SD inte trovärdiga

Så antyder nyhetsportalen Omni att Jonas Sjöstedt (V) skriver i sin debattartikel om hedersvåld.

Det är i SvD Jonas Sjöstedt tar upp problemen med hedersvåld, ett problem som Sjöstedt anser att Sverigedemokraterna utnyttjar för egna ändamål.

“Våld i hederns namn ska aldrig bortförklaras eller relativiseras, det ska bekämpas. Däremot ska inte hedersfrågan användas för att i svepande ordalag angripa muslimer, invandrare eller vissa förorter…”

Givetvis ska alla  former av hedersvåld bekämpas och förkastas. Där har Sjöstedt rätt. Dock är hedersvåld starkt förknippat med just islam, muslimer och vissa förorter. Våld mot kvinnor finns i alla kulturer, har alltid funnits och detta är givetvis något alla sunt tänkande individer måste erkänna och bekämpa, precis som han skriver.

Hedersvåld, dvs där kvinnor utsätts för våld för att upprätta familjens, främst den manliga delens, heder är något helt annat. Detta är en företeelse som främst förknippas med islam och muslimska länder, men är något som nu importerats till västvärlden genom en stor migration från länder där hederskulturen sitter i väggarna.

SvD

Trots Jonas Sjöstedts vackra ord om hedersvåld och det obligatoriska påhoppet på SD, borde han kanske först rensa rabatten utanför sin egen dörr.

Vi minns debatten när Sjöstedts egna parti- och riksdagskamrat, Amineh Kakabaveh, gick ut i media och skrev om det förtryck som kvinnor i vissa förorter lever under. Kakabaveh hade medhåll från en rad kvinnor med rötterna i muslimska länder som också de vittnat om detta förtryck. Det tog dock inte lång stund innan en rad kända vänsterpartister med Rossanna Dinamarca och Christina Höj Larsen i spetsen, gick ut i media och anklagade Kakabaveh för att generalisera och utmåla förorterna som särskilt problematiska. Plötsligt var muslimska kvinnors ord inget värda. Om detta skrev Ivar Arpi i…

SvD

Redan 2012 skrev en annan vänsterpartist, Gun Holmertz, om den alltmer utbredda islamismen i förorterna, i det här fallet Hjällbo.“Under senare år har jag med stor oro i Hjällbo med omnejd sett hur allt fler muslimska kvinnor skyler sig; alltifrån ansiktet till hela kroppen”, skrev hon då. Var fanns Sjöstedt och andra ledande vänsterpartister då? Varför kom de inte Holmertz till hjälp? Istället utsattes hon för mordhot och debatten klingade sakta av när gruppen som anklagades tillhörde de av vänsterns så omhuldade.

GP

Det kallas hyckleri Jonas Sjöstedt och frågan är om V eller SD är mest trovärdiga i kampen mot hedersvåld i våra muslimskt dominerade förorter?

9 thoughts on “SD inte trovärdiga

 1. Lyxkommunisten Jonas Sjöstedt är ett stort skämt,
  precis som alla dom som babblar om denna vridna
  ideologi som kommunismen är, dom som en gång
  drabbats av kommunism vill inte ha den tillbaka,
  det är bara sådana fjantar som Jonas Sjöstedt som
  själv lever ett högborgerligt liv som tramsar om vad
  andra partier ska tycka och tänka!

 2. Jag begriper inte vad ordet “hedersvåld” är för något????
  Orden Heder och Våld kan inte nämnas i samma mening eftersom dom ALDRIG kan kopplas samman. Het går inte att begå en våldshandling i hederns namn eftersom orden står flera miljoner ljusår ifrån varandra.

  • Håller med. Och det verkar dessutom som om man i vissa kretsar har svart bälte i att vara lättkränkt och en total avsaknad av humor och självdistans råder

 3. kanske någon skulle tala om för Sjöstedt att Tetrahydrocannabinol är direkt skadligt för hjärnan.

 4. Huvudsaken är väl att Sjöstedt tycker att han och hans kommunister är trovärdiga.

 5. Sjöstedt har själv förbrukat sin trovärdighet, hans engagemang grundar sig på visioner och saknar all verklighetsförankring. Han är en av dem som bär ansvar för lobbying som bidragit till den situation vi har. När det börjar köra ihop sig väljer han att försöka skjuta budbäraren istället för att fokusera på själva sakfrågan

Kommentera