingen i folkräkningen 1990 med det namnet, inget född angivet datum i Vänersborg. Så vad är det för utlänning som vill förstöra vårt land?

  1. Vet inte vem det är som du skriver om.Dock namnet Poohl är ett tyskt namn.Kanske rent av en av de DDR-medborgare som flydde till Sverige,när deras dröm gick upp i rök 1989 ?

  2. Sen för att namnet ska låta lite finare så har ha lagt till ett o på originalet Pohl.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: