AF har satsat 100 miljoner på en misslyckad hemsida


SKATTEPENGAR. Arbetsförmedlingen har satsat 100 miljoner kronor på en ny hemsida. Nu avslöjar SVT att projektet misslyckats – och att det inte blir någon ny hemsida.Trots det förlängs satsningen med ett halvår.

Arbetsförmedlingens ledning konstaterade 2013 att den föråldrade hemsidan var orsaken till myndighetens låga förtroendesiffror. För att råda bot på det beslutade man att bygga en ny webbplats.

Nu avslöjar SVT Nyheter att projektet hittills kostat 100 miljoner kronor – och att man trots det inte lyckats få fram en hemsida inom tidsramarna.

Som en konsekvens av misslyckandet har myndigheten nu beslutat att stryka målsättningen om en helt ny webbplats. – Vi hade en alldeles för optimistisk planering i vår ursprungliga plan, säger Erik Sandström som är ansvarig chef vid Arbetsförmedlingen.

Enligt tv-kanalen har Arbetsförmedlingen på senare tid försökt dölja att målet med satsningen ursprungligen var en ny webbplats, vilket framgår av styrdokument från 2013 och 2014.

Efter att myndigheten konstaterat att man bland annat ”underskattat de tekniska utmaningarna” med en ny sajt har en ny projektplan upprättats där en ny hemsida inte längre är en målsättning. I stället skjuter man nu till ytterligare 20 miljoner kronor till de 100 som redan spenderats i projektet.

Den sista tiden i projektet ska nu ägnas åt att endast skapa en ny version av Platsbanken för arbetssökande. Det är dock oklart när denna del av myndighetens hemsida ska vara klar.

Ansvarig chef beskriver utvecklingen som ”beklaglig”. – Vi kommer att se till att våra kunder får samma kvalitet som vi tänkt oss från början, men de får det senare och det blir dyrare än vi tänkt oss, säger Erik Sandström.

-Pettersson antar att det enda som händer är att den som bär ansvaret för den  misslyckade satsningen sitter kvar eller får ett nytt jobb högre upp.

Arbetsförmedlingen kostar 80 miljarder per år men skapar inga arbetstillfällen, fundera gärna på hur många arbetstillfällen 80 miljarder skulle räcka till…jag, tror att det blir, med skatteeffekter ungefär 400000 poliser, sjuksköterskor och lärare…


9 responses to “AF har satsat 100 miljoner på en misslyckad hemsida

 • Argus

  Och Sverige har satsat 1 000 miljarder (minst) på misslyckad migrationspolitik.

  Gilla

 • Trynbald

  Alla dessa socialdemokrater som sitter på chefsjobb endast för att dom är just sossar.
  Det är så uppenbart inkompetenta ändå kan dom tillfoga skattebetalarna oändliga utgifter.
  Har riksrevisionsverket helt slutat med att granska vansinnigheterna.

  Gilla

 • ovilja att integreras

  hemsida för ANALFABETER?

  Gilla

 • Trodé

  Alla jobb kan väl läggas ut och sökas på Blocket?

  Gilla

 • Petter

  Bara bottenskrapet kvar i princip, dom få arbetsförmedlare med kompetens och engagemang har för länge sen flytt denna [A]nkdammens [F]örskola med tillhörande jobbåtgärder, vuxendagis-åtgärder mm för bättre jobb hos dom privata aktörerna typ Manpower, Proffice, Academic Work mfl mkt mera kompetenta bemannings och rekryteringsfirmor.

  Gilla

 • hjultomten

  Hos AF så håller oduglingar andra oduglingar med jobb. Hittar de oduglingar så anställs dessa för att AF skall växa. I takt med att de blir fler oduglingar så måste datorsystemen uppdateras.

  Då hittar de förr eller senare…en annan odugling…

  Gilla

 • Observator X

  Det måste bara vara fel, säg tio miljoner och bara det är rent vansinnigt för mycket.
  Det är väl ingen som lägger 100 Mkr på en hemsida! Va?! Det kan inte vara sant.

  Gilla

 • Hönsmamman

  80 miljarder. 80 000 miljoner.

  Om varje person har en lönekostnaden om 40 tusen per mån så blir det ca 500 tusen per pers o år.

  2 pers/miljon blir 160 000 jobb.

  Hur många anställda på af? Som skulle förlora jobb? Ingår den kostnaden eller är det utöver?

  Bla bla bla det är i vart fall inte så många jobb som tillsätts via af.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: