Sorg och frustration efter flyktingattentatet

INVANDRING. Klippan har drabbats av ännu ett attentat riktat mot flyktingar. Kommunalrådet Kerstin Persson (S) ser mordbranden som tragisk och reagerar både med sorg och frustration.

Det är ett blivande utslussningsboende för ensamkommande barn på Klippans gymnasieskola som brandhärjades natten till lördagen.

Fastigheten, som går under namnet Kyrksalsbyggnaden, såldes för några år sedan av kommunen.

Nu är den privata hyresvärden i full färd med att inreda ett antal mindre lägenheter i byggnaden som Klippans kommun ska hyra under fem år. Efter det kan de bli en tillgång på bostadsmarknaden.

Kommunalrådet Kerstin Persson (S) uppger att lägenheterna ska användas till utslussning av ensamkommande barn från HVB-hem (hem för vård och boende). – När de fyllt 18 år har vi skyldighet att skaffa eget boende till dem. Tanken var att lägenheterna skulle börja användas under våren, men nu dröjer det givetvis och då måste vi hitta något annat och det blir sannolikt dyrare för kommunen, säger socialdemokratiska kommunalrådet.

-Pettersson tycker som kommunalrådet att det är tragiskt när bostäder brinner, men än mer tragiskt är att kommunen tydligen har skyldighet att skaffa eget boende till de “ensamkommande barnen” medan samma skyldighet inte finns för svenska 18-åringar eller andra bostadslösa. Det är en särbehandling som sliter isär landet.

HD.se

41 thoughts on “Sorg och frustration efter flyktingattentatet

 1. Attentat och våldtäkter mot kurder, syrier och jezidier pågår fortfarande och en av dem säger följande:

  “Vi skulle aldrig flytta till Europa. Ni släpper in krafter som vill er och er kultur illa, ni göder er egen undergång och sedan väntar ni tills den förgör er och ert land. Här ser vi fienden och kämpar mot ondskan, vi stannar här. Vi skulle aldrig fly.”

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/03/13/nationalistiska-socialistiska-demokratiska-bevapnade-stolta-kvinnor-som-bekampar-ondskan/

 2. Hon reagerar med sorg och frustration, hon Sossekärringen,
  men över allt elände som följer i spåren efter den vettlösa
  invandringspolitik som hennes parti är starkt ansvarig för,
  då är kärringen blind och stum, här brinner tusentals bilar,
  gamla rullatorförsedda åldringar rånas och slås omkull av
  dessa importerade huliganer m.m m.m, men då håller
  sådana som hon tyst?? Fega ynkryggar är vad dom är!

 3. Samhället håller på att krackeleras från alla möjliga håll.

  Bostadsbrist råder, bostadskön fungerar inte för fem öre, svenskarna prioriteras inte på bostadsmarknaden, unga svenskar kan inte ens flytta ut hemifrån och etc.

  Svenskarna har helt enkelt hamnat i periferin medan muhammedanerna prioriteras och får förtur till allt, därtill gratis. Ändock så är de otacksamma, respektlösa och ser på oss som otrogna.

  Orättvisor och diskriminering sker mot den egna befolkningen, detta tack vare 7-klöverns pkistiska politiska linje och 87-an som röstade fram detta elände.

 4. Återigen: medan våra politiker pratar sig varma om hur MENA-migranterna på bästa sätt ska integreras i vårt samhälle pågår en utveckling som kommer innebära att vi ska integreras i deras livsstil på vår egen hemmaplan. De kommer inte hit för att integreras utan för att utöka sin plattform

 5. Att muslimer ständigt utsätter sin omvärld för aggression – verbal eller fysisk – betyder ju ingenting.
  Aalla andra kloka människor VET ju att muslimer bara är som vilken svensson som helst, och att det är USA, Israel och Västvärlden som PROVOCERAR de stackars små känsliga liven.

  Allt är vårt fel. Vi måste snarast lägga oss ner och dö, ty hela vår livstil är en KRÄNKNING mot allt som är rätt och riktigt för en muslim.

  • Islam är en IDEOLOGI inlinda med litet “religion” och det är en dödlig cocktail, koranen och sharia som är lag och grundlag i Saudi-Arabia är en brottskatalog, – det tål att tänka på att de levt med islam, som är ett totalitärt politiskt system sedan pedofilen Muhammeds tid år 600, i mer än c:a 1400 år och då gick denna avart som kallas araber/muslimer knappt upprätt!

 6. Det är dags att vi börjar leva upp till det främlingshat som vi anklagas för att vara fyllda av.

 7. Det är vår skyldighet……… Vi, vi svenskar har bara skyldigheter gentemot migranterna. Det är deras rättighet……… De har bara rättigheter i detta landet. De vet om det så därför utnyttjas vi på det värsta tänkbara sätt. Det är ju vårt eget fel från början. Om vi stannat vid lillfingret, om vi inte gett efter för minsta önskemål. Ja, från första början var det önskemål men ju längre tiden gick och desto fler önskemål som uppfylldes då vände det till KRAV. Var i lagen står det att det är vår skyldighet att skaffa ensamkommande lägenhet (eget boende) när de fyllt 18 år. För det första är de flesta långt över 18 när de kommer hit. Flera har redan hustru och barn som bara väntar tills han fyller 18 år!!? Våra egna får inte en lägenhet före 25-30 i många fall, trots bra avlönat fast arbete. De får bo kvar hemma eller hanka sig fram mellan 2:a hands kontrakt. Dessa ungdomar är vår framtid – inte snyltarna som bara är här för pengarna. Vad tror migrationsverket och regeringen att våra barn pratar om hemma? Hur tror de att våra barn känner sig? De bryr sig inte vad våra barn tycker och tänker för deras barn har inte detta problem.. Deras barn får nog hjälp från flera olika instanser med lägenhet. Jag missunnar inte dem det men vi skall i första hand tänka på våra egna. 3år, 5 år, 7 år 10 år, jag vet flera som väntat så här länge i bostadskö, sökt allt som finns tillgängligt men det är alltid någon annan som får den.
  Vem som anlagt branden vet ju ingen och det är fruktansvärt men kanske lite tur också. Nu får eleverna lite respit,lite studiero,avkoppling resten av terminen förhoppningsvis. Allt är upplagt för kaos och tragedi när man placerar dessa “barn”vid en skola. Var det därför kommunen sålde? För att slippa frågor och att ställas mot väggen för att det skall bli ett HVB-hem? Mycket enklare att förklara (bortförklara) att man HYR istället. Då ÄGER ju inte vi skattebetalare det så då är det helt plötsligt OK.??
  Usch – Jag blir bara ledsen och uppgiven när jag läser och skriver- Vem kommer att rädda oss ur detta?? Vi förstör bara vårt land och våra barn genom detta fruktansvärda beteende. Fattar inte 7-klövern någonting?
  SÅ SANT, GLÖMDE BORT ATT DE ÄR MYCKET SMARTARE ÄN OSS LANTISAR !!

  • Nja smarta ?? Vi har väl inte haft större idioter än vi
   har idag, och tio år bakåt i tiden som styrt?

 8. Varför kom de till Väst egentligen, kan man ju fråga sig?

  Var de så att de flydde undan misär, krig, förföljelser, etc?

  Eller var det så att de bara ville påtvinga västerländska samhällen sina mohammedanska vidskepelser?

  Kom de hit för att de här skulle kunna ägna sig åt terrorism och narkotikabrottslighet utan att polisen “kränker” dem?

 9. Jag har aldrig sett en tår på politikerögat för våra egna hemlösa eller utsatta människor I det så kallade svenska bottenskiktet.
  De stackarna borde vi ha råd att ta hand om…
  Fyy fan säger jag för dagens pk politik och de folkvalda.
  Men tyvärr sitter vi med ett styre som vi förtjänar, eftersom vi trots allt är en demokrati. 🙁

  • Det har dom bara för underåriga nysvenskar, andra underåriga omfattas inte av “vår” grundlag om rätt till jobb och bostad.

 10. Kommunalrådet Kerstin Persson är en lika sorglig socialdemokrat som socialchefen i Borlänge som säger att pengar från staten inte är skattepengar.

 11. Hade kommunen verkligen förankrat iden, om ytterligare ett boende hos skattebetalarna.
  Eller kör de över de, som skall betala för ensamkommande analfabeterna.

 12. Självklart så är detta en tragedi. Brott är brott oavsett vem som gör det mot vem.
  MEN
  Att konstant använda oss svenskar som en utpekad folkgrupp som skyldiga till mordbränder ökar inte direkt PK-dyngans trovärdighet.

 13. Det är inte alls konstit utan tvärt om helt logiskt att folk tar saken i egna händer när staten skiter fullständigt i problemen.
  Nu har man stränga id-kontroller på några hundra meter av Sveriges gränser och är så idiotiska så att man inbillar sig att det skall räcka.
  Den som vill komma in i Sverige gör det utan att behöva anstränga sig.

 14. Var byggnaden försäkrad vid eventuell brand ?
  Kanske det är ett försäkringsärende liksom alla miserabla bilar som “självantänder”.

  • Jo, visst har de rätt till det men om de får det vid en sådan situation, det är sannerligen långt från självklart. Det finns det många tragiska exempel på.

   Allt det vet även du, M.Gustavsson. Det har inte gått din näsa förbi. Om det mot all förmodan skulle ha gjort det, då har du verkligen att jobba på.
   Jag skulle kunna göra det lätt för mig och bara säga att du är politiker…men jag är så avgrundsdjupt less på allt som ens andas politik att jag bara låter allt rinna igenom.

   Som om politik någonsin skulle föra världen framåt.

   • Vad är det du skriver…..GNÄLL är väl ändå det i Sverige som lönar sig bäst, se bara på alla ockupanterna vad som serveras när det inte blir som de tänkt sig. Fatta att de vill ha din bostad gratis nu och ditt jobb, fast att de är analfabeter och endast talar “daru” i Sverige. Om du har en blond dotter eller en blond hustru så dela med dig, vakna !

  • Kommunen har skyldighet att ordna boende, och det brukar betyda gruppboende. Ofta är det så dålig så det är bättre att bo med föräldrar kompisar etc. Just därför har jag aldrig haft eget boende i Sverige, trots 42 år gammal. Har löst problemet genom att flytta utomlands. Funkar bra men det är tråkigt att jag som svensk ska behöva flytta och att bostäderna ska användas till nyanlända. Har inte försökt att få svenskt boende på över 10 år, så hur det funkar idag vet jag inte exakt.

 15. Ersättningsbygget ökar BNP. Magdalena “Tomt på loftet ” Andersson jublar. Löfven utropar att hela Europa avundas oss.

  • Förr eller senare kommer en rejäl smäll, dessa genererar bara kostnader, det blir en saftig räkning till barn och barnbarn men Ruinfeldt lovade att höja pensionsåldern till 75 år för att del- finansiera massinvandringen….

 16. Detta är sannerligen en särbehandling som kommer att slita isär Sverige, helt oacceptabelt.
  Brandorsaken vet vi ingenting om men detta boende är placerat på Klippans gymnasieskola….Jag förutsätter att kommunen hört sig för med föräldrarna till de barn som går i gymnasieskolan att de accepterar att flyktingboende förläggs på deras skola?!
  OM de inte gjort det är de i sin fulla rätt att bränna ner skiten, det är min uppfattning, det håller inte att köra över Sveriges befolkning längre, det måste komma ett hårt motstånd mot vansinnet och STOPP för ytterligare skäggebarn och flyktingar!!!

  • Klippans gymnasieskola, en helt olämplig plats att inkvartera flyktingdrägget, – eleverna och framförallt tjejerna där behöver en säker arbetsplats för studier och slippa trakasseras av asylparasiter!
   Skicka ut dessa s.k. barn hem dit de kommer ifrån!

  • Tillägg. Brandorsaken vet vi ingenting om men det är naturligtvis fel väg att gå, leder inte någonstans. Kommunen borde dock frågat föräldrarna till eleverna på gymnasieskolan om tillstånd.
   TILL SLUT HÄNGER ALLT PÅ ATT 87:AN I KOMMUNEN GÅR SAMMAN OCH STÄLLER KRAV PÅ ASYL- OCH FLYKTINSSTOPP ANNARS KOMMER ALLT BARA ATT BLI VÄRRE!

 17. Hon borde väl ha en snygg Hijab på huvudet? Om inte annat så är det vad någon äcklig filur tjatar om i tråd efter tråd.
  SD senast 2018

Kommentera