Näringslivet vill ha stramare asylregler


Hos företagsledarna rasar förtroendet för Stefan Löfven, samtidigt som det ökar markant för Anna Kinberg-Batra.

Moderaternas mer restriktiva asylpolitik är en av de viktigaste förklaringarna.

Den analysen gör Johanna Laurin Gulled, opinionsanalytiker hos Ipsos. Analysen bygger på att förtroendet för Kinberg-Batra ökar, samtidigt som det sjunker för Jimmie Åkesson och Sverigedemokraternas monopol på en mer restriktiv asylpolitik är nu bruten.

Ganska intressant att också näringslivet sällar sig till alla de som vill ha en mer restriktiv asylinvandring. Nu är det bara Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Centerpartiet och ett fåtal medier ute på vänsterkanten som slåss för en mer generös asylpolitik med öppna gränser som slutmål.

En som har all anledning att fundera är vår statsminister. Endast 5 procent av Sveriges företagsledare har stort förtroende för honom. Givetvis katastrofsiffror för en statsminister som leder en regering som utlovat EU:s lägsta arbetslöshet till 2020. Framför allt är det fem punkter som företagsledarna lyfter fram och som fått dem att vända Löfven ryggen.

 • Höjningen av marginalskatten från 57 till 60 procent, samt brytpunkten som tvingar fler att betala statlig skatt.
 • Försämringen av Rut och Rot.
 • Frågan om vinster i välfärden.
 • Höjda bränsleskatter.
 • Osäkerheten kring förbifart Stockholm och Bromma flygplats.

Finns det något positivt för Stefan Löfven att ta med sig, så är det hans engagemang för exportindustrin. Det negativa enligt företagarna, är Socialdemokraternas samarbete med Miljöpartiet. Något många företagsledare vill ska upphöra.

Vad företagsledarna säger när regeringen tvingas höja skatterna rejält, alternativt spara in på nya satsningar, för att finansiera den katastrofala asylpolitiken, återstår att se. Jag tror knappast att icke-skattefinansierade verksamheter jublar när detta sker och det lär det göra.

Dagens Industri (betallänk)

Ps. Ska nämnas att 13 procent av Sveriges företagsledare har stort förtroende för Jimmie Åkesson, jämfört med 5 procent för statsministern.


13 responses to “Näringslivet vill ha stramare asylregler

 • Mari

  cruella har jag aldrig hört Batra kallas men det passar kanske. Fast Cruella är mycket mer uttrycksfull till skillnad från Batra som aldrig visar med en blinkning några känslor eller vad hon egentligen tycker. Den enda gång man såg detta var när hon var smartare än lantisarna.
  Näringslivet ser vad som händer men fortfarande är det inte PK att stödja SD men det närmar sig. Näringslivet vet precis vad som pågår och att detta påverkar dem mycket negativt. Nu börjar de säga ifrån lite men det krävs tuffare tag från dem. Pressa regeringen. Det kommer att försvinna en hel del företag till utlandet. Säkert många länder som skulle ta emot dem med öppna armar till skillnad från Sverige.

  Gilla

 • The Priest

  Tro inte att ”Cruella de Vil” som är mycket smartare än lantisar klarar av att styra ett land. Moderaterna saknar både hjärta och själ.

  Gilla

 • beaufort

  Massmedia har en stor skuld inte minst SVT som okritiskt låter tex bo inge andersson framträda i rutan då och då, han som var anställd i ryssland och som första ”gärning” avskedade 50000 i en bilfabrik.
  ”Man ska inte döma ……..efter håren” men däremot definitivt efter gärningar.
  Vi skatteträlande svenskar är ofta undanhållna sanningen och det är allvarligt men för nomenklaturan är det ytterligare ”guld på kontot.

  Gilla

 • Kurt

  Jag skiter i vem som styr vi bli röv knullad i vilket fall som helst.utan vaselin!
  Bara det bli stop med den muslimska ockupationen som pågår

  Gilla

 • Tony

  Märkligt om förtroendet för Karbonkopian A.K.B ökar?
  är det veliga politiker företagarna behöver??

  Gilla

 • Tony

  Har verkligen 5% förtroende för den tomten? Kuriöst!

  Gilla

 • hjultomten

  Den som öppet är Sverigedemokrat som företagare kan ju glömma offentliga sektorn som kund. Kan de sabotera för någon företagare så gör de det.

  Gilla

 • baravarat

  Jag tror ju själv att fler företagsledare än de som gillar akb egentligen gillar Jimmie men för dom handlar det om miljon löner svårt att säga nej till inte många som vågar står upp för vad dom egentligen tror ca 13% bara som gör det..

  Gilla

 • jan

  Dags att vakna upp ur Törnrosasömnen…
  Var det inte Reinfeldt, Borg, AKB och Miljömupparna som kickade igång massinvandringen 2011?

  Gilla

  • The Priest

   Helt korrekt, även detta mörkas kopiöst. Många svenskar är väldigt senila och glömmer väldigt fort.

   Gilla

 • ÅMÅL

  DEN SVENSKA MODELLEN av Rebecca Uvell

  Gilla

 • Martin

  Det kunde de ju sagt för 10 år sedan när det fortfarande kunde gjort ett jota i skillnad. ”Företagsledarna” bryr sig om sina akteägare, visst, bra, det är deras jobb. Men hade de varit något att ha kunde de använt sin status och sin prestige när det fortfarande kunde gjort skillnad.

  Gilla

 • Lars.

  Att Batra skulle få ökat förtroende är en gåta.

  Batra har hittills inte gjort annat än pratat.
  Har folket glömt, hur Nya Moderaterna bar sig åt, förra perioden?
  Reinfeldt står bakom Batras rygg och harklar sig och skrapar med foten.
  Och poppar upp som en svamp vid ett segerval, sedan kopplar han greppet med Åsa Målare, och öppna era hjärtan.
  Och Sverige hamnar på rygg.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: