Stäng

Migrationsverkets ledning anmälda för tjänstefel

INVANDRING. Jag anmäler nuvarande och förre generaldirektören för Migrationsverket till Justitieombudsmannen (JO). Anledningen är brister i rutinerna när det gäller att fastställa ålder på asylsökanden, skriver centerpartisten Staffan Danielsson på SvD Debatt.

Migrationsverket sviker sitt myndighetsansvar när man sedan länge godtroget låter ensamkommande asylsökandes uppgifter om sin ålder avgöra om de placeras som barn i boenden, och vanligen sedan även när de beviljas asyl och får sina nya personuppgifter.

Drivkrafterna för att som 20-25-åring eller mer istället uppge en ålder under 18 år är naturligtvis mycket starka, eftersom fördelarna med detta är så stora i olika avseenden (uppehållstillstånd, anhöriginvandring, skolgång osv).

Övriga EU-länder gör det som ett rättssamhälle rimligen måste göra av rättssäkerhets- och rättviseskäl, man gör i tveksamma fall en åldersbedömning där ofta en del är en medicinsk sådan. Erfarenheterna från till exempel andra länder i Norden är att 10-20 procent av de som söker asyl som barn istället är vuxna män.

Läs vidare på SvD

-Pettersson undrar hur Staffan Danielsson kan vara med i Centerpartiet? Staffan har många gånger kritiserat invandringspolitiken och fått kritik för det i det egna partiet, det parti som tycker att 40 miljoner invånare kan vara lagom i Sverige…

7 reaktioner på “Migrationsverkets ledning anmälda för tjänstefel

 1. C partiet L som i liberaler
  Helt vansinne låt gå för allting slå undan benen på
  alla avtal o regler bara för att lycksökarna ska kunna dumpa lönerna.
  Det är verkligen liberalt!!

 2. Skratta eller gråta!? Nu ska zigenarnas ungar få gratis skolgång i Göteborgkommunen tar hand om barnen när morsan och farsan tigger,rånar gamlingar i sina hem,agerar vägpirater etc etc
  I Jönköping ska kommunen bygga 200! Ja 200 nya lägenheter till flyktingar.1,5 miljoner styck =300000 miljoner.sen ska de bo gratis då betalar kommunen hyra,el,värme.detta till människor som inte jobbat en dag i Sverige och lär förmodligen aldrig göra.min äldsta dotter har sökt lägenhet i 2 år men inte fått tag i någon.och då är det inte tal om att bo i en ny lägenhet.hyran,el mat får hon jobba sig till.Sverige ligger mycket illa till.till slut räcker inte skattepengarna till om så varenda svensk jobbade.vad är det för övermänniskor som kommer hit.inte ens svenska lagar gäller dempolisen ser mellan fingrarna.vågar inte ingripa.istället ifrågasätter de och behandlar nattvandrare illa.hårt arbetande svenskar som redanförsörjer importerNa.

 3. Hoppas det bli flera anmälningar mot dessa tjänstemän som har gjort allt för att förvärra massinvandringens förstörelse av vårt och våra efterlevandes land.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: