Husvagnar dög inte åt nya svenskar över helgen


INVANDRING. På fredagskvällen fick polisen på mindre än en timmes tid rycka ut till två asylboenden i Halmstad. På fredagen var flera polispatruller på plats på Arena Hotel där asylsökande som flyttats till hotellet inte ville flytta in.

Det handlade om en mindre grupp personer som hade flyttats av Migrationsverket från en camping i Götene kommun och inte fått veta vart de skulle. De erbjöds bostad i de husvagnar som ställts upp utanför Arena Hotel, men ville inte ta emot nycklarna och planerade att sova utomhus.

Adam Rushiti, boendechef på Arena Hotel, säger till HP att man under kvällen försöker komma överens med den nyanlända gruppen och få dem att acceptera boendet över helgen så att de på måndag kan ta upp eventuella funderingar när Migrationsverkets personal är på plats.
– Det finns ingenting mer vi kan göra, säger han. HP får veta från ansvariga på Arena Hotel att gruppen inte bodde på hotellet under natten till lördag, de befann sig i närheten men man vet inte var de sov.
På lördag checkade de in och fem kommer att bo kvar på hotellet, resten flyttas på nytt av Migrationsverket till ett annat boende.

Vid 18-tiden kom ytterligare ett larm, denna gång om ett bråk i en stugby på Östra stranden. Polis på plats kunde konstatera att det var oklart vad som hade hänt. Det talades om en dispyt och något slag ska ha utdelats.

Hallandsposten


11 responses to “Husvagnar dög inte åt nya svenskar över helgen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: