43 döda i explosioner i Bryssels tunnelbana och på flygplatsen


ISLAM. Kort efter explosionerna på flygplatsen i Bryssel kommer rapporter om explosioner i tunnelbanan i stadens centrum. 30 personer ska ha dött, enligt uppgifter till Het Nieuwsblad. En bild visar en tågvagn som blåsts ut helt och hållet.


Explosionen inträffade på tunnelbanestationen Maalbeek – nära EU-kvarteren. Soldater har spärrat av ett område och en bombstyrka rapporteras vara på plats.

Hela tunnelbanesystemet har stängts ned och centralstationen har evakuerats. Tidiga rapporter gjorde gällande att ytterligare en explosion skett på grannstationen Schuman, men de rapporterna har sedan dementerats. Just (kl. 11:30) nu rapporteras det ha inträffat ”en eller flera” explosioner.

Från explosionerna på flygplatsen Zaventem rapporteras 13 personer ha dött. Det innebär att dödssiffran kan ligga på över 40 personer.

Sky News Live 

Detta har hänt

Bryssel skakades på tisdagsförmiddagen av flera explosioner:
• Strax efter klockan 8 hördes två explosioner vid avgångshallen på Bryssels flygplats Zaventem. 13 personer rapporteras ha dött och 35 ska ha skadats allvarligt.
• Kort efter explosionerna på flygplatsen detonerade en eller flera sprängladdningar i tunnelbanan i centrala Bryssel. Enligt uppgifter till Het Nieuwsblad kan 30 personer ha dött. Tidigare uppgifter talade om 10.
• Belgien har höjt terrorberedskapen till fyra, den högsta möjliga nivån.
• Enligt belgiska medier rör det sig om en självmordsattack på flygplatsen. Vittnesuppgifter talar om att skottlossning hördes innan explosionerna.
• Flygplatsen, tunnelbanan och övrig kollektivtrafik har stängts ner.
• Belgiska myndigheter uppmanar alla att hålla sig där de är.

I Sverige säger statsminister Stefan Löfven: ”Det är en attack mot det demokratiska Europa. Vi kommer aldrig att acceptera att terrorister angriper våra öppna samhällen”.

Löfven fortsätter: ”Regeringen följer situationen minut för minut. Vi underrättar oss om omfattningen av dåden och hur svenskar på plats berörs av händelserna”.

-Pettersson säger att det är tur att Sverige har kontroll på alla som kommit hit, det hade ju kunnat vara värre. Tänk om 90 procent av dem som kommit hade saknat giltiga ID-handlingar och att majoriteten av dem hade varit ljugande unga män…

Risken är stor att Sverige och denna samt tidigare regeringar är medskyldiga som har gett islamister uppehållstillstånd och kanske medborgarskap så de kan turnera runt och sprida ära som ”svenskar”…


41 responses to “43 döda i explosioner i Bryssels tunnelbana och på flygplatsen

 • Förbannad

  Man intervjuar folk som grinar och är förbannade på radion, fullt förståeligt. Samtidigt undrar man varför? Det är ju för fan det här man vill ha? Det är det här man vurmar och försvarar? Rada upp alla EU-länder, vilka har drabbats minst av det kaos som visar sig på alla sätt och vis? Sverige är undantaget terrorattack för tillfället, jag tror vi är terrornästet för här har vi noll koll. Här kan man sitta i sin lägenhet, med fulla bidrag och ägna dagarna åt terrorplanering eller vänta på att få en signal om att utföra dåd. Förbannade syltryggar till politiker…

  Gilla

 • BJ

  Skulle en attack ske i Sverige skall 87:an med anhang åtalas för anstiftan till massmord. Nu tror jag att det bara är en tidsfråga innan detta tyvärr händer även i Sverige. Det måste bli ett slut på detta daltande och kom inte och säg endast ett fåtal gör sig skyldiga till alla dessa massmord. Våra politiker är skyldiga att skydda vår befolkning. Islam är och förblir en extrem religion och därför skall inga muslimer släppas innanför våra gränser

  Gilla

 • Nils Dacke

  Sverige skall hjälpa Belgien enligt statsministern , varför inte skicka Mona Sahlin till Bryssel med hennes verktygslåda och telefonnummer som de kan ringa vid oro.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Sannolikt är terrorister några av dem som Stefan Löven påstår FLYR FÖR SINA LIV som han skrek till Jimmy Åkesson under en partiledardebatt. 90% av de araber/muslimer som kommit till Europa och Sverige saknar pass och ID.
  ANSVARSLÖSHET präglar politiker som Riksfåntratten Stefan Löven och tyska Merkel, de kommer att ställas till svars en dag, det är jag övertygad om.
  TERRORISTERNA/MUSLIMERNA/ARABERNA….mördar oskyldiga och det kan säkert hända även här, exempelvis i Stockholms Tunnelbana där det är NOLL KOLL på vilka som reser, – ringde SL en gång och sa ifrån om tiggarna som springer i vagnarna….-”varför kan de åka utan biljett, varför kollar ingen deras biljetter?” Svaret var att det var order från högre ort, exempelvis skyllde de också på att polisen INTE har rätt att kontrollera någon på grund av etnicitet – DET ÄR RASISM var svaret!
  SJUKARE ÄN SÅ HÄR KAN INTE SVERIGE BLI!!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Tillägg: Terroristerna som utförde denna attack kom med flyktingströmmen och detta kan även hända i Stockholms Tunnelbana naturligtvis!!

   Gilla

   • Rasist, ja visst!

    Ex-sossen, svara mig ärligt, tror du verkligen att kristna araber är bättre än muslimska dito?

    Gilla

   • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

    Jag TROR inte, skillnaden är att kristendomen är en RELIGION där etiskt beteende betyder något, det är det vår civilisation bygger på, – Islam är mer en IDEOLOGI, mycket farligare eftersom de vill upprätta en totalitär diktatur genom terrorism, mord och kaos, de vill skrämma allmänheten till underkastelse och flytta fram sina positioner.
    NAZISMEN är också en avskyvärd ideologi, Hitler var en diktator liksom Stalin och kommunismen i Sovjetunionen och på Kuba men de använde Karl Marx och ”kommunismen” för att kuva människorna och upprätta ”proletariatets diktatur”, de som fanns innan var ett feodalsamhälle även där förtrycktes människor.
    Skall civilisationen överleva behöver människan lära sig att leva ETISKT, att skilja på rätt och fel och att samarbeta utan våld. Dock för att slå ner islam krävs våld, Ryssland och Putins bombflyg krossade ISIS i Syrien och det var ETISKT rätt att bomba och hjälpa Assad.
    Adolf Hitler var en dåre och nazismen dårskap för tyskarna, detta system hade gått under även utan att Hitler krossades mot slutet av ww2 till ett pris av miljoner slaktade och mördade judar, homosexuella, zigenare, SOLDATER osv. Mord löser ingenting och det är det islam sysslar med i vår tid och vi kan inte göra mycket men åtminstone stödja bloggar som denna, PEGIDA m.m.
    Såklart det finna bra araber också och kristna är bättre än muslimer, glöm aldrig de 22 kristna kopter från Egypten som blev slaktade av ISIS i Libyen…-Löven teg liksom svenska kyrkan….Informationen fanns här på Pettersonsblogg….

    Gilla

   • Rasist, ja visst!

    Ex-sossen:

    Värst vad du lät vanlig nu plötsligt. Annars brukar du skriva kommentarer som ”ut med dem” och ”de är kryp” :)))

    Nej men jag håller med dig. Jag anser dock att folk bör hållas åtskilda, ty inget annat koncept har varit lyckat.

    Gilla

   • dave

    Det kommer att hända i tunnelbanan här också.

    Gilla

 • malmobon

  SVT fortsätter sin propaganda TROTS deras ”journalister” mycket väl vet vad som är orsaken. Islam.
  Hans Brunn sticker in försiktigt ideologi men nämner inte rakt ut islam.
  Jihadister kallas dessa.
  SVT intervjuar liberala politiker som orsakat detta. Cecilia Wikström, Jonas Sjöstedt, Löfven, Ygeman.
  SD och Jimmie Åkesson har varnat för islam enda sedan 2008, men SVT vägrar låta SD komma fram i propagandamaskineriet.

  Vi är några stycken som sett detta komma. Kommer bli mycket värre.
  Vi är i krig mot islam. Inga jihadister eller andra s.k. terrorgrupper.
  ISLAM MÅSTE BORT.
  STÄNG MOSKÉER. FÖRBJUD ISLAM. BEHANDLA ISLAM SOM EN IDEOLOGI.

  DAGS FÖR FOLKET VAKNA UPP. BLIR VÄRRE.
  Nästa. England, Rom, Frankrike, Tyskland.
  Sverige ligger bra till för nästa attack. NAIVA LÖFVEN.

  Gilla

 • Mary Agnes

  IS centralkommando i Påspappa* meddelar att efter det att de läst Stefan Lövens uttalande om att han ”aldrig kommer att acceptera att terrorister angriper våra öppna samhällen”, beslutat att respektera detta och kapitulera.

  *Påspappa = Bag-dad

  Gilla

  • Stenbock

   Mary:
   Har nu sedan 8.30 i morse följt olika TV-program från Österrike,Frankrike och Tyskland….
   Ett gemensamt har alla dessa nyhetskanaler.
   Endast invandrarvänliga personer har fått uttala sig kring händelserna.Inte en enda av oss som kämpat under årvis mot dessa importer av Islamister,får komma till tals i media.Skulle misstänka att samma förhållande råder i absurdsk STATS-TV.

   Gilla

   • Mary Agnes

    So ein Mist!

    Gilla

   • Stenbock

    Kan nu trösta dig med att ”våra” EU-valda är väl skyddade.
    Såg just bilder från prunkhuset,och de säkerhetsåtgärder som man upprättat,för att skydda de viktiga EU-politikerna…
    Sedan förekommer uppgifter om,att dessa p.g.a. det skedda nu har beviljats påsklov !Führer Schultz (O.Palmes spegelbild)
    gav de förtroendevalda rätt,att söka rädda sig ut ur Bryssel.

    Gilla

   • Lena

    Stenbock :
    Samma inärvda mönster som muslimer som i alla lägen utnyttjar sina kvinnor och barn, särskilt när det blir farligt, avskum.

    Gilla

   • Stenbock

    Nu avlöser den ena tråkiga situationen den andra i Bryssel.
    Senast rapporterades nu,att de ”folkvalda EU-delegaterna” inte vet hur de skall kunna taga sig hem.Inga bussar,tåg,flyg eller andra kommunikationsmedel,finns längre att tillgå.
    Nu sitter dessa stackars styrande inspärrade på sina kontor, och har endast tillgång till TV. Deras I-phoner fungerar inte hellre längre, eftersom trafiken varit så stor att alla centraler brutit samman.Nu är goda råd dyra för dem…Tänk om de missar påskledigheten. 🙂

    Gilla

 • Alf

  Från Lena Mellin Aftonbladet, man tar sig för pannan.

  ”Men enligt regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism, Mona
  Sahlin, ska man komma håg att de mord som utförts av extremister under
  de senaste tjugo åren har utförts av högerextremister, inte av
  jihadister. En gnutta hopp denna tunga dag”

  Gilla

  • Förbannad

   Lena och Mona borde ta varandra i handen och skutta iväg till arbetsförmedlingen, redan imorgon. Normal a-kassa som för alla andra är det som gäller.

   Gilla

 • Dan Karlsson

  På Tv n säger man att det är ondskan som ligger bakom dådet .Å jag som trodde det var kärlekens religion som låg bakom.Där ser man vad fel man kan ha

  Gilla

 • Synonymen

  Avrätta varenda djävla MUSLIMDJÄVEL som befinner sig i Europa!!

  De ASEN måste utrotas!!

  SATANS SVIN!!

  Gilla

  • Tomas O'Maely

   Det räcker gott och väl om vi kör ut dem ur Europa och den övriga delen av den civiliserade världen.

   Gilla

   • Synonymen

    Muslimer är problemet PUNKT

    Muslimer måste bort från Europa PUNKT

    Om ni inte vill uppleva ett krig i Europa måste ALLA muslimer bort PUNKT

    Hur spelar ingen roll PUNKT

    De MÅSTE bort!

    Gilla

  • Rasist, ja visst!

   Expo-troll!

   Gilla

 • Two Different Shoes On

  Jaha, ett politiskt problem som politikerna kommer att skylla på högerextremister. Vad är nytt?

  Gilla

 • Eric Sandström

  Kan inte någon få den där Löfven att hålla käften? Vadhelst som kommer ur hans mun är ju bara skit!….

  Gilla

  • Mr Q

   Erik:
   Du som tittat på svensk STATS-TV nämnde inte ”svittsaren” något om hjälp till Belgien ? Efter Paris-attentaten bidrog ju Absurdistan med en gammal utrangerad Herkulesmaskin ! Läste t.ex. att i Paris skall man belysa Eiffeltornet i belgiska färgerna.

   Gilla

   • Lena

    Om det är sant så är det ytterligare spektakel bland alla de övriga.

    Gilla

   • Lars Å Månsson

    Lena:
    Kan informera dig om senaste nytt…Ryska säkerhetstjänsten hade redan varnat Belgien (för 3 vitryssar),som utbildats av IS i Syrien.Dessa tre skulle i slutet av februari har rest in i Belgien.De tre var med namn kända…
    Nu söker man dessa tre när de redan orsakat attentatet.
    Vidare skall de ha stulit en polisbil vid flygplatsen,och åkt i väg mot ett universitet,som nu är omställt av polis.Man slutar inte förvånas över brister som säkerheten i Europa visar upp.

    Gilla

   • Lena

    Lars Å Månsson :
    Jag är dåligt insatt i den våldsamma politiken, ”vitryssar” är de muslimer ?

    Gilla

   • Lars Å Månsson

    Nej Lena..
    Detta var tre s.k. konvertiter till Islam.
    Det som förvånar mig är,hur man ignorerade de ryska
    varningarna.Kanske kom de från fel väderstreck,för att behandlas seriöst ?
    I Tyskland påstås dessutom,att dessa kom via Ulm…

    Gilla

   • Lena

    Tack Lars, nu förstår jag.

    Gilla

   • dave

    Hur ska de få fram den svarta färgen, undrar jag.

    Gilla

 • Nils Dacke

  Donald J Trump har rätt, släpp inte in muslimer i USA, bör gälla även i Europa och Sverige.

  Gilla

 • Dan Karlsson

  Det stora hotet kommer från högergrupper och det är sant !! För det har Mona intygat

  Gilla

 • hanundertrappen

  Värst av allt är känslan av att ju mer skit som händer ju mindre bryr vi oss. Allt skit blir liksom ”normaliserat”…..

  Gilla

 • Dan Karlsson

  De kanske helt enkelt var sura för att halalkorven var slut.Mona!!! Gööör något för att förbättra säkerheten i Europa

  Gilla

 • Sigvard Lindqvist

  Å Skräpo fyller på med ryss-skräcken. Skräpo har ingen aning om vad de håller på med.

  Gilla

 • TonyMalmqvist

  Men hur besegrar man en fiende som demaskerad hela tiden finns och fritt rör sig mitt ibland oss? Kanske är det för sent.

  Gilla

  • Stenbock

   Enligt en tysk ”terroristexpert” får vi europèer lära oss leva med detta ! Samme ”expert” menade att vi i västvärlden själva är de som orsakat dessa anslag.Så långt söker man ljuga oss fyllda,från högre ort.

   Liked by 1 person

 • fete

  LÖFVEN nästa gång kan du vara en av dom som får ta smällen man kan alltid hoppas………….

  Gilla

 • Kommendanten

  Detta är inte något anmärkningsvärt egentligen. Muhammedanerna agerade bara i enlighet med brottskatalogen koranens instruktioner.

  Att döda kristna, otrogna eller icke-muslimer är således något som islam förespråkar och värderar högt.

  Detta har pågått sen pedofilen Muhammed påbörjade sin våldsamma odyssé.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: