Asylsökande gripen för överfall i Östersund


INVANDRARVÅLD. Under de senaste dagarna har en våg av kvinnoöverfall drabbat Östersund. Det gäller åtta fall av misshandel, ofredande och våldtäktsförsök.

– Östersund och Jämtland har varit förskonade från den här typen av fall tidigare, säger Stephen Jerand , polisområdeschef i Jämtland.

Polisen misstänker att det är samma gärningsmän som ligger bakom händelserna. En gärningsman, misstänkt för ett av brotten har gripits i Skåne, greps när han försökte ta sig till Tyskland. Mannen ska tidigare ha bott på att asylboende strax utanför Östersund och sitter häktad.

Peter Söderlund, reporter P4 Jämtland har talat med människor på stan som beskriver situationen som ”bedrövlig”.

I hopp om att öka tryggheten har intresset för att nattvandra ökat. Att människor skulle koppla händelserna till det ökade antalet nyanlända i staden tror han inte.

– Bland de jag talat med finns det inte direkt några sådana kopplingar, säger Söderlund.

-Pettersson noterar att Peter Söderlund, reporter på P4 Jämtland blåljuger när han säger ”Att människor skulle koppla händelserna till det ökade antalet nyanlända i staden tror han inte” självklart pratas det knappast om något annat, och polisen säger att det är män som spanar på lämpliga offer att överfalla. Östersund var liksom många andra städer i landet tidigare en militärstad, där fanns Jämtlands flygflottilj, Fältjägarbrigaden, Infanteri med försvarsområdesstab, Norrlands artilleriregemente, Arméns tekniska skola och krigsflygfält med tillhörande basbataljon.

Sammantaget tusentals ynglingar som var långt hemifrån, inte spottade i glaset när de var lediga och naturligtvis jagade de tjejer, trots det förekom inga gruppvåldtäkter.

TIDIGARE 2016-03-07. Polisen varnar kvinnor i Östersund för att gå ut ensamma

Natten mellan lördag och söndag inträffade ett våldtäktsförsök i centrala Östersund. Några timmar senare misshandlades en kvinna i samma område. Under måndagseftermiddagen höll polisen presskonferens med anledning av de händelserna.

– Vi tror att det finns ett mörkertal med personer som varit utsatta för det här, säger Stephen Jerand polisområdeschef Jämtland under presskonferensen.

Sedan den 20 februari har polisen fått in 6 ärenden vilket polisen ser som ett trendbrott. Det började med ett par tioåriga flickor som blev ofredade, till misshandel och våldtäktsförsök. – Det är oroväckande och vi vill mana till försiktighet. Vi rekommenderar människor, speciellt kvinnor att inte röra sig ute ensamma på natten, säger Jerand och konstaterar att polisen nu kommer att vidta en rad olika åtgärder. Polisen söker fortfarande efter vittnen och uppmanar allmänheten att höra av sig med observationer.

– Vi tycker att våldet i vissa fall är grovt såklart. När man attackerar mot hals och ansikte och ger sig på ett våldtäktsförsök. Vi tycker också att det är grovt när man går på tioåriga barn. Det tycker vi sticker ut, säger Stephen Jerand.

Han påpekar att våld i offentliga miljöer inte är helt ovanliga när, oftast män, blir berusade och blir osams runt stängningsdags av krogarna. – Men det vi ser här är onaturligt. I inget fall finns det tecken på att någon gärningsman har varit påverkat. Tvärtom. Det sticker också ut. Det är därför vi går ut med den här försiktighetsprincipen.

…och det socialdemokratiska kommunalrådet kritiserar polisen – ”Jag hade uppskattat om polisen hade kontaktat oss i kommunen innan man går ut med en sån här uppmaning. Vi har ju ett samverkansavtal”, säger AnnSofie Andersson.  -Pettersson inser att kommunalrådet delvis har rätt.Polisen ska inte uppmana folk att stanna hemma, de ska med hjälp av politikerna se till att samhället blir säkert…

ÖP.se

LTZ.se

SVT

Händelsen inträffade kring Prästgatan 40 och mannens utseende beskrivs som utländskt. Polisen

De tre männen är i 18-25 års ålder, långa, smala och mörkt klädda. Ev hade en av männen ljusa skor på sig. De pratade svenska med brytning. Polisen


14 responses to “Asylsökande gripen för överfall i Östersund

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  ALLA med barn och barnbarn bor ga samman och fundera over vad som behover goras, det viktiga ar att organisera sig och KONFRONTERA SATAN DESSA BROTTSLINGAR !!

  Gilla

 • Pica pica

  Jag brukar känna varmt för vad Eva-Marie fått uppleva i sitt Malmö. Nu sitter jag själv i Östersund och funderar vad som händer – eller rättare sagt – jag vet varför.

  Som Pettersson skriver har vi haft flera regementen plus ATS här i Östersund. Detta gjorde att vi hade överskott på killar/män när jag växte upp och började gå på dans. Trots att dessa killar kom från hela Sverige så hade vi inga problem som vi har nu. Och ändå liftade vi till alla danser.

  I fjol somras hade vi 1200 asylsökande här. Ett antal som nu på några månader har tredubblats livligt påhejat av bl a vårt kommunalråd AnnSofie Andersson (S). Hon har suttit alldeles för länge och gillade naturligtvis inte Stephen Jerands alltför ärliga presskonferens där han också bad om hjälp från allmänheten. Märkligt nog backade Margareta Winberg upp polischefen häromdagen.

  Vad händer här nu? Jag såg att en restaurangägare utrustat sin kvinnliga personal med överfallslarm eftersom de går hem sent. ÖFK:s spelare och personal ställer upp och nattvandrar på helgerna och en motorklubb kör hem tjejerna gratis. Om bilarna inte har kvinnliga förare ska en annan kvinna vara med.

  Vi får se hur det går till helgen. Gregoriemarknaden startar idag så det är lite extra folk i och på sta’n.

  Gilla

 • Blodsven

  ”Östersund och Jämtland har varit förskonade från den här typen av fall tidigare”. Hur detta uppstått på sista tiden kan knappast våra PK-arslen eller oduglingar i stadshusen förstå….

  Gilla

 • Utvandrad

  Jag förlorade tron på Sverige för ganska länge sedan. Men efter 4 år som ”utlandssvensk” så blir man chockad över hur fort det har gått de sista åren med alla dessa mussar som invaderat landet. När man kommer tillbaka på Sverige på sommaren ett par veckor så vet man fan inte om man är i Bagdad/Mogadishu eller i Stockholm. För att inte tala om alla Romer som sitter utanför varenda butik. Tack och lov så slipper jag betala några större skattesummor till politiker som håller på att ruinera landet, och sälja ut sein egen befolkning. Med födelsetal på 6 per fertil kvinna för mussar så kommer Svenskar vara i minoritet 2035. Kolla Malmö, så kommer det se ut. Då är jag långt därifrån!!

  Gilla

 • lofas

  Välkommen till jorden gina darawis mångkulturella paradis vi förr så stolt kallade för Sverige.

  Gilla

 • Mari

  Att vara migrant och muslim i Östersund är ju som att vara en kalv på grönbete. Är inte Östersund den mest kvinnotäta kommunen i Sverige. Jag kanske är efter min tid men sjuksköterskeskolor och annat gör att det finns gått om villebråd. SÅ – HUR KAN MAN PLACERA DEM HÄR?????
  Det är ett recept på katastrof. Detta gäller givetvis hela landet men speciellt städer som Östersund. Massor av otrogna, orena,hundar, – fritt fram för polisen hinner inte med när det finns medförbrytare som uppehåller dem med bråk och matprotester på asylboenden. Vad är det som händer ?? Vårt underbara trygga hem har blivit en ruin.
  Som grädde på moset så ägnar sig feminism-grupper åt hur man skall leka med barn i förskolan????? Man vet inte om man skall skratta eller gråta

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Tyvarr ar detta bestallt och s.k. FEMINISTER har en mycket stor skuld i denna utveckling och massinvandringshelvetet!

   Gilla

 • Observator X

  Det värsta av allt i det vedervärdiga som vårt Sverige utsätts för är att vi riktiga svenskar inte gör ett jävla dugg för att få stopp på galenskaperna.
  Inte heller gör vi något när det gäller avvisningen av de två miljoner som ska ut ur landet. Inget händer förutom att det diskuteras högljutt efter ett par glas…

  Gilla

 • vågskvalp

  Friggebod för svenskar är det som gäller, titta i slutet av artikeln vad som erbjuds en invandrarkvinna, nu ska jag lägga mig och dessutom vara ”heligt förbannad”.
  http://www.friatider.se/svenskar-tvingas-dela-friggebod-n-r-uppsala-bygger-1000-l-genheter-t-invandrare

  Gilla

 • malmobon

  Ändå fortsätter kvinnor rösta på andra partier än SD. Obegripligt.

  Gilla

 • Förbannad

  Mitt vackra land förlorar jag aldrig tron på, vad gäller mig själv så finns hopp även där, framtiden är det värre med om de två första inte prioriteras. Tron på inkompetenta politiker däremot, har inte funnits sen länge. Jag kommer göra allt som står i min makt för att få tillbaka det som tillhör mig och mina landsmän. Det som tillhör anfäder, oss och kommande generationer. Ska det springas runt med annat dravel, parasiteras och inte vilja integreras så var så god och försvinn. Det måste vi tydligen visa själva för det klarar inte vårt migrationsverk, rättsväsende och politiker av. Det har man ju blivit varse.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Man är nog rätt olämplig som analytiker om man fullständigt missar den nya avvikande trenden.

  Gilla

 • Sweet Isadora

  Människor helt förlorat tron på sitt land, på sig själva och på sin framtid.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: