Frankrike: Kritisera islam och lev med polisbeskydd


av Giulio Meotti  •  6 mars, 2016

  • ”Efter några ögonblicks rädsla, tänkte jag att dessa hot beror på att min kamp stoppade Muslimska brödraskapets planer genom att dra fram dem i ljuset. Då bestämde jag mig för att inte ge upp.” — Laurence Marchand-Taillade, partisekreterare i Parti Radical de Gauche (Radikala vänsterpartiet).

  • Författaren Éric Zemmour lever under polisbeskydd. Två poliser följer honom vart han än går – även till domstolen, där han nyligen fick försvara sig mot anklagelser om ”islamofobi” då muslimska organisationer försökte svärta ner och tysta honom.
  • I Frankrike är jaktsäsongen i full gång vad gäller islamkritiker.

islamfrankrike

”Du är dömd till döden. Det är bara en tidsfråga.” Så löd meddelandet, på arabiska, som skickades av islamister till Laurence Marchand-Taillade, partisekreterare i Parti Radical de Gauche (Radikala vänsterpartiet). Nu lever hon under polisbeskydd.

Upprinnelsen till det hela var att Marchand-Taillade, med draghjälp av franska inrikesministeriet, tvingade Muslimska brödraskapet att dra tillbaka en inbjudan till en konferens i Lille, som skickats till tre islamiska fundamentalister. Islamisterna ifråga var syriern Mohamed Rateb al Nabulsi, marockanen Abouzaid al Mokrie och saudiern Abdullah Salah Sana’an, som samtliga anser att homosexualitet bör bestraffas med döden, att den internationella koalitionen mot Islamiska staten är ”otrogna”, att judar ”förgör nationerna” och att endast religiös musik bör tillåtas.

Läs vidare


One response to “Frankrike: Kritisera islam och lev med polisbeskydd

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: