Minst tolv döda vid muslimsk attack på turistort i Elfenbenskusten


ISLAM. Minst sex personer ska ha dött i attacker mot två hotell i Elfenbenskusten, rapporterar internationella medier och hänvisar till vittnesuppgifter. Händelsen har inträffat i orten Grand-Bassam, en fiskeby som blivit ett resmål för västerländska turister och semestrande ivorianer.

Säkerhetsstyrkor har besvarat attacken, uppger myndigheterna som meddelar att fem män, fem kvinnor och ett barn ska finnas bland offren – men det är oklart hur många av dem som dött och hur många som skadats.
Det finns uppgifter om att tio gärningsmän gått till attack, att de varit tungt beväpnade och maskerade och att de skrek ”Allahu akbar”.

De senaste två åren har två grannländer, Mali och Burkina Faso, varit med om attacker mot hotell där utländska turister bor. Många uppgifter är än så länge obekräftade.

-Pettersson säger att det är märkligt. I Elfenbenskusten finns runt 60 olika folkgrupper och mångkultur är bra, dessutom är fredens religion islam den dominerande, det som eventuellt är till ivorianernas nackdel är att ekonomin efter afrikanska förhållanden är välutvecklad och det tål väl inte islamisterna…

CNN

Från attacken

Turistfilm


4 responses to “Minst tolv döda vid muslimsk attack på turistort i Elfenbenskusten

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: