Åkesson: Arbete krav för att invandrare ska få bidrag


INVANDRING. Jimmie Åkesson (SD) föreslår ett system där invandrare stegvis ska få ta del av det svenska välfärdssystemet. Enligt förslaget vill Jimmie Åkesson att bara invandrare och flyktingar som arbetar minst ett år under en tvåårsperiod ska ha rätt till barnbidrag, sjukförsäkring och föräldraförsäkring, rapporterar Expressen. Syftet med förslaget ska vara att uppgradera medborgarskapet.  

– Det ska vara större skillnad mellan att vara medborgare i Sverige och att inte vara det, säger Åkesson.

I ett längre resonemang menar Åkesson att det i andra länder finns skillnader i mellan asylsökande och och medborgare. Och att de vill att asylsökande ska arbeta för att få rätt till exempelvis barnbidrag eller sjukförsäkring.

– Gör din plikt, kräv din rätt är utgångspunkten för det här, säger Sverigedemokraternas ledare.

Åkesson säger att Sverigedemokraterna föreslår att den som arbetat sammanlagt ett år under en tvåårsperiod kvalificerar sig till de försäkringar som är kopplade till inkomst, som sjukförsäkring, föräldraförsäkring och a-kassa.

Sverigedemokraterna diskuterar även om personer som inte är svenska medborgare ska ha rätt att ta del av svensk sjukvård.

Att kvalificeringsförslaget skulle leda till ökade samhällsklyftor håller inte Åkesson med om: – Tvärtom. Det blir ju tydligt då vad du behöver uppnå för att bli en del… Då blir det också mer meningsfullt att sträva efter att bli svensk medborgare, för det ger någonting, säger han.

-Pettersson håller bara delvis med. INGEN som kan arbeta ska få bidrag utan att försöka göra sitt bästa.

För en tid sedan hade jag en praktikant på jobbet, en svensk 23-årig kille, han hade aldrig någonsin haft ett arbete, inget sommarjobb, ingenting. Det enda krav jag ställde var att han skulle passa tider och ringa om han av någon anledning inte kunde komma.

Det klarade han inte, och sa rent ut att det räckte med pengarna han fick från socialen och morsan…Grabben var inte ointelligent och skulle med en spark i arslet och lite krav kunna får ordning på sitt liv men med bidrag från socialen och en curlande morsa går det inte…


12 responses to “Åkesson: Arbete krav för att invandrare ska få bidrag

 • Maja Anokhina

  Rättelse: ASYLSÖKANDE har varken rätt till barnbidrag eller sjukförsäkring men däremot de av asylsökarna som får uppehållstillstånd har det.

  Gilla

 • Maja Anokhina

  Pettersson! Du använder begreppet ASYLSÖKANDE felaktigt!
  Skriv icke-medborgare istället…
  För sådana som jag ( alltså f.d asylsökande) sticker det i ögonen!!!

  Gilla

 • Kjell Hedlund

  Jimmie står på folkets sida inte de korkade politikernas.

  Gilla

 • Petter

  Arbete ska vara krav för alla bidrag som gäller för försörjning. Och det oavsett svenskar lr invandrare. Inget snyltande på våra skattepengar.

  Gilla

 • Trodé

  Låter lika bra av SD som då tidigare regering införde Pomperipossaskatt.

  Den som arbetar i Sverige behöver inget försörjningsstöd och de som inte arbetat får inget.

  Gilla

 • Argus

  Brukar roa mig med att läsa vad ungdomarna på Nyheter24 skriver. Det är lite synd om dem, inte ens deras egna läsare håller med dem. Som i denna artikel http://nyheter24.se/nyheter/politik/832824-akessons-nya-forslag-invandrare-maste-jobba-innan-de-far-vard-i-sverige där 7 gånger fler håller med Åkesson än Nyheter24 just nu.

  Gilla

 • Herr Besserwisser

  En sak har jag i alla fall lärt mig. När det handlar om icke-vita som offer är etnicitet och kultur alltid två faktorer men när vita är offer för icke-vitas handlingar så ska man bortse från etnicitet och kultur.

  När unga muslimer uteslutande rånar svenskar och våldtar svenskor är det alltså ett socialt problem som samhället måste lösa genom att erbjuda rånarna och våldtäktsmännen alternativ, tex jobb och fritidsgårdar.
  När svenska ungdomar kastar sten på en utländsk kvinna är det för att pojkarna är rasister och en samling på torget med det obligatoriska fackeltåget i antirasismens namn är nödvändigt.
  Hade fru Karlsson blivit påhoppad på samma sätt hade vi inte ens kunnat läsa om det i tidningarna om förövarna hetat Ali och Hussein.

  Gilla

 • Herr Besserwisser

  Jag vill inte uttala mig alltför säkert om ärftlighetens betydelse.
  Men studier (som Steven Pinker diskuterar i sin bok The Blank Slate) har visat att både beteendemönster och intelligens har starka ärftliga komponenter, så jag skulle bli mycket förvånad om det inte fanns vissa ärftliga skillnader i beteendemönster och intelligens mellan olika folkslag. Och det är väl också vad de flesta upplever.

  Fattigdom och utanförskap justerar man ofta för i undersökningar och vissa typer av människor (t ex MENA-folk och afrikaner) visar sig ständigt vara starkt överrepresenterade i många brottskategorier ändå.
  Samtidigt har de också lägre IQ.
  Det finns studier (diskuteras i The Bell Curve) som pekar på ett samband mellan intelligens och brottslighet, dvs våldsam brottslighet samt annan gatubrottslighet.
  Ja det måste ju ligga något i det genetiska arvet!

  Det är ju ganska ironiskt att var än den mörke mannen föds eller vilka olika förutsättningar den mörke mannen får ifrån start eller var den till slut hamnar så följer samma sinnes sjuka våldsamma betendet. när dom väl blir ett gäng svartingar så slår det sällan fel att dom blir som en flok med chimpanser som bara måste ge sig ut på nån sorts jakt med alfahanen i spetsen och bära sig illa åt och ställa till med oreda och störa den allmäna ordningen.

  Gilla

 • Kommendanten

  Bidragslandet Sverige bör först och främst stoppa massinvandringen helt och hållet och utvisa alla illegala invällare omgående.

  Därnäst bör man på allvar våga diskutera ”fredens religion” islam på den politiska arenan. Våldsideologin islam bör kriminaliseras.

  Om ovanstående ej företagas – då får man räkna med eskalerande segregation , mer bidrag, islamisering, nya moskéer, etc.

  Det mina vänner kommer att få förödande konsekvenser för hela Sverige.

  Ett Muhammedistan är annalkande….

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Bra initiativ av Jimmie.

  Gilla

 • Grune

  Man undrar ju varför invandrarna skall ha samma förmåner utan att betala ett öre i skatt som jag har som betalar världens högsta skatt.

  Om jag går till socialen så får jag inte ett öre i hjälp för att jag tjänat 50 kronor för mycket . Men dessa parasiter får hjälp som aldrig vare sig nu eller i framtiden betalar skatt i Sverige.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Så naturligt och självklart att det egentligen inte behöver sägas.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: