Schweiz röstar om utvisning av kriminella


INVANDRING. I dag röstar schweizarna om ett kontroversiellt förslag som gör det möjligt att utvisa personer som dömts för enklare brott som fortkörning och narkotikabrott. Också personer som fötts i Schweiz ska kunna utvisas enligt förslaget. 

Ett vitt får sparkar ut ett svart får ur landet. Intill står texten: ”JA till utvisning av kriminella utlänningar.”

Skylten är en del i en intensiv valkampanj som lett till heta diskussioner i Schweiz. Under söndagen kommer schweizarna att ta ställning till ett förslag som kommer att göra det betydligt enklare att utvisa personer som dömts för brott.

Liksom i många länder finns redan i dag möjligheten att utvisa personer som dömts för grova brott som mord och sexbrott i Schweiz. Men högerpopulistiska Schweiziska folkpartiet, SVP, anser att det inte är tillräckligt. SVP, som är landets största parti, kampanjar för att också enklare brott som fortkörning, narkotikabrott, bidragsbrott och olaga intrång ska kunna leda till utvisning, rapporterar BBC.

Får

-Pettersson kan tänka sig en svensk variant, men vi har ju tyvärr inte direktdemokrati, fast jag tycker nog inte folk ska utvisas för bagateller om de i övrigt sköter sig. Däremot borde det gå att återkalla medborgarskap…

Det_svarta_fåret


10 responses to “Schweiz röstar om utvisning av kriminella

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: