Kvinnorna i Afghanistan


YTTRANDEFRIHET. Kvinnor med igensydda ögon eller syra i ansiktet. Det är några av motiven på  Murad Sharifis utställning som ska visas i Virsbo. Själv kan konstnären inte medverka – han har utvisats.

2016-03-21_1227

– Vi hade hoppats att Murad skulle få stanna så pass länge att han hann medverka på utställningen men det fick han inte, säger Inge Larsson som driver Virsbo Konsthall.

Utställningen ”Kvinnorna i Afghanistan” kommer att pågå 2–24 april. Läs mer på VLT som skriver att tavlorna har ett budskap.

– Pettersson undrar varför inte Murad Sharifi döms för hets mot folkgrupp på samma sätt som Dan Park har gjorts för sina tavlor med budskap, gäller inte yttrandefrihet alla…

 


5 responses to “Kvinnorna i Afghanistan

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: