Polisen varnar kvinnor i Östersund för att gå ut ensamma


INVANDRARBROTT. Natten mellan lördag och söndag inträffade ett våldtäktsförsök i centrala Östersund. Några timmar senare misshandlades en kvinna i samma område. Under måndagseftermiddagen höll polisen presskonferens med anledning av de händelserna.

– Vi tror att det finns ett mörkertal med personer som varit utsatta för det här, säger Stephen Jerand polisområdeschef Jämtland under presskonferensen.

Sedan den 20 februari har polisen fått in 6 ärenden vilket polisen ser som ett trendbrott. Det började med ett par tioåriga flickor som blev ofredade, till misshandel och våldtäktsförsök. – Det är oroväckande och vi vill mana till försiktighet. Vi rekommenderar människor, speciellt kvinnor att inte röra sig ute ensamma på natten, säger Jerand och konstaterar att polisen nu kommer att vidta en rad olika åtgärder. Polisen söker fortfarande efter vittnen och uppmanar allmänheten att höra av sig med observationer.

– Vi tycker att våldet i vissa fall är grovt såklart. När man attackerar mot hals och ansikte och ger sig på ett våldtäktsförsök. Vi tycker också att det är grovt när man går på tioåriga barn. Det tycker vi sticker ut, säger Stephen Jerand.

Han påpekar att våld i offentliga miljöer inte är helt ovanliga när, oftast män, blir berusade och blir osams runt stängningsdags av krogarna. – Men det vi ser här är onaturligt. I inget fall finns det tecken på att någon gärningsman har varit påverkat. Tvärtom. Det sticker också ut. Det är därför vi går ut med den här försiktighetsprincipen.

…och det socialdemokratiska kommunalrådet kritiserar polisen – ”Jag hade uppskattat om polisen hade kontaktat oss i kommunen innan man går ut med en sån här uppmaning. Vi har ju ett samverkansavtal”, säger AnnSofie Andersson.  -Pettersson inser att kommunalrådet delvis har rätt.Polisen ska inte uppmana folk att stanna hemma, de ska med hjälp av politikerna se till att samhället blir säkert…

ÖP.se

LTZ.se

SVT

Händelsen inträffade kring Prästgatan 40 och mannens utseende beskrivs som utländskt. Polisen

De tre männen är i 18-25 års ålder, långa, smala och mörkt klädda. Ev hade en av männen ljusa skor på sig. De pratade svenska med brytning. Polisen


59 responses to “Polisen varnar kvinnor i Östersund för att gå ut ensamma

 • Nya överfall på kvinnor i Östersund | Petterssons gör skillnad!

  […] Det var i måndags som Östersundspolisen gick ut och varnade stadens kvinnor efter att ett stort antal överfall på kvinnor i staden som inträffat sedan den 20 februari. […]

  Gilla

 • Mari

  Vi kan lika gärna bli inlåsta.Skall vi inte kunna gå utanför dörren själva? Varför varna oss – varna dem för vad som händer när våra män, fäder och söner inte klarar av att tiga och se på längre. När SD tar över har de mycket att göra. Då räcker inte 4-8 år. Vi måste visa tålamod så att de kan få ställa allt till rätta. De är vår enda chans att kunna bli fria igen.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Polisen behöver nog även varna kvinnor på andra ställen ………..

  Antalet incidenter om bland annat hot och våld på Migrationsverkets mottagningar har ökat mer än trefaldigt sedan 2013.

  Statistik över samtliga inrapporterade händelser, där bland annat hot, våld och trakasserier ingår.

  2015: 1 655
  2014: 949
  2013: 512
  2012: 590
  2011: 522
  2010: 505

  Källa: Migrationsverket

  Läs mer…..

  http://www.svd.se/hot-och-vald-i-migrationsverkets-lokaler-okar/om/svenskt-flyktingmottagande

  Gilla

 • age

  Alla vet väl att apor inte ändrar sitt beteende för att man lurar ut dem ur djungeln.

  Gilla

 • Observator X

  Summa summarum: Om Östersundspolisen inte klarar av en bunt araber/skinnisar inom ett begränsat område samt att de vet var osvenskarna inhyses samt utfodras, hur blir det då när alla hundratusentals illegalister i vårt land begriper hur mjukt, blött och slappt polisen agerar?
  Så blir det när politiker och andra blötlagda tillåts härja som de behagar.

  Hoppas att det löser sig med överfallen. I vart fall kan ni kvinnor alltid slå en signal till kommunalrådinnan, hon som gråter av lycka över att Östersund begåvats med än mer kommunbudgetförödande osvenskar.

  Lycka till, då.

  Gilla

 • Jag tjöt av garv

  (Űlham

  07 03 2016 at 21:30
  svenne kvinnor är som monster den bild liknar en svenne kvinna )

  Mycket intressant att det är bara du som sitter vid data och inte din fru ,fick din sharmuta inte leka med data?
  har du misshandlat henne idag?
  hur var din dag igår på asylboende Ulhan?

  Gilla

 • Vito Corleone

  *du mannen ja joba redan helt tid
  ja joba extra me att hjälpa mina landsmen att få Asyl tyvärr de tar massa krafterna men dem flesta som ja hjälpe mot Advåkaterna fick Asyl ja tycker de ä viktig med typ s*

  DU MANNEN JAG JOBA REDAN HELT TID med att smuggla muslimer till Sverige!

  Självklart så ska ALLA KRIMINELLA ELLER MYGLANDE PARASITER återbördas till sitt hemland!
  De inkompatibla, de som inte kan eller orkar lära sig VÅRT SPRÅK SAMT SEDER OCH BRUK ska även de få möjlighet att återvända till de trakter där de hör hemma.

  Gilla

 • Pica pica

  Vår omtyckte polismästare (förlåt nu i nya organisationen är han visst polisområdeschef) Stephen Jerand är bra. Tyvärr är inte vårt elände till kommunalråd Ann-Sofie Andersson (S) inte lika rädd om Östersunds kvinnliga befolkning. Hon har vurmat länge för att vi ska ta emot allt flera ”ensamkommande barn” och andra lyxturister.
  Det skrämmer att många av dessa nysvenskar har ett sådant hat till flickor och kvinnor så att de helt oprovocerat ger sig på dem bara för att skada.
  Vi har ju fått hit många från Afghanistan och många där tycker ju bättre om pojkar istället för flickor.

  Gilla

  • Lena

   Pica pica:
   De som det hela handlar om, nu ska jag säga ”sov så gott”, era barn och barnbarn ….,för tusan tänk!

   Gilla

 • Kommendanten

  Muhammedanska testosteronbomber, som ser på kvinnor som nyttoföremål månne….

  ”Fredens religion” uppenbarar sig på alla möjliga vis.

  Gilla

 • The Priest

  Va? Polisen kläcker ur sig en ”varning” om att inte gå ut ensam.

  Har polisen legat dyngrak i flera år? Godmorgon polisen och välkommen till verkligheten.

  Godnatt, alla Sveriges stackars flickor.

  Men vad menar polisen?
  Menar polisen att de totalt har tappat kontrollen i det svenska samhället?
  Menar polisen att de inte längre klarar av att skydda Svenska medborgare?
  Menar polisen att det svenska samhället blir bättre och tryggare om svenska kvinnor sitter inlåsta?
  Menar polisen att Sveriges gator och torg är otrygga eftersom det springer runt babianer och hyenor?

  Gilla

 • Vigor

  Tips till svenska kvinnor i Sverige:
  1. Gå bara ut eskorterade av en man.
  2. Klä er ”icke utmanande”
  3. Undvik ögonkontakt och att tilltala/provocera män.

  Ok. Vi har redan sett alla dessa finfins tips. Ringer det några klockor? Inte för att det pågår någon islamisering eller så…
  Nejnej. Såhär har det väl alltid varit i Östersund?

  Gilla

 • Nils Dacke

  Våldtäksförsök i Göteborg, mörkhyad gärningsman enligt polisen, http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22399942.ab

  Gilla

 • Űlham

  svenne kvinnor är som monster den bild liknar en svenne kvinna

  Gilla

 • ÅMÅL

  Många utlänningar blir vettskrämda om de ser ”monster” –

  Gilla

 • Űlhan

  det är svenne kvinnor egen fel dem råkar illa ut. ja vist de är fel att voldta o tafsa de inget som är brra men sluta anklaga bara invandrare o istället börja se vad ni själva gör fel
  gå med fred

  Gilla

  • Dumstruten

   Det är ynkliga män som inte ens kan hantera sin egen kropp. Tafatta, klumpiga, okänsliga, fula, illaluktande…… och som därför aldrig kommer att få lov att röra vid en kvinna. Det är så ynkliga i sin manlighet att de närmar sig kvinnor med våld. När inte kvinnor finns i närheten ger de sig på yngre män, dammsugare, avgasrör eller nåt annat de behöver för att få lemmen att tömmas på blod så att de blir nöjda. Men inte ens dammsugaren ser fram emot att träffa dem.

   De är som fotbollsspelare som sitter på bänken match efter match. Ingen vill ha in dem på plan eftersom de inte klarar att följa regler. Så fort de ser en boll slår de sig fram, tar den i famnen och springer in i sitt eget mål med den. Det är målets och fotbollens fel – de får skylla sig själva. Måste ha ett skynke för målet så att de inte lockas av alla hål de ser i nätet?

   Gilla

   • Űlhan

    om ni kan inte anpassa er ja de är synd om er men inte hel invandrare fel börja beette er som riktikg kvinnor inte som billg makeup skit

    Gilla

   • Lena

    Ali :
    Ingen ”makeup” här inte, det är färgspray i fickan plus larm och insektsspray innanför ytterdörren .

    Gilla

  • Lars Bertil

   Jag har ett förslag till dig Ülhan i stället för att klaga och uttrycka förakt för alla svennar och svennehoror gör något positivt för oss. Något positivt och ideellt, något som märks och uppmärksammas. Du kan gärna ta med dig några av dina bekanta och förstärk samlingen med medlemmar från miljöpartiet och feministiskt initiativ. Väldigt många anser att Sverige är ett rent land men den offentliga miljön är nedskräpad av en mängd cigarettfimpar, tuggummin, papper och annat som folk slänger omkring sig. Skulle det inte kännas skönt att får göra en förskönande insats om syns?

   Gilla

   • Űlhan

    du mannen ja joba redan helt tid
    ja joba extra me att hjälpa mina landsmen att få Asyl tyvärr de tar massa krafterna men dem flesta som ja hjälpe mot Advåkaterna fick Asyl ja tycker de ä viktig med typ s

    Gilla

   • Lena

    Tänk Ali , aldrig att jag trodde att du hade kristna värderingar , jag läste det
    alldeles nyss

    Gilla

 • Barracuda

  sjukvården brukar hjälpa till att få bort pepparspray irritation i ögon. Bjuder sen på taxi/sjukresa till boendet och säger inget, med hänvisning till tystnadsplikten

  -vilken du än väljer så köp minst två.
  Även en spray kräver träning och kunskap om hur den fungerar.
  Den med peppar OCH färg verkar ju vara en jävligt bra kombination.

  http://www.security-discount.com/advanced_search_result_new.php/language/de?XTCsid=5ocl8s19mg4t24tb3dng6jop46&keywords=dragon&x=9&y=9

  Gilla

 • bussiga små barn från mellanösten

  Kvinnor vill inte att män engagerar sig i detta .

  Det som sker det sker.
  Detta är en kvinnofråga och bör lösas enbart av kvinnor, om de ens ser detta som ett problem. Kvinnor har tolkningsföreträde i dessa frågor – det har de varit mycket tydliga med.

  Gilla

  • Observator X

   De har tydligt uttryckt att kvinnorna inte vill få hjälp av svenska män, då blir det också på det viset. Klart som fan att vi respekterar det.

   Det är ju en sak men en annan minst lika motbjudande punkt i artikeln är att polisen i Ösund inte tänker göra sitt jobb: Skydda samhällsmedborgarna mot brottslighet. Vet ej om Östersundspolisen har ett eget, specialskrivet regelverk då de helt enkelt inte har rätt att åsidosätta sitt uppdrag…

   Gilla

 • Lena

  Det här att varna kunde ni ha så smått börjat med när det fanns tendenser redan för 40 år sedan,……………….NU är det väldigt försent !
  Gå och gräv ner er era uslingar !

  Gilla

 • Ame

  Och vems fel är det egentligen?????
  Hade kvinnorna haft burka och inte gått ut så där utan manligt sällskap så hade det aldrig behövt hända! Eller hur!

  Gilla

 • Synonymen

  Ensamkommande pedofiler i Lomma.

  Gilla

 • Löfvens defekta hjärna

  Hata kvinnomisshandlare! De gör hemma i giljotinen! Svin!

  Gilla

 • hjultomten

  Sommaren 2016 kommer att gå till historien. Det börjar redan nu.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Storsjöodjur som gått upp på land?

  Gilla

 • Synonymen

  Har dem ensamkommande i Göteborg? Frågan var retorisk.

  De misstänkta männen uppges vara i 25-årsåldern och färdades i en silverfärgad bil. Här är alla kriterier uppfyllda för muslimska gärningsmän.

  Silverfärgad bil är gissningsvis en Audi eller BMW av äldre modell.

  En så kallad Blattemobil.

  Tonårig flicka misshandlades brutalt
  http://www.gp.se/nyheter/vastsverige/halland/1.3016498-tonarig-flicka-misshandlades-brutalt

  Gilla

 • eva

  Hörde det hela nyss på P1. Tidigare idag var det någon journalist i samma kanal som talade om dagens journalist och hur sanningsenlig den var!?Sedan kom han in på vissa ”offentliga sanningar”, t.ex. att brottsligheten skulle ha ökat. Alla tror det men enligt honom var svaret, nej, brottsligheten har INTE ÖKAT. Så kommer detta besked från polisen i Östersund att kvinnor inte skall gå ut ensamma nattetid. Tydligen befarar man att fler ”brott” eller kanske ”tafsanden” skall begås.
  JAG HAR ALDRIG TIDIGARE VARIT MED OM NÅGOT LIKNANDE!!!
  Men detta är framtiden, framtiden för oss kvinnor i det mångkulturella Sverige av flyktingar(?) som inte hör hemma i den västerländska kulturen med sina värderingar.

  Gilla

 • JEX

  Så har det blivit i Sverige idag tack vare den naiva 7-klövern som inte kan tänka längre än vad näsan räcker när man släpper in folk från länder som inte har här att göra. Stackars tjejer som blir utsatta för dessa svin .

  Tvi 😦

  Gilla

 • Janne

  Polisen varnar kvinnor för att gå ut!
  Och vad är nästa fas, kanske en ny uppmaning att också vi män inte skall gå ut. Överträdelse sker på egen risk eftersom polisen inte har den allra minsta förmåga att skydda oss svenskar längre -kanske inte ens lust?
  Jag ser framför mig ett skräckscenario med tungt beväpnade vakter när vi skall köpa mjölk på konsum, vakter som betalas ur våra egna fickor förstås! Att ta en enkel promenad i parken hörde till det förgångna och är nu en total omöjlighet!
  Vi trängs undan mer och mer, område efter område, stad efter stad faller i fiendens våld och det riktigt bisarra är att vi TVINGAS betala inkräktarna för deras övergrepp och våld mot oss!
  Snart kommer vi svenskar att inkvarteras i enkla baracker i inhägnade getton i vårt eget land, där vi som kuvade slavar tvingas arbeta tills vi dör!
  Janne

  Gilla

 • jan

  Är det nån som vill ha asyl. Begår man brott i Sverige får man asyl (offer).

  Gilla

 • Synonymen

  Eller är det en mer framkomlig väg att söka förövarna bland dessa dalahästförsedda bedragare?

  Ja, är mitt svar.

  Gilla

  • Synonymen

   Eller är det kanske en bock lögnaren i mitten har i famnen?

   Hursomhelst är de dödligt farliga bockar för kvinnor.

   Gilla

 • Nils Dacke

  Nu är det dags för männen i Östersund och gå man ur huse för att säkra gatorna, detta eftersom polisen inte kan göra detta längre. Dan Eliasson vill bara tänka på gärningsmännen.

  Gilla

 • Lena

  Vad finns att sätta mot galningar, låt de gå sin utstakade väg.
  http://linkis.com/www.dn.se/insidan/Pohg4

  Gilla

 • Synonymen

  Är det personer likt den på bilden kvinnor i Östersund skall vara rädda för?

  Gilla

 • Blodsven

  Hur fan går detta ihop med ”geniet” Magnus Betnérs lugnande budskap?? Han bör ta en sväng till Östersund och tala förstånd med polisen, flickorna och deras föräldrar däruppe…

  Gilla

 • Synonymen

  polisområdeschefen Stephen Jerand:

  ”Iakttagelser från våra egna poliser ute på fältet som styrker det här om att vi har grupperingar som ägnar sig åt det här”

  Vilka grupperingar handlar detta om? Uppenbarligen finns det signalement som poliserna på fältet gjort.

  Signalementet tack.

  Eller vill polisen att någon skall dö först?

  Gilla

 • upptillkampnu

  Tänk om alla som råkade ut för invandrarvåld samtidigt polisanmälde 7-klövern med röven i spetsen för medhjälp till nämnda brott.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: