Tusk varnar migranter: Kom inte till Europa


INVANDRING. EU-rådets ordförande Donald Tusk skickar en varning till alla migranter som söker sig till Europa i jakten på ett bättre liv och som kanske inte har asylskäl: – Jag vill uppmana alla potentiellt olagliga ekonomiska migranter var ni än kommer från: Kom inte till Europa. Tro inte på smugglarna. Riskera inte era liv och era pengar. Det är inte värt det.

På en presskonferens i Aten konstaterar Tusk också att Grekland eller något annat EU-land inte kommer att behöva agera transitland. – Schengen-reglerna kommer att träda i kraft igen.

BBC

-Pettersson undrar vad Sveriges regering ska säga? Ska de anklaga Tusk för att vara rasist och islamofob? Enligt dem och alliansen finns det ju inga migranter som saknar asylskäl, regeringschefen har sagt ”de flyr för sina liva”…


11 responses to “Tusk varnar migranter: Kom inte till Europa

 • Stenbock

  Troligen söker han försäkra sitt eget, innan det är för sent. I Polen är han inte vidare populär,och EU börjar rasa samman….Är man som dessa företrädare,vana att äta och supa på allmänhetens bekostnad blir ju fallet stort.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  SKRÄMMANDE att inte EU skyddar sin yttre gräns utan att den muslimska massinvasionen av kriminellt arabiskt slödder fortsätter, kan inte EU skydda sin yttre gräns ska EU läggas ner helt och hållet.
  Detta är ett myglarsällskap utan någon nytta som inte tillför Europas folk någonting positivt utom höga kostnader, – alla stater bör följa Ungern och Österrikes exempel och återupprätta gränskontrollerna och STOPPA muslimsk kriminellt slödder att ta över våra länder.
  Nu räcker det, detta är vansinne, vi är inte skyldiga araber/muslimer någonting.
  Snart ser hela Sverige ut som Malmö – klockan är 2 minuter i 12!!! Vi måste STOPPA MASSINVANDRINGEN!!

  Gilla

 • white lady

  Har Tusk och EU äntligen vaknat eller är mutpengarna slut? Varje normalt funtad människa skulle ha förutsett konsekvenserna av en sådan invasion som Merkel och hennes lakej Tusk möjligtgjorde. Men Åsa Romsson ska nog gråta och den svenska regeringen fortsätta med sin kolonisering. De har just tvingat kommunerna att ta emot flyktingarna oavsett folkets vilja.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Sinnessjuka väljare väljer ännu mer rubbade politiker som gråterskan Åsa Romson….-tyvärr är hela Miljöpartiet som en avdelning på ett dårhus….Såg ett reportage från deras kongress och det var ingen hejd på hur många muslimer/araber Sveriges befolkning måste ta emot och försörja!!!!
   ÖB bör ta över under ett antal år….-det räcker med sinnessjuka politiker, de bör omhändertas och låsas in tillsammans med muslimerna!

   Gilla

 • margareta

  Tusk uttalande gjorde plötsligt ogilande av muslimsk invasion rumsren. Det är det största värde av det han sagt.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Media och politiker har tittat på det hot dom i första hand sett mot sin egen position. Ett parti som om det växer skulle komma att bryta deras tidigare ohotade maktposition. De har varit uppslukade av att försöka hindra det. Medan det växande partiet i stället lyssnat in verkligheten.
  De kan ha levt alldeles för skyddat.
  Dagens möjligheter att kommunicera underlättar ändå för att verkligheten kommer fram även till de som försöker ignorera den.

  Har lyssnat på politiker som kan tänka sig att gå emot sin egen vilja och som enda skäl anges att inte ge med sig till ett parti de skyr. Det drabbar enbart väljarna. T ex om parti a vill ha lekplatser. Nä det kan vi i parti b inte stödja därför att då ger vi parti a rätt. Trots att parti b inget hellre vill än att ordna lekplatser. Båda partier samt väljare drabbas av den usla förmågan att samverka. Inga lekplatser fast alla vill ha dem. Det skulle finnas minimikrav på politiker vad avser att samarbeta för väljarnas bästa. Dessa politiker skapar problem och blir så upptagna av dem att de inte har förmåga att se större sammanhang och utveckling k samhället.

  Gilla

 • malmobon

  ALLA börjar köra SD politik, utom Mp, C?, V. Märkligt att normalbegåvade människor inte kan se faran INNAN den kommer.
  Vi lever i historiens mest upplysta samhällen, och ändå går folk in i väggen om och om igen.
  Lär inte av historien trots utbildningen idag är längre än den var i början av 1900 talet.
  Kvinnans rösträtt 1921 är på väg att försvinna med islam. Ser inte. Fortsätter rösta på partier som uppenbarligen går bakåt i tiden.
  HELT OTROLIGT.

  Gilla

 • dave

  Tusk är bara en gadd.

  Gilla

 • Erik

  Varför skulle araberna tro på honom? Varje arab vet att Sverige är fyllt av flata offentliganställda som verkligen tror på den Humanitära Stormakten och därför inte kommer att resa några hinder för de låter sig skinnas med vilken fantasirik historia som helst.

  De retroaktiva pensionsgrundande föräldradagarna avses inte avskaffas vad jag förstår. Någon som hört något annat? Och ”papperslösa”, någon ändring i reglerna där?

  Nä, tänkte väl det.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: