Extremt oroväckande


Efter att f.d. kulturminister Lena Adehlson Liljeroth uttalat sig i DN om medias mörkläggning av invandringsfrågor, har hon självklart fått ta emot kritik, inte minst från de självutnämnda godhetsapostlarna på vänsterkanten.

En av de som kritiserar är Jeanette Gustafsdotter, vd för Tidningsutgivarna, som kallar Adehlson Liljeroths uttalande för ”extremt oroväckande”.

Liljeroth menar dock att citaten tagits ur sitt sammanhang, vilket knappast bör förvåna någon, men tillägger att hon och många andra vänder sig till alternativa medier för att få en annan bild av verkligheten. Hon vidhåller också att medierna förtiger sanningen i invandringsfrågor och det är ju något en av Sveriges bästa och mest lovordade journalister, Janne Josefsson, påtalade redan 2007.

Jag vet inte om Gustafsdotter har synpunkter på Josefssons erkännande, men hon vidhåller att det inte finns några som helst belägg för att medierna döljer sanningar i invandringsfrågor. Vidare säger Gustafsdotter att alternativa medier bara handlar om konspirationsteorier, rykten, att detta är extremt oroväckande och kan leda till en förtroendekris. Häpp!

Jag vet inte om Jeanette Gustafsdotter, vd för Tidningsutgivarna, sovit likt en Törnrosa de senaste åren, för det kan inte bara leda till en förtroendekris för medierna. Den finns redan här. För att vara medier som bara ägnar sig åt ryktesspridning och konspirationsteorier, är det förbluffande ofta som alternativa mediers artiklar överensstämmer med verkligheten. Dessutom borde Gustafsdotter ta sig en funderare över orsaken till att alternativa medier inte bara finns, utan också växer.

SvD

Du som läser detta har säkert synpunkter på Jeanette Gustafsdotters försvar av etablerade medier. Vad säger du? Är din lokala morgontidning och kvällstidningen du läser sanningsenliga och neutrala i sin rapportering om migrationsfrågor?

Klart Petterssons måste ställa en fråga i ämnet.


47 responses to “Extremt oroväckande

 • Gertrud

  Nä, men om man skulle ta och plantera en liten ”present” på de muslimska familjedagarna? Det kanske vore något? Ett litet tackkort fäst på presenten också, innan fyrverkerierna slås igång

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Lena får även stöd……………

  M-ledamot: ”Medierna bär skulden för Avpixlat”

  Tidigare kulturministern Lena Adelsohn Liljeroths uttalanden om att etablerade medier förtiger sanningen om invandringen får stöd på Twitter från moderata riksdagsledamoten Jan Ericson.

  Han skriver att ”DN, SVT m fl” själva bär skulden för sajten Avpixlat, eftersom man har slutat med ”objektiv och trovärdig journalistik.”

  http://www.svd.se/m-riksdagsledamot-medierna-bar-skulden-for-avpixlat/om/sverige

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Det verkar som att det flyger omkring ”främmande fåglar” och landar på bloggen.

  Gilla

 • Mimi N

  Dieter Erzberg, Führer und Oberster Befehlshaber, du bist niemand. Aus!!!

  Gilla

  • Rasist, ja visst!

   Som om det skulle vara någonting negativt. Faktum är att vi skulle behöva en ny Führer. Du delar kanske inte hans judefientlighet, men vi är överens om att negrerna, araberna och zigenarna måste rensas ut, inte sant?

   Gilla

  • Dieter Erzberg

   Sagt jemand, der einem Volk gehört, die unser Land gestohlen hat. Es heisst Siebenbürgen, und nicht ”Transsylvania”! Rumänische *****!!!

   Gilla

 • Kommendanten

  Pk-median är indirekt delägare till all fanskap, elände, orättvisor som sker i samhället och mot svenskarna, därtill så främjar de islam.

  Pk-bladet, dagens pk- nyheter, pk-xpressen mfl. är sannerligen ett gäng pk-ister som har förpestat Sverige.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  HEDER åt Lena Adelson och ”Kalle Anka” eller Ulf Adelsohn, – de får läsa och hämta samhälsinformation var de vill, – alla nöjer sig INTE med Aftonbladet eller Metro/SVT – dessutom finns massor med utländska informationskanaler!
  Nu steg Adelsohn från en 3:a till en 10:e poängare!

  Gilla

  • Lena

   Den lille gossen på ledarsidan i aftonbl…har nu fått något för honom viktigt att sätta igång de kliande fingrarna med.

   Gilla

 • Bo Lind

  Bo Lind håller på att samla ihop till en avstängning efter den kommentaren. // Pettersson

  Gilla

 • Snart 40, kåt som 17.

  Tack för en bra blogg!

  / Renato

  Gilla

 • Britt-Marie

  Jag kommer inte att skriva mer här nu. Det är en blogg för inbördes beundran där likasinnade hetsar varandra med hat och ställer grupper mot varandra.

  Finner det tröstlöst att skriva här då allt jag skriver bemöts med att ni besudlar mig.

  Debatter lyser med sin frånvaro och den roterande fyrstrålkastaren på hatets högborg roterar hänsynslöst ute i det grumliga vattnet.

  Gilla

  • Mr Q

   Kan då som avslutning ge dig ett tips på en blogg,som jag tror du finner gensvar på. Sök på någon som kallar sig IRM .
   Lär betyda ”Inte rasist men” ..F.ö. beundrar jag din ärlighet att rapportera om din öppenhet,vad gäller att berika sig via MV.
   Rena motsatsen till Bert K, som ju enbart talar om sin humanism.
   Slutligen skall du få ett gott råd från min sida.Tag nu din profit,och omplacera den i skatteparadis (gärna med CHF) innan du utvandrar.
   När landet Absurdistan inom kort tid kraschar, blir inte något över.

   Liked by 1 person

  • Stenbock

   Säga vad man vill,men du tycks ha en poetisk ådra…Heter du kanske rent av Andersson i efternamn ?

   Gilla

  • SD2014

   Hej då Britt-Marie, stoppa upp en kundvagn i brasan.

   Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Britt-Marie….-moron/retarded! Ingen bryr sig…..tro mig, dina usla kommentarer har inte tillfört någonting!
   Jag är här främst för den fina och geniala samhällsinformation som petterssonsblogg troget levererar.
   Kommentarerna läser jag också, men du har klart och tydligt avslöjat att du berikar dig inom asylindustrin, du är en vidrig människa….-tycker det är det uslaste sättet en människa kan berika sig på!

   Gilla

   • Britt-Marie

    Jag gör det av godhet och inte av enskild nyttomaximering.

    Gilla

   • Stenbock

    Britt-Marie:
    Det var ett kort avsked ! Har en viss medkänsla för dig och dina mödor,att söka överleva i denna avfolkningsort.
    Problemet är att du missförstår mitt goda inre.Sist jag besökte din hemort var om jag mins rätt,i mitten av 60-talet.Redan på den tiden rådde stor arbetslöshet. Därför kom jag att tänka på det gamla ordspråket, ”Nöden har ingen lag” och att kanske detta är orsaken till ditt val som asylmottagare.
    Vad som är en gåta för mig är hur du kommit i kontakt med zigenarföljet ?
    Redan som barn fick vi i såväl hem som skola sträng uppmaning,att hålla oss på avstånd från dessa ”hönsatjyvar”.
    Men du kanske vet hur det är för småungar,när det införs förbud.Smög mig till närheten av lägret,och såg med egna ögon hur dessa firade med dans och slagsmål ! Nu var detta i början av 1940-talet ,och allt kan ju ha förändrat sig sedan dess.Har förstått att dessa ändrat sina yrkesskickligheter till numera mera lönsamma ficktjyveri och guldförsäljning.

    Gilla

  • Tony

   Far i frid, du kommer inte att vara saknad, vänster gökar
   och deras insnöade och enkelspåriga trams klarar vi
   oss utan!

   Gilla

  • Mimi N

   Britt-Marie, den obesudlade mön, satte sig på en hög soptipp och därifrån spottar hon metaforer som hennes niggers och zigenare förstår inte ett skvatt.

   Gilla

 • Rasist, ja visst!

  Jag är rasist och är stolt över det. Då var det sagt!

  Gilla

 • Britt-Marie

  Jag har aldrig besökt sidan och kommer aldrig att göra. Jag har däremot sett en ung man med Avpixlat-T-shift här i Filipstad.

  Gilla

  • Mr Q

   Hav tålamod Britt-Marie…Så lätt är det inte,att hitta fram genom skogen till din ort..Är väl endast dina inneboende lyckosökare,och dina bekanta zigenare som är så duktiga i orientering ?

   Gilla

   • Britt-Marie

    Lilla vännen.

    Att jag är en knivskarp tyckare med känsla för moral och anständighet förefaller reta dig. Men snälla, håll ditt avund för dig själv och låt oss andra hålla oss till en saklig debatt utan påhopp och nedsättande epitet!

    Jag hoppas slutligen att dina pejurativa metoder är av övergående karaktär.

    Gilla

   • Mr Q

    Det har du helt missförstått… Från min sida söker jag visa dig,(och oss andra) ödmjukhet,samt söka stärka din ort och ditt självförtroende ! Varför tror du jag gjorde mig besväret,att lägga in en länk,till er egen ”rumsrena media VF”? Skulle aldrig komma mig för,att från mitt goda (men slutna) hjärta ringakta Filipstad m. omnejd !

    Gilla

  • ossie

   Filipstad en stad i totalt förfall. Tom sosse kommunalråd ropar ju på hjälp mot musliminvasionen som kommunen drabbats av. Vänta bara tills statsbidraden upphör. Kommunalskatt + 10 Kr minst.

   Gilla

  • ossie

   Men Petterssons läser du minsann.

   Gilla

 • Britt-Marie, Filipstad

  Man kan ifrågasätta lämpligheten att som f.d demokratiskt vald minister / partiordförande – taga del av hatiskt mediematerial i upplysningssyfte.

  Det finns betydligt mer rumsrena medier att tillgå.

  Gilla

  • Stefan K

   Partiordförande tror jag nog inte att hon varit. Att vara demokratiskt vald innebär inte att man fråntas valet att göra egna och demokratiska val. Orden demokratiskt vald måste du ha missförstått.

   Saken är ju den att de ”rumsrena medierna” inte berättar hela sanningen i känsliga ämnen och det är ju därför Adehlson Liljeroth valt att besöka alternativa medier, något hon förmodligen delar med långt fler än du tror.

   Gilla

  • Mr Q

   Menar du denna ? Den utkommer ju endast två dagar i veckan framöver…
   http://www.vf.se/nyheter/filipstad/filipstads-tidning-blir-tvadagarstidning

   Gilla

   • Stenbock

    Har nu läst länken från detta ”rumsrena” medie.Sällan man finner så mycket negativa reportage som denna är fylld med. Framöver skulle den bli ”ännu tjockare”. Kan du få nya prenumeranter till VF Britt-Marie,väntar säkert en dusör !

    Gilla

 • Tomas O'Maely

  I Sverige råder fullständig åsiktsfrihet, förutsatt att man har ”rätt” åsikt.

  Gilla

 • ossie

  Säkert är att många ”korrekta” politiker läser Avpixlat i smyg, de flesta vet ju hur mycket som fattas och döljs i PK media. Vill man gå med skygglappar genom livet så men de flesta vill nog veta vad som pågår.

  Gilla

  • Dieter Erzberg

   Att man läser Avpixlat behöver inte betyda att man är sverigedemokrat eller SD-sympatisör. Jag går in på Avpixlat flera gånger per dag, och är fast besluten att aldrig rösta på SD.

   Gilla

   • Stefan K

    …men alla som besöker alternativa medier är ju rasister, främlingsfientliga, högerextrema och hatiska. Tillhör du dem?

    Gilla

   • Dieter Erzberg

    Jag besöker alternativa medier, men är definitivt ingen rasist. Huruvida man är rasist eller ej vet man nog bäst själv.

    Gilla

   • Stefan K

    Eller så vet etablissemanget mer om en än vad man själv gör. Är det inte så diskussionen förs?

    Gilla

   • Stenbock

    Skada Dieter att du funnit bloggen alldeles för sent..
    Fanns en Islamist från Malme,som gick under namnet Ali (samt en del andra ”alias”)…Hans försök att omvända läsarna till muslimer misslyckades.
    När jag nu läser dina rader är ju dessa exakta kopior,av hans dåtida.Samma naiva argument,och samma upprepande.
    Ni två skulle med säkerhet ha funnit varandra.Enda abert skulle varit ditt judiska ”alias”…Han hatade allt vad Israel och judar hette !

    Gilla

  • Stefan K

   Klicka in på Mediacreeper och Creeper i högerspalten märker du snart att det är långt fler från etablissemanget som besöker alternativa medier.

   Gilla

 • Dieter Erzberg

  Ingen tycker att det är oroväckande, det är bara ni som tror det. Avpixlat välkomnar meningsmotståndare, medan ni gör allt för att tysta oss.

  Gilla

  • Mr X

   Det har du också helt missförstått. 🙂
   Skillnaden är,att hos Pettersson krävs mer än ditt låga IQ…Vi brukar inte hellre gå in i diskussioner med småkryp. (typ myror/spindlar o.dyl).

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: